Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗ ΛΥΠΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Η καθαίρεση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων από τόν Πατριαρχικό του Θρόνο εκκλησιολογικά πάσχει! Ένας Ιεράρχης, ο οιοσδήποτε Επίσκοπος της πιο μικρής εκκλησιαστικής Κοινότητος, εφ΄όσον έχει κανονική εκλογή, δεν στερείται και δεν εκπίπτει του Θρόνου του παρά μόνον έπειτα από δικαστικές διεργασίες. Δηλ. απαγγέλλεται κατηγορία, διενεργούνται ανακρίσεις, απολογείται, δικάζεται και καταδικάζεται από δωδεκαμελή τουλάχιστον Σύνοδο Ιεραρχών. Κατά της Πρωτοδίκου καταδικαστικής Αποφάσεως έχει τό δικαίωμα να....
ασκήσει Έφεση! Δικάζεται λοιπόν και από Δευτεροβάθμιο, πολυπληθέστερο, Συνοδικό Δικαστήριο και τότε μόνον στερείται του Θρόνου του ή και της Αρχιερωσύνης, όταν η καταδικαστική Απόφαση του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου καταστεί τελεσίδικος!
Στην περίπτωση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Ειρηναίου ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν έγινε! Με μιά ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ Απόφαση της Πατριαρχικής Συνόδου των Ιεροσολύμων, όπισθεν της οποίας εκρύπτετο η καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου καί άρα συνετελέσθη μία αντικανονική ανάμειξη παραγόντων ξένης εκκλησιαστικής Δικαιοδοσίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος εξέπεσε του Θρόνου Του, με μια δεύτερη δε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ και πάλι ΑΠΟΦΑΣΗ στερήθηκε και της Αρχιερωσύνης Του! Για μας είναι και παραμένει ο κανονικός και νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων! Ας το ακούσουν αυτό όλοι οι Προκαθήμενοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών καί ας έχουν το κρίμα επάνω τους εν ημέρα κρίσεως, βεβαιότατα δε και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (και Αρχιεπίσκοπος των ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ της Ελλάδος (;;;;;) κατά τήν ιδικήν Του διατύπωση στην Κοζάνη).
Έκτοτε ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος, μη αναγνωρίζων και μη αποδεχθείς την αντικανονική και παράνομη Απόφαση, παραμένει έγκλειστος στο διαμέρισμά Του και με τον τρόπο αυτό σιωπηλώς διαμαρτύρεται για την αδικία.
Ποιός άραγε έχει τήν ευθύνη για όλα αυτά; Μα ποιός άλλος από τόν Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο Οποίος θέλει να ασκεί τό ρόλο του Χωροφύλακα της Ορθοδοξίας!
Μια απο τις κατηγορίες, στις οποίες στηρίχθηκαν οι κατήγοροι του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου ήταν, ότι πωλούσε την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου στούς Εβραίους καί ότι επίσης διέπραξε διαχειριστικές-οικονομικές καταχρήσεις και ατασθαλίες. Να όμως που ήλθε η ώρα να καταπέσουν όλα αυτά σαν χάρτινος πύργος! Καθώς πληροφορούμεθα από τό Blog "ieriplektani.blogspot.gr", τό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. δηλ. της Ελλάδος, με την από 14ης Μαΐου 2012 Απόφασή του (τμήμα Β΄) αποφάνθηκε, ότι "δεν υφίσταται αστική ή και ποινική ευθύνη του Πατριάρχη Ειρηναίου κατά τόν έλεγχο που διεξήχθη για τα πεπραγμένα του"!!!!

Απ εδώ και πέρα προκύπτουν μεγάλες ευθύνες για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, επειδή δε στην Ορθοδοξία ΔΕΝ αναγνωρίζεται το ΑΛΑΘΗΤΟ σε πρόσωπα, καλείται να αναγνωρίσει αμέσως τό λάθος Του καί να επανορθώσει την αδικία. "Το πλανάσθαι είναι ανθρώπινον. Το εμμένειν όμως εις την πλάνην είναι διαμονικόν!"

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάνθηκε, ότι ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος κρινόμενος είτε ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, είτε ως Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα, είτε ως Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως ΔΕΝ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ με οικονομικές ασθαλίες!

Ως ταπεινός και ελάχιστος Επίσκοπος στο χώρο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας απευθυνόμαστε στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και Τον παρακαλούμε ικετευτικά νά επανορθώσει την αδικία, διότι "ο τρώσας και ιάσεται". Από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο Οποίος κατέλαβε τον Πατριαρχικό Θρόνο κατά τρόπο αντικανονικό, συνεπώς δε και παράνομο, περιμένουμε να αντιληφθή το λάθος Του και να διευκολύνει την αποκατάσταση της κανονικής Τάξεως στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων. Άλλωστε και ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος κατηγορείται τώρα πιά με τις ίδιες κατηγορίες, ότι δηλ. έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου στούς Εβραίους! Από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητάμε να υποστηρίξει το διάβημά μας, διάβημα ενός "διά Χριστόν σαλού" Ιεράρχη Της, καθ' όσον το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι ακόμη Ελληνικό Πατριαρχείο. Τέλος, από τον πληγωμένο και Μάρτυρα της Ορθοδοξίας Πατριάρχη κ. Ειρηναίο ζητάμε ικετευτικά να συγχωρήσει τους αδικήσαντες Αυτόν και με την απλόχερη αγάπη Του να φέρει την ειρήνη στην Εκκλησία της Αγίας Γης. Στα Ιεροσόλυμα η Εκκλησία μας είναι βαθειά πληγωμένη. Καιρός νά επουλωθούν τα τραύματα για να δοξασθή το όνομα του Κυρίου μας.

Από την "Ιερή Πλεκτάνη"μεταφέρουμε εδώ κείμενα χωρίς σχολιασμό. Τούτο όμως δεν πρέπει να εκληφθή, ότι συμφωνούμε με διατυπούμενες κρίσεις καί επικρίσεις εκκλησιαστικών Προσώπων.
Με αγάπη για την Εκκλησία και την Αλήθεια.
Καλάβρυτα, 30 Ιουλίου 2012

9 σχόλια :

 1. νατανε μονο αυτο το''λαθος''του οικουμενικου πατριαρχη....η ορθοδοξια και η ελλαδα θα ητανε σε πολυ διαφορετικη θεση απο οτι ειναι τωρα...και φερετε ευθυνες ολοι οι ιεραρχες που δεν τον εχετε ελεγξει μεχρι τωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πλάτανα τραπεζούντας.

  Είναι στα παράλια του Ευξείνου, 15 χιλιόμετρα Δυτικά της Τραπεζούντας. Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές στη θέση των Πλάτανων ήταν χτισμένη η αρχαία Ερμώνασσα η οποία στους χρόνους του βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη Α' μετονομάστηκε Φαρνάκια.

  Ο Μιχαλόπουλος γράφει πως τα Πλάτανα κατοικείται υπό 2000 ψυχών που οι μισοί είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ο Δ.Η. Οινομίδης γράφει πως τα Πλάτανα ήταν πρωτεύουσα της υποδιοικήσεως Ακτσέ Αμπάδ, και είχε 2 ενορίες και δύο εξατάξιους αστικές σχολές., και δύο ναούς ονομασμένα απο τα χρόνια των Κομνηνών. Υπήρχαν 350 Ελληνικές οικογένειες, ενώ το 1870 υπήρχαν 300 περίππου.

  Στα Πλάτανα παράγονταν διάφορα όπως, καπνός, ελιές, φασώλια, λεπτοκάρια ή φουντούκια και άλλα.

  Πριν την ανταλλαγή, εκτός απο τις δύο Ελληνικές συνοικίες, η κωμόπολη είχε και δύο Μουσουλμάνικες, που ονομάζονταν Τιρπισάρ και Ορτά Μαχαλά. Οι Ελληνικές
  ήταν τα Κυρίως Πλάτανα (Τρ. Νέσφι Πλάτανα), και η ενορία Γιανλού. Στην κωμόπολη εκτός απο τους ναούς των Ταξιαρχών και του Αγίου Γρηγορίου, υπήρχε και μια άλλη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κοντά στο ναό του Αγίου Γεωργίου βρισκόταν το εφτατάξιο σχολείο (Φροντιστήριον) των Πλατάνων. Το νέο κτήριο το οποίο είχε εγκαινιαστεί στα 1909.

  προσέξτε την ονομασία ερμώνασσα, μήπως σας θυμίζει κάτι από την παναγία την παντάνασσα?

  ερμώνασσα-παντάνασσα.

  πάρτε την τάπα σας χριστιανοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕΤΡΑΩ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΩΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΑΛΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ . ΒΑΡΘΟΛΩΜΑΙΕ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΚΟ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ . ΒΑΡΘΟΛΩΜΑΙΕ ΚΑΛΗ Η ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΑΛΟΥΚΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ? ΗΘΕΛΕΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ , ΤΙ ΣΕ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜ ΠΑΤΡ ΣΑΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ . ΒΑΡΘΟΛΩΜΑΙΕ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ , ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ , ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΣΟΥ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕ ΚΑΝΑ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΒΑΡΘΟΛΩΜΑΙΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΥ ΤΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εχω διαβασει πολλα για τον Ειρηναιο και για την δημιουργηθεισα κατασταση της εκθρονησης του.Θλιβομαι που ενας ιεραρχης της Ορθοδοξιας(φυλακας του Παναγιου Ταφου παρακαλω) παραμενει εγκλειστος τοσα χρονια.Τι φρικη!Τι αγανακτηση!Τι ξεφτιλα!
  Αντε μετα να αγιασεις!dada

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πισα και πουπουλα σε ολο το παπαδαριο και τα προβατα τους!!!!!!! Χειροτερα λαμογια και απο τους πολιτικους ειστε...... κοπροσκυλα και Λουκαδες μας κυβερνουν!!!! Ουστ και εσεις προβατα που τους περιτριγυρίζετε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σαν τον μαιντανό φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν6.52!dada

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΥΣΩΔΙΑΣ ΤΗΣ... ΚΑΙ ΠΟΥ' ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή