Ρωσία: Έτοιμο να απογειωθεί το αεροπλάνο με υγειονομική βοήθεια προς τις ΗΠΑ – Ντ.Τραμπ: «Μας φέρνουν ωραία πράγματα»

Όπως δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η Ρωσία θα αποστείλει υγειονομική βοήθεια στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Έχουμε άριστες σχέσεις με πολλές χώρες. Η Κίνα μας έστειλε μερικά πράγματα. Η Ρωσία μας στέλνει ένα πολύ -πολύ μεγάλο αεροπλάνο με ιατρικό εξοπλισμό. Είναι πολύ ευγενικό», είπε ο Τραμπ.

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως ένα ρωσικό αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό και εξοπλισμό προστασίας είναι πιθανό να πετάξει προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απόψε το βράδυ για να παράσχει βοήθεια στη χώρα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Σήμερα, διεξήχθη τεχνικός συντονισμός και προετοιμασία για την αποστολή αεροσκάφους από τη Ρωσία (στις ΗΠΑ), η οποία αναμένεται να φύγει μέχρι το τέλος της ημέρας», ανέφερε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, συζήτησαν για αυτή την βοήθεια κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους τη Δευτέρα.

«Η ρωσική πλευρά έχει προσφέρει αυτή την βοήθεια, με τη μορφή ιατρικού και προστατευτικού εξοπλισμού, στην Αμερική εν μέσω της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί εκεί. Ο Τραμπ αποδέχτηκε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια με ευγνωμοσύνη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι είχε την εντύπωση ότι μερικοί άνθρωποι από την αμερικανική πλευρά δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν ως προς την επείγουσα επίλυση τεχνικών προβλημάτων για την εφαρμογή της συμφωνίας των δύο προέδρων.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, όταν προσφέρουμε βοήθεια σε Αμερικανούς συναδέλφους, ο πρόεδρος (Πούτιν) υποθέτει ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί ιατρικού εξοπλισμού και υλικών θα επιταχύνουν την παραγωγή, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε είδος αν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

«Τώρα, όταν η υπάρχουσα κατάσταση επηρεάζει όλους, χωρίς καμία εξαίρεση και έχει παγκόσμιο χαρακτήρα, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά το να δρουμε μαζί, στο πνεύμα της εταιρικής σχέσης και της αμοιβαίας συνδρομής», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πούτιν και Τραμπ είχαν τηλεφωνική συνομιλία στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Βλάντιμιρ Πούτιν για ρωσική παροχή βοήθειας προς τις ΗΠΑ.

loading...