«Μανιφέστο» κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

 Η «ομάδα νομικής υποστήριξης» εξηγεί γιατί η πολιτική της κυβέρνησης «προσκρούει σφόδρα στο Σύνταγμα και στις διεθνείς συμβάσεις»

Η «ομάδα νομικής υποστήριξης διωκόμενων σε υποχρεωτικό εμβολιασμό» είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων με τις κατάλληλες γνώσεις, οι οποίοι θεωρούν πως αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας αποτελεί σοβαρή εκτροπή.

Όπως εξηγούν στη «δημοκρατία», πρόκειται για μια ομάδα δικηγόρων, η οποία αντιδρά στον εξαναγκαστικό εμβολιασμό, ο οποίος, όπως σημειώνουν, «προσκρούει σφόδρα στο Σύνταγμα και στις διεθνείς συμβάσεις». «Ουδείς νομιμοποιείται να επέμβει στο σώμα μας και να μας εξαναγκάσει σε μια ιατρική πράξη», υπογραμμίζουν, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη συναίνεση σε αυτήν. Ειδικά αφού, όπως τονίζουν, ο κόσμος στερείται επαρκούς υγειονομικής πληροφόρησης. Ερωτούν, μάλιστα, τι εξυπηρετεί το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων, αλλά και γιατί δεν υπάρχει μητρώο καταγραφής παρενεργειών.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «σε περίπτωση που το κράτος δρα ως ηθικός αυτουργός και μας προστάζει να υποβληθούμε στο εμβόλιο, πρέπει να αναλάβει και τις αστικές και ποινικές ευθύνες για τυχόν πρόκληση παρενεργειών». Όπως εξηγεί ο Χάρης Κατσιβαρδάς στη «δημοκρατία», πρόκειται για μια εντελώς «αχρωμάτιστη» και «ακομμάτιστη» πρωτοβουλία ανθρώπων που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα ως πολίτες και δικηγόροι μιας χώρας που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δε κίνητρό τους, σημειώνει με έμφαση, είναι αμιγώς νομικό και πολιτικό και ουδόλως κομματικό.

Με δεδομένα, μάλιστα, τα παραπάνω, αφού είναι σαφές ότι «δεν ανήκουμε πουθενά και δεν υποκινούμαστε από καμία ιδιοτελή σκοπιμότητα, αρνούμαστε τον προπαγανδιστικό όρο “αρνητής”, ενστερνιζόμενοι τον όρο σκεπτικιστής περί μίας υποχρεωτικής ιατρικής πράξης άνευ αντιλόγου, αξιώνοντας υγειονομική πολυφωνία και περισσότερη δημοκρατία» συμπληρώνει.

Όπως, μάλιστα, τονίζει, η ομάδα των δικηγόρων είναι στη διάθεση οιουδήποτε πολίτη θέλει να έλθει σε επαφή μαζί τους για να προασπίσει τα δικαιώματά του, με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο, αναλαμβάνοντας οιοδήποτε εξωδικαστικό ή ένδικο βοήθημα.

Απόλυτη έκφραση της θεσμικής βίας από την κρατική εξουσία

Στην επιστολή που έστειλαν στη «δημοκρατία», αναδεικνύονται τα κύρια σημεία του νομικού σκεπτικού τους:

«Ολομέτωπη επίθεση Νομιμότητας

Στην Ελλάδα, τη χώρα που αποτελεί τη μήτρα των επιστημών και γεννήτορα της (Αριστο)Δημοκρατίας, καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας.

Μέσα από ένα συμπίλημα αόριστων επικλήσεων περί δημόσιας υγείας, ακυρώνονται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα. Επιβολή επαχθών μέτρων άνευ οιασδήποτε προηγούμενης ακροάσεως, διαδικασίας -κατ’ ευθείαν παράβαση των κειμένων διατάξεων- συνιστούν την απόλυτη έκφραση της «θεσμικής» βίας από την κρατική εξουσία.

Ως εκ τούτου με εφαλτήριο το άρθρο 120 του Συντάγματος, δηλονότι συνιστά την επιτομή του Συνταγματικού πατριωτισμού, ασκούμε σύννομα το δικαίωμα της νομιμόφρονος αντίστασης, ως εκ του Συντάγματος αυτόκλητοι θεματοφύλακες της τρωθείσης Συνταγματικής εννόμου τάξεως, στρεφόμενοι, με γνώμονα την προάσπιση της Συνταγματικής νομιμότητας προς οιαδήποτε πράξη θεσμικής βίας θίγει κατάφωρα τα θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, όπως της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ατομικής υγείας, της αυτοδιάθεσης του σώματος των πολιτών, του δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και της εν γένει της ανθρώπινης αξίας τους.

Έναντι της εξαναγκαστικής πράξεως του υποχρεωτικού εμβολιασμού, οι Έλληνες εργαζόμενοι νομιμοποιούνται ενεργητικά να αντισταθούν τόσοι οι του δημοσίου υπάλληλοι όλων των βαθμίδων όσο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ασκώντας προσηκόντως τα πλέον πρόσφορα και κατάλληλα ένδικα βοηθήματα και μέσα.

Περαιτέρω οφείλει η εκάστοτε Υπηρεσία ή Εργοδότης όπως αιτιολογήσει πόθεν δικαιολογείται η παρέκκλιση από τον κανονισμό της απαιτούμενης συναίνεσης προς μία ιατρική πράξη και υπό ποίους περιορισμούς η οποία παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 8 παράγραφος 1 της ΕΣΔΑ ως το δικαίωμα στον αυτοκαθορισμό, στο πλαίσιο της προστασίας του δικαιώματος εις τον ιδιωτικό βίο, εν σχέσει με το άρθρο 9 παράγραφος παρ. 1 εδ. β’ του

Συντάγματος σε συνάρτηση με την προστασία της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του ατόμου και ειδικότερα με την αξία του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος), την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος), την προστασία έναντι βιοϊατρικών παρεμβάσεων (άρθρο 5 παράγραφος 5, εδάφιο β’ του Συντάγματος), τη σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (άρθρο 7 παράγραφος 2 του Συντάγματος) καθώς και το ατομικό δικαίωμα στην υγεία (άρθρο 5 παράγραφος 2 του Συντάγματος), εφόσον υπάρχει πιθανότητα από την επιβολή οιασδήποτε ιατρικής πράξεως, άνευ της προσήκουσας ιατρικής ενημέρωσης, να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Εν κατακλείδι, εφόσον ο δημόσιος υπάλληλος ή ο ιδιώτης προσκαλείται να συμμορφωθεί προς μία ιατρική πράξη εκ της οποίας επαπειλείται κίνδυνος βλάβης της υγείας του και το Κράτος ή ο εργοδότης κατά περίπτωση εν αντιστοιχία καθίστανται ηθικοί αυτουργοί προς την προσταγή αυτή, ήτοι εις το να υποβληθεί ο εκάστοτε εργαζόμενος, υπό της επίδρασης απειλής απώλειας της εργασίας του και υπό το καθεστώς απειλής να συναινέσει εν γένει, παρά την εκπεφρασμένη βούλησή του προς μία ιατρική πράξη, το Κράτος ή οι εργοδότες υποχρεούνται όπως δηλώσουν ρητώς και ανεπιφυλάκτως εφόσον λοιπόν εξαρτούν το δικαίωμα της εργασίας των, προς μία ιατρική πράξη, ότι θα αναλάβουν καθ’ ολοκληρίαν τις αστικές και ποινικές ευθύνες οι οποίες επάγονται, τόσο των εργαζομένων όσο και των κληρονόμων τους, από τυχόν αιτιώδη πρόκληση βλάβης εις την υγεία τους.

Οι υπογράφοντες το παρόν:

Νικόλαος Βασιλειάδης, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς – Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω.

Η νομική ομάδα: ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.

ΝΟΜΙΚΟΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ [email protected], ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΗΣ [email protected], ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΛΙΑ [email protected], ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ [email protected], ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ [email protected]»

loading...