Ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική – ΦΩΤΟ

Την έναρξη του πρώτου κύκλου κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου, στην Αγριλέζα και στην περιοχή Μαραθώνα- Διονύσου ανακοίνωσε ο Γιώργος Σταθάκης, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τη σχετική διαδικασία.

Μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων στην Αττική, ξεκίνησε χθες η πρώτη φάση των κατεδαφίσεων, η οποία περιλαμβάνει 22 παραδοτέα κτίσματα στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου, στην περιοχή Αγριλέζα και στην περιοχή Μαραθώνα-Διονύσου. Οι σχετικές διαδικασίες θα επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, με νέες διαδοχικές προκηρύξεις διαγωνισμών.

Η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος γίνεται σε δασική έκταση στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου.

Η υλοποίηση της πράξεως κατεδάφισης του συγκεκριμένου κτίσματος πραγματοποιείται βάσει της τροπολογίας του ΥΠΕΝ (άρθρο 52, ν. 4559/2018, ΦΕΚ 142 Α/3-8-2018), η οποία παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης υφιστάμενων συμβάσεων με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε, με την άμεση χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, επέκταση της σύμβασης του δεύτερου τμήματος «Εκτέλεση αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις εντός των ορίων των Δήμων Λαυρεωτικής Σαρωνικού και Κρωπίας».

Οι διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων συνεχίζονται σήμερα με παραδοτέα κτίσματα που βρίσκονται σε αναδασωτέες εκτάσεις και εθνικό δρυμό στην περιοχή Αγριλέζα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων και εγκαταστάσεων στην περιοχή των Δήμων Μαραθώνα και Διονύσου, στο πλαίσιο της επέκτασης και του πρώτου τμήματος της σύμβασης «Εκτέλεση αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνα και Διονύσου».

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική υλοποιήθηκε με νομοθετικές παρεμβάσεις πριν από λίγες εβδομάδες. Χθες, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των κατεδαφίσεων που περιλαμβάνει 22 παραδοτέα κτίσματα στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου, στην περιοχή Αγριλέζα και στην περιοχή Μαραθώνα-Διονύσου. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα επιταχυνθούν οι κατεδαφίσεις μέσω διαδοχικών νέων προκηρύξεων διαγωνισμών», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Δείτε τις φωτογραφίες από την κατεδάφιση αυθαιρέτων




loading...

1 thought on “Ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική – ΦΩΤΟ

  1. Καλα τι νομοθεσια ειναι αυτη με τις κατεδαφισεις αυθαιρετων!!Δεν υπαρχει σαυτη τη χωρα ενας με λιγο μυαλο στο κεφαλι??Παντου ηλιθιοι η δολιοι??Τι θα πει κατεδαφιση ακινητων οταν κατι τετοιο απαιτει πολυ μεγαλο ΚΟΣΤΟΣ,πολυ παρα πολυ ΧΡΟΝΟ και κινδυνο επεισοδιων!!!Απο πολυ παλια ακουγαμε για τους εκφοβισμους των αρχων με τις μπουλντοζες και τους δηθεν ηρωικους παρανομους αυθαιρετους να ριχνονται στις ροδες και να κλαινε.Απο κοντα και οι προοδευτικες ταχαμου δυναμεις (δημαρχοι,πολιτικα κομματα,δημοσιογραφοι) να υποστηριζουν σχεδον παντα τους παρανομα αυθαιρετους χυνοντας κροκοδειλια δακρυα.Μνημειο στον αυθαιρετο οικιστη ηθελε να στηση ο μακαριτης ο Τριτσης ισως να εννοουσε ομως μνημειο στον εξαγορασμενο ψηφοφορο!!Ερωτω σε πιο μερος του κοσμου γινονται αυτα?Απαντω μονος μου.ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!…..Τι θα μπορουσε να γινει ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ…1)ΟΠΟΙΟΣ ΧΤΙΖΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ-ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΑΝΕΚΚΛΗΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ..Με ολα τα υπερκειμενα και τα παρεπομενα.2)Να ενημερωθουν οι υποψηφιοι παρανομοι οτι μπορουν να αγοραζουν αγρους (4στρεμ) προς ανοικοδομηση ΟΜΑΔΙΚΑ για να εχουν το κινητρο της χαμηλης τιμης αγορας ανα ατομο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΦΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ.Οσοι δεν το κανουν και το παιζουν αυθαιρετοι λουμπεν φεουδαρχες ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ.3)Θα μπορουσε το αθλιο αυτο κρατος των ασπονδυλων ερπετων απο χρονια τα περιαστικα δημοσια οικοπεδα των πολεων και χωριων να τα διανεμει δωρεαν με ΚΛΗΡΩΣΗ αλλα και με κριτηρια σε οικογενειες (αναξιοπαθουντων, χαμηλομισθων εργατων και υπαλληλων,κλπ).Ολοι αυτοι θα ειχαν απλα την υποχρεωση να δινουν μια μικρη ετησια συνδρομη για τις υποδομες μεσω μιας ΜΟΜΑ…..4)Οι αρχες(Αστυνομια,πολεοδομια,εφορια,ΔΕΗ,υδρευση κλπ κλπ) θα πρεπει αυτεπαγγελτα και ακαριαια επισης να διωκωνται απο τον εισαγγελεα απαξ και διαπιστωνεται συμμετοχη τους στο ανοσιουργημα.

Comments are closed.