Υπάρχει το «τυχερό ψωμί» του Αγιου Παΐσιου και πώς φτιάχνεται;

Είχε φτιάξει ο γέροντας Παΐσιος συνταγή για «τυχερό ψωμί»; Κάποιοι υποστηρίζουν πως όχι μόνο έφτιαξε αλλά και πως την έχουν. Και το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μεγάλος θόρυβος γύρω από το θέμα αυτό.

Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από το «τυχερό ψωμί» του αγιορείτη μοναχού και σήμερα πλέον Αγίου;

Το ονόμασαν «τυχερό ψωμί του Αγίου Παϊσίου» που φέρνει τύχη σε όποιον το κάνει. Είναι καλό για αυτόν και την οικογένεια του.

Λέει λοιπόν αυτή η συνταγή: Για την Παρασκευή του «τυχερού ψωμιού» ο χριστιανός πρέπει να ζυμώσει με αλεύρι μιας συγκεκριμένης μάρκας και να το χωρίσει σε τέσσερα μέρη.

Ένα μέρος πρέπει να το ψήσει και τα υπόλοιπα τρία να τα δώσει σε άλλους τρεις χριστιανούς, οι οποίοι πρέπει και αυτοί με την σειρά τους να κάνουν το ίδιο. Την πρώτη μέρα προσθέτεις μαγιά, την δεύτερη ζάχαρη…..κ.τ.λ.

Λέγεται επίσης, ότι η συνταγή προέρχεται από το Άγιο Όρος ή από τα Ιεροσόλυμα σε διάφορες παραλλαγές.

Δεν νομίζουμε ότι υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε ότι υπάρχει τέτοια συνταγή και αυτό μας το βεβαιώνουν όλοι οι γέροντες του Αγίου Ορους, αλλά και σοβαροί κληρικοί με τους οποίους επικοινωνήσαμε.

Μια συμβουλή του Γέροντα Παϊσίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ήταν η εξής απλή: Το «Τηλέφωνο μου είναι το κομποσχοίνι» θέλοντας να τονίσει πως η επικοινωνία με τον Θεό γίνεται μέσω της προσευχής. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε ως χριστιανοί επισημαίνουν οι κληρικοί.

Όπως λέει συχνά η Εκκλησία για αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν ήμαστε σίγουροι για κάτι, καλό είναι να επικοινωνούμε με τον εφημέριο της ενορίας μας.

loading...

2 thoughts on “Υπάρχει το «τυχερό ψωμί» του Αγιου Παΐσιου και πώς φτιάχνεται;

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ❤# )~~*★ °.˛.˛.°★

    ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Ο Η Ε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ BOLNTIN BILNDER ❤# )~~*★ °.˛.˛.°★
    Η ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΕΥΤΑΞΙΑ ΜΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΓΛΥΚΑ ❤# )~~*★ °.˛.˛.°★ΕΥΤΑΞΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ ✿⊱•╮
    ❤# )~~*★ °.˛.˛.°★
    ✿⊱•╮HISTORY OF LOVE ✿⊱•╮
    ❤# )~~*★ °.˛.˛.°★❤# )~~*★ °.˛.˛.°★
    Mad Dog14 Οκτωβρίου 2018 – 7:46 μ.μ.
    Αγαπητέ Κ. Γιαννόπουλε, είμαστε μια μικρή συντροφιά νέων Ορθοδόξων που μας
    εμπνέετε με τις χριστιανικές σας γνώσεις και θέλουμε να σας ρωτήσουμε,
    τελευταία κυκλοφορεί μια είδηση, σίγουρα ψευδής, ότι πριν γαμήσετε
    την μανούλα σας, της βάζατε στην κωλοτρυπίδα έναν σταυρό, γιατί
    ήταν αμαρτωλή, παρακαλώ διαψευστε το, ή αιτιολογήστε το.

    Απάντηση
    Απαντήσεις

    Ανώνυμος14 Οκτωβρίου 2018 – 9:03 μ.μ.
    ΦΤΟΥ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!!!!!!!!!!!

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ14 Οκτωβρίου 2018 – 9:21 μ.μ.
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ "Mad Dog",

    ΑΠΟ ΤΟΝ "ΤΡΟΠΟ" ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ, ΕΝΦΑΝΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ "ΕΣΩΨΥΧΑ" ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ.

    ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ…"ΧΙΜΠΑΤΖΙΔΙΑ" ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ "ΤΡΟΠΟ".

  2. ΔΙΑΣ Ο ΣΕΞΟΜΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΜΑΝΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΡΗ ΦΙΛΟ ΓΝΩΣΤΟ
    ΓΝΩΣΤΗ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
    Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ

    Η Περσεφόνη γεννά Ζαγρέα απο το Δία τον αδερφό της μητερας της Δήμητρας δηλαδη τον πατέρα της. Ο Δίας έκανε μια κορη με την αδερφή του και οταν μεγαλωσε η κόρη τους
    την αφησε εγκυο ο πατερας της θεός Δίας

    Ο Δίας ήταν ο τελευταίος γιος του Κρόνου και της Ρέας. Η σεμνή Ρέα αδερφή και σύζυγος του Κρόνου αγανακτισμένη από το σκληρόκαρδο σύζυγό της που έτρεμε για το θρόνο του και γι' αυτόν το λόγο καταβρόχθιζε τα παιδιά του, αμέσως μετά τη γέννα κατάφερε, με τη βοήθεια του Ουρανού και της Γης, να τον ξεγελάσει. Για το λόγο αυτόν ταξίδεψε στην Κρήτη· εκεί με τη βοήθεια του βασιλιά Μελισσέα γέννησε τον Δια.

    Ο Δίας με τον κεραυνό του.
    Άλλες ονομασίες Ζευς, Επόπτης, Παντόπτης, Επόψιος, Ευρύωψ, Πανοπτης, Επιτιμήτωρ, Επωπέτης κ.α.
    Σύμβολα Κεραυνός, αετός, ταύρος και δρυς
    Σύζυγος-οι Θεά Ήρα. Πριν από την Ήρα είχε για σύζυγο την Ωκεανίδα Μήτιδα και μετά την Τιτανίδα Θέμιδα.
    Σύντροφος-οι Αίγινα, Λητώ, Λήδα, Μήτις, Aega, Αλκμήνη, Αναξιθέα, Αντιόπη η Βοιωτή, Asterope, Καμβύση, Καλλιστώ, Κάρμη, Cassiopeia, Καλχηδονία, Κλυμένη, Δανάη, Δήμητρα, Δία, Διώνη, Elara, Ηλέκτρα, Ευρώπη, Eurymedusa, Eurynome, Γαία, Ιμαλία, Ώρα, Ιώ, Ιοδάμα, Ησιόνη, Λαοδάμεια, Μαίρα, Μαία, Μνημοσύνη, Niobe, d:Q1242355, Othreis, Pandora, Περσεφόνη, Pluto, Πλουτώ, Πρωτογένεια, Σελήνη, Σεμέλη, Ταϋγέτη, Θάλεια, Θέμις, Thrace, Θυία, Αφροδίτη, Καλύκη, Lamia, Ποδάργη, Πύρρα, Καλλιόπη, Δωρίς, Έχιδνα, Ηώς, Eurydome, Αίτνα, Ελίκη και unnamed daughter of Borysthenes
    Γονείς Τιτάνας Κρόνος και Τιτανίδα Ρέα
    Αδέλφια Θεά Εστία, θεά Δήμητρα, θεά Ήρα, θεός Πλούτωνας και θεός Ποσειδώνας. Ο κένταυρος Χείρωνας ήταν ετεροθαλής αδερφός του.
    Τέκνα Θεά Αφροδίτη (σύμφωνα με τον Όμηρο), θεά Περσεφόνη, θεός Άρης, θεά Ήβη, θεά Ειλείθυια, θεός Ήφαιστος (κατά μια εκδοχή τον σύλλαβε μόνη της η θεά Ήρα), θεός Ερμής, θεός Διόνυσος, Έρση (Δροσιά), Εκάτη, θεός Απόλλων, θεά Άρτεμις, θεά Αθηνά, οι Μοίρες (Κλωθώ, Λάχεσις, Άτροπος), οι Ώρες (Ευνομία, Δίκη, Ειρήνη), οι Χάριτες (Αγλαΐα, Ευφροσύνη, Θάλεια), οι Μούσες (Καλλιόπη, Κλειώ, Ευτέρπη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Μελπομένη, Θάλεια, Πολύμνια και Ουρανία), οι Κορύβαντες (κατά μία εκδοχή), Έπαφος, θεά Αρμονία (κατά μία εκδοχή), Ενδυμίων, θεός Πάνας, Τιτυός, Βριτόμαρτις, Ζαγρεύς, Καρ, Κουρήτες, Κρης, Μίνωας, Ραδάμανθυς, Σαρπηδόνας, Γραικός, Έλλην, Αχαιός, Μυρμιδών, Μάγνης, Μακεδών, Βιθυνός, Δάρδανος, Θήβη, Ασωπός, Αμφίων, Ζήθος, Λοκρός, Ορχομενός, Τροφώνιος, Ηρακλής, Άργος, Περσέας, Νεμέα, Λακεδαίμων, Ωραία Ελένη, οι Διόσκουροι (Κάστωρ και Πολυδεύκης), Αρκάς, Μέγαρος και Αιακός

Comments are closed.