Ούτε που θέλω να το σκεφτώ ..

Καταγγελία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής για την αναστολή λειτουργίας των εστιών της πόλης
Καταγγελία για τα όσα συνέβησαν στην φοιτητική εστία Κομοτηνής σχετικά με το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας της δομής απέστειλε στο alfavita.gr, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ).

Όπως τονίζουν οι φοιτητές, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τούς ενημέρωσε πως από αύριο κόβεται το νερό και το ρεύμα στις εστίες, πράγμα που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε όσους σπουδαστές που δεν έχουν άλλη στέγη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το alfavita.gr δημοσίευσε καταγγελία συλλογικότητας σχετικά με τα συγκεκριμένα συμβάντα. Λίγο αργότερα, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με μήνυμα στην ιστοσελίδα, επεσήμανε πως «ουδέποτε προχώρησε στη διακοπή ρεύματος και νερού στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής».

Αναλυτικά η καταγγελία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής:

«Ενημέρωση από Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής

Σήμερα (26/03) ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ πως από αύριο κόβεται το νερό και το ρεύμα στις εστίες, ενώ σε αυτές κατοικούν την στιγμή αυτή φοιτητές που δεν έχουν που να μείνουν. Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης για εκκένωση των εστιών πανελλαδικά, ενώ ο πρύτανης είχε δεσμευτεί ενώπιον μας για λύση του προβλήματος. Συγκεκριμένα :

·        Το ρεύμα και το νερό δεν κόβονται από τις εστίες ούτε στις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό μας κάνει σαφές ότι ελλοχεύει μια προσπάθεια εκβιαστικής έξωσης μας από τα σπίτια μας.

·        Το παραπάνω μέτρο έρχεται επίσης σε αντίθεση με την ίδια την λογική της απαγόρευσης μετακινήσεων καθώς μπορεί εν δυνάμει να φέρει διασπορά του ιού σε διάφορα μέρη της χώρας, μη λαμβάνοντας επίσης υπόψη τους ότι πολλοί από εμάς μπορεί να έχουμε συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

·        Οι Πρυτανικές Αρχές δείχνουν μια απερίγραπτη αδιαφορία για τα τους προσωπικούς λόγους όσων δεν μπορούμε να φύγουμε από τις εστίες, αλλά δεν συμπεριλαμβανόμαστε στις 3 κατηγορίες που όρισε το Υπουργείο, για διευθέτηση του ζητήματος της στέγασής τους.

·        Μας ζητήθηκε να υποβάλλουμε αίτηση για τους λόγους που δεν μπορούμε να αφήσουμε το δωμάτιο μας στην εστία, πράγμα και το οποίο κάναμε. Παρ’ όλα αυτά οι αιτήσεις μας ούτε εξετάστηκαν, ούτε λήφθηκαν υπόψη εν γένει, μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν και σαθρές δικαιολογίες, όπως ότι δώσαμε λάθος στοιχεία στις αιτήσεις μας .

·        Η απόφαση ΦΕΚ αυτή αυτοαναιρέθηκε με την εισήγηση που κατέβασε η επιτροπή επιδημιολόγων υπό τον Τσιόδρα στο υπουργείο Υγείας για άρση του. Το υπουργείο Υγείας απέρριψε την παραπάνω εισήγηση για «πολιτικούς λόγους».

Σήμερα λοιπόν, ετέθη με εκβιαστικούς όρους προς τα εμάς πως θα κοπεί το νερό και το ρεύμα και πως θα πρέπει να φύγουμε. Αμέσως πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην Πρυτανεία με σκοπό να επιλυθεί το ζήτημα των οικότροφων που θα παραμείνουμε στην εστία. Η στάση των Πρυτανικών Αρχών ήταν ανένδοτη στην μη κάλυψη των αιτημάτων μας. Συγκεκριμένα μας αναφέρθηκε από τον Αντιπρύτανη κ. Μάρη, πως η Πρυτανεία δεν πρόκειται να λάβει κανένα απολύτως μέτρο, πως δεν είναι υπ ευθύνη της να μεριμνήσει για τους φοιτητές και πως πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βρούμε να μείνουμε, έφτασε μέχρι και στο σημείο να μας συμβουλεύσει να πάμε σε ξενώνα φιλοξενίας αστέγων. Όταν ξανά του αναφέραμε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και πως η Πρυτανεία οφείλει να βρει μια λύση, αυτός με εριστικό τρόπο σταμάτησε την κουβέντα και κλείστηκε στο γραφείο του. Παρά των όλο παραλογισμό της κατάστασης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φοιτητών και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν λύσεις στις υπόλοιπες εστίες πανελλαδικά όπου και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των φοιτητών, οι πρυτανικές αρχές παραμένουν ανένδοτες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε δίχως κατοικία, και δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει».

alfavita.gr/

loading...