Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Βαγγέλης ο ΤΑΝΑΛΙΑΣ!

Τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, τον ξέρω από τα φοιτητικά μας χρόνια, στη Θεσσαλονίκη. Ανήκαμε στην ίδια φοιτητική παράταξη. Στην «Προοδευτική Παράταξη Νέων, Σαρλ Ντε Γκόλ». Μετά το πανεπιστήμιο χαθήκαμε. Τον ξαναβρήκα μια μέρα, τυχαία, όταν είχε βγει από την φυλακή.

Είχε συλληφθεί, στο τέταρτο έτος, γιατί είχε στήσει έναν παράνομο μηχανισμό, με....


μικρόφωνα και μικροκάμερες, προκειμένου να κλέβει, τα θέματα και να γράφει άριστα σε κάποιες εξετάσεις, του πανεπιστημίου. Επίσης με ένα δεύτερο κύκλωμα πουλούσε τα θέματα. Ήταν αρκετά δραστήριος.

Θεωρήθηκε ο εγκέφαλος του φοιτητικού κυκλώματος και οδηγήθηκε για 1,5 χρόνο στον Κορυδαλλό. Του έκανε καλό η φυλακή. Τον ωρίμασε, του λείανε τις γωνίες της σκέψης του, και του πρόσθεσε και μερικά κιλά, ώστε να φτάσει στο φυσιολογικό βάρος της ηλικίας του. «Στύλος», ήταν το παρατσούκλι του, στα χρόνια του πανεπιστημίου, λόγω του ελλιπούς βάρους του.

Αργότερα μέσα στην φυλακή απέκτησε και άλλα προσωνύμια. «Πρόκας» γιατί πάντα κουβαλούσε μια πρόκα πάνω του. «Τανάλιας», γιατί μια μέρα σε έναν καυγά έσφιξε κάποιον τόσο σφιχτά που τον έπνιξε. Και «ρέγκας», γιατί φοβότανε τις ρέγκες.

«Βαγγέλη, χαθήκαμε. Τι κάνεις; Πως είσαι;», του είπα με χαρά, μόλις τον είδα, ένα πρωί του Μάρτη, στα Εξάρχεια. «Αποφυλακίστηκα, πριν 20 μέρες και ετοιμάζομαι, να κάνω το μεταπτυχιακό μου», μου είπε, σφίγγοντάς μου το χέρι. «Έβαλες μυαλό δηλαδή», συμπλήρωσα, κοιτώντας τον στα μάτια. «Δεν χρειάζεται», μου απάντησε, με τρομερή σιγουριά, «αν δεν με είχαν καρφώσει στο πανεπιστήμιο, τώρα θα ήμουν καθηγητής», είπε με κάποιο παράπονο στη φωνή. «Ας είναι, δεν πειράζει ποτέ δεν είναι αργά». Ανταλλάξαμε αριθμούς τηλεφώνων, είπαμε να ξαναβρεθούμε και μετά χαθήκαμε στη βουή του πλήθους.

Μετά από έξι μήνες, άκουσα το όνομά του, να σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ, και τον τότε πρόεδρό του, Ανδρέα Παπανδρέου. «Μεγαλύτερη φυλακή και από τον Κορυδαλλό, είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου», μου είπε σε μια συνάντηση, και πάλι τυχαία, αυτή τη φορά, στον Κολωνό. Η φράση αυτή με εντυπωσίασε, γιατί δυο χρόνια μετά την ξανάκουσα, από τα χείλη, του Γιώργου. Ελαφρώς παραλλαγμένη: «μεγαλύτερη φυλακή και από το Γιεντι κουλε, είναι οι ψευδαισθήσεις μας».

Κάποια μέρα είδα τον Βαγγέλη και στην τηλεόραση, ως εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. «Τα κατάφερα. Δεν ήταν δύσκολο για μένα», μου είπε σε μια τυχαία συνάντησή που είχαμε, μια Παρασκευή, στο Κερατσίνι. «Είμαι στον κλειστό πυρήνα της εξουσίας.», πρόσθεσε φουσκώνοντας από περηφάνια. «Μα καλά», του λέω, «πως τα κατάφερες, πως έκρυψες τα χρόνια της φυλακής;»

Ταραγμένος μου έκλεισε το στόμα, με τράβηξε κάτω από την καμινάδα της ΔΕΗ, και μου είπε, χαμηλόφωνα: «δεν το ξέρει κανείς. Έχω σβήσει όλες τις αποδείξεις. Όποιος τολμήσει να μιλήσει θα πεθάνει», και ένιωθα τα χέρια του σαν τανάλιες να σφίγγουν τον λαιμό μου. Αν δεν πέρναγε τυχαία, από το σημείο, η περιφορά του επιταφίου, δεν ξέρω αν θα επικοινωνούσαμε τώρα.

Είναι η πρώτη φορά που σπάω τη σιωπή μου για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί τώρα είμαι σίγουρος πως δεν κινδυνεύω, για το απλό λόγο, ότι ο Βαγγέλης δεν θα υλοποιήσει την απειλή του. Και δεν θα το κάνει γιατί πια είναι σε άλλη διάσταση. Αφήστε που περισσότερο κινδυνεύω, εγώ να χαρακτηριστώ ως μυθομανής, παρά να πιστέψει ο κόσμος, ότι ένας συνταγματολόγος, ήταν κάποτε στην ψειρού.

Άλλωστε με έχει διαβεβαιώσει και ο ίδιος: «έχω κλείσει τους λογαριασμούς μου με το παρελθόν», μου είπε σε μια τυχαία συνάντησή μας, στο Πικέρμι, «τώρα πια κοιτάω μπροστά».

Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπο του υπουργού τώρα και συμφοιτητή μου κάποτε, Βαγγέλη Βενιζέλου είναι γνωστή. Νομίζω μαζί μου ταυτίζεται σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού. Και μαζί με εμάς ο πρόεδρος Γιώργος, που στην τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, τον επέλεξε για τιμονιέρη της οικονομική πολιτικής.

Πάντα θαύμαζα την αυτοπειθαρχία του, τον αυτοέλεγχό του και κυρίως την ικανότητα του, να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αν όχι να τις καθορίζει. «Πρέπει στη ζωή πάντα να είσαι έτοιμος να κάνεις το ντου», μου έλεγε σε μια τυχαία συνάντηση που είχαμε ένα απόγευμα, στο Γαλάτσι. Εγώ δεν άκουσα καλά, και νόμισα ότι, αντί για «ντου», είπε «ντους», και τον αποχαιρέτησα, με απορημένο ύφος.

Πάντα μου δημιουργούσε μια απορία ο Βαγγέλης. Θυμάμαι όταν φοιτητές στην Θεσσαλονίκη, δουλεύαμε όπως όλα τα φτωχόπαιδα, σε ένα φαστ φούντ, για να καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες μας. Εγώ ήμουν μέσα από τον πάγκο και ετοίμαζα τα μπέργκερ. Ο Βαγγέλης ήταν στο ταμείο, έπαιρνε τις παραγγελίες και ήταν αυτός που φώναζε, «ένα κλαμπ, μια σίζαρ και μια πατάτες, για τον κύριο που είναι μπροστά». Και τόνιζε αυτό το «μπροστά», τόσο που αναγκαζόσουνα να κοιτάξεις ποιος είναι ο κύριος μπροστά. Είχε μια αγάπη στην λέξη «μπροστά», το συνειδητοποίησα και τις προάλλες, όταν τον άκουσα να λέει ότι, η χώρα θα πάει και αυτή μπροστά μπροστά, μάλλον χωρίς μπέργκερ.

Το ταλέντο ενός ανθρώπου, δεν μπορεί να κρυφτεί. Έτσι και το ταλέντο του Βαγγέλη, δεν μπόρεσε να κρυφτεί, ούτε στο μπεργκεράδικο. Σάντουιτς με ληγμένο μπέικον, σαλάτα με κομμένες μισές τις ντομάτες, μπιφτέκι από κιμά, ανακατεμένο με αλεύρι και ελάχιστο γύψο «για να βγάζουμε περισσότερα μπιφτέκια», αυτοσχέδια κέτσαπ με μελάνι, ήταν μερικές από τις ιδέες του, τις οποίες, μας έπεισε να υλοποιήσουμε, χωρίς να γνωρίζει το αφεντικό. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την σύσταση του λαδιού τηγανίσματος, που χρησιμοποιούσαμε. Ούτε σε τρακτέρ δεν θα το έβαζες.

«Μα δεν είναι σωστό. Τρώνε και μικρά παιδιά», τόλμησα να ψελλίσω μια φορά. «Γιατί είδες κανέναν να πεθαίνει;» με ρώτησε χωρίς να μπορώ να απαντήσω, και συμπλήρωσε, τρώγοντας μια φούχτα πατάτες: «αν είναι γραφτό να πεθάνει κάποιος, δεν θα φταίει το δικό μας λάδι, αλλά το λάδι στο καντήλι του, που έχει τελειώσει. Τα παράπονα σας στον Άγιο Πέτρο».

Στο ταμείο πάντως, ήταν άψογος. Έβαζε τα μπέργκερ μπροστά, στους πελάτες, και τους πελάτες μπροστά από τα μπέργκερ, με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία. Όλοι τον θαυμάζαμε, ακόμη και όταν μάθαμε ότι είναι στην φυλακή, για μια νεανική επιπόλαιη κομπίνα. Θυμάμαι, έλεγε γι αυτή του την απερισκεψία: «κιρσοί της λησμονιάς, περικοκλάδες της φυγής, στον ατέρμονα ουρανό», μια φορά που είχαμε συναντηθεί τυχαία, στην παλαιά Φώκαια.

Μετά το φάστ φούντ τον ξαναείδα σαν κυβερνητικό εκπρόσωπο, του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον έβλεπα μπροστά στο μικρόφωνο και νόμιζα ότι θα τον ακούσω να λέει: «δυο πατάτες και δυο μπέργκερ χωρίς μαρούλι, το ένα με διπλό μπέικον». Και να συμπλήρωνε επιτακτικά, «περάστε κύριε μπροστά». Εκείνος έλεγε, διαφορετικά πράγματα, για την πορεία της χώρας, την ανάπτυξη, την προοπτική και την ανάγκη να πάμε μπροστά. Εγώ παρόλα αυτά, που δεν μπορούσα να τον συνηθίσω, άκουγα για μαρούλια και μπέικον. «Τα σημάδια της νιότης, είναι ανεξίτηλα», μου είχε πει σε μια τυχαία συνάντησή μας, στο Πολύγωνο, «ούτε με τον διαβολάκο του λεκέ δεν καθαρίζουν», συμπλήρωσε, με νόημα.

Προχτές που τον έβλεπα, επί μισή ώρα να μιλάει χωρίς κείμενο, και να τονίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάμε μπροστά, συγκινήθηκα. Προχώρησε αρκετά στην ζωή του, έκανε σημαντικά βήματα. Από την φυλακή, στο μπεργκεράδικο, και από εκεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, και τώρα δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας, να θέλει η μοίρα να παίξει με αυτόν το παιχνίδι της. Δεν είναι και λίγο.

«Η ζωή είναι ένα φαστ φούντ, και ο κόσμος θέλει να φάει γρήγορα και φτηνά», μου είπε, μια φορά, που τον είδα τυχαία στο Ξυλόκαστρο, αποκαλύπτοντας το επιστέγασμα της σκέψης του. «Εγώ του το πακετάρω γρήγορα», είπε με νόημα και συμπλήρωσε: «όλα τα άλλα εξαρτώνται από τον Άγιο Πέτρο».

Θύμιος Καλαμούκης

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

45 σχόλια :

 1. “Είναι αδύνατον να παρακολουθήσει
  κανείς
  τον ειρμό της σκέψης του,

  χωρίς ψυχότροπα φάρμακα. ”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ !!!!!!!!!!!ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ???????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ.... ΤΡΥΠΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΤΩΡΑ!ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ.ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ..ΟΠΩΣ Ο ΝΤΖΕΦΡΥ!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. tha souu ftiaksooo makroniaa me kimaa gia na fassss .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΜΑΝ Ο ΒΕΛΖΕΒΟΥΖΕΛΟΣ ΕΦΗΒΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η πολύ παρέα με τους Γερμανούς άλλαξε τις ορέξεις του υπουργού που την έπεσε
  στα λουκάνικα.

  Σίγουρα το φαγητό που προσφέρει η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει...Συνήθως το «μενού» για δημοσιογράφους και πολιτικούς έχει κρύα σάντουιτς.
  Τι να σου κάνει ένα σάντουιτς...
  Από την μία λοιπόν η παρέα με τους Γερμανούς, από την άλλη που μπούχτισε στα ψωμοτύρια...στο τέλος δεν άντεξε και αποφάσισε να πάρει κάτι να τον «πιάσει» και εκείνον και τους συνεδριάζοντες.

  Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του real.gr, παρήγγειλε 20 μερίδες λουκάνικα με πατάτες τηγανιτές, ένα γεύμα που άρεσε ιδιαίτερα στους παρευρισκόμενους.

  Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες που γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα της χώρας και είδαν την παραγγελία, τα βελγικά λουκάνικα δεν μοιάζουν ούτε με τα χωριάτικα της Ελλάδας, ούτε με τα γερμανικά, βρίσκονται γευστικά κάπου στη μέση.

  αυτά.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ειναι δυνατον ;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτοί οι κλεύτες αυτοί οι αλήτες
  Αγαπούν και πονούν την Ελλάδα μας.
  Τα τέλος του Καντάφι θέλουν
  Γιώργης Τρίπολη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
  xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ρε χάχα γράψε και καμμιά άποψη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΧΑ ΧΑ ΤΟ Μ.Ο.Υ.Ν.Ι. ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥΚΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΣΟΪ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΙ ΕΠΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ψυχοπαθής είναι. Τον ψυχοπαθή μόνο ένας δυνατότερος ψυχοπαθής μπορεί να τον νικήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ,ΚΑΘ ΟΔΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ
  Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ.ΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΘΡΕΦΤΑΡΙ ΟΤΑΝ ΘΥΜΩΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..
  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ!
  ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΣΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΞΥΓΚΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ....ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 4 ΤΟΥ ΠΑΟΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Θα ήθελα για 5 λεπταειχα τον χαχαχα στα χερια μου.......μόνο 5 λεπτά θέλω!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. όποιος βρίζει το Χάχα διαβάζει λάθος μπλογκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ANOIKSE H ARSINOH KAI H ANNA MPOURDELO ME KALES TIMES. oi pswles exun kseskistei sta piswkollhta

  tsikis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ρε σεις, αυτος ο χαχας, τι φρουτο ειναι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΣΤΙΣ ΡΗΤΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ; ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΒΕΣΤΙ! ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. http://www.youtube.com/watch?v=u-Jeg7zqKnM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Μπέννυ,ο πσολαρπαχτρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ο ΑΝΘΡΩΠΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ...
  Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΑΖΟΡΙΧΤΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΒΕΡΚΟ..
  ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙ ..ΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ Νο 2...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. συνήθως η φαντασία είναι ελαφρότερη από την πραγματικότητα, πάρτε το αυτό από ένα συγγραφέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ???

  ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

  ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΣ !!!!

  ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ .

  ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ Η ΚΑΝΑΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΙΛΕΣ
  ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

  ΕΚΑΛΗ ΚΗΦΙΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

  ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. όλο τυχαίες συναντήσεις με τον χοντρο είχες ρε άνθρωπε, κανα τζόκερ έπαιξες!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Μικροκάμερες το 1975-1980.??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Η "επανάσταση" του Πολυτεχνείου δρομολογήθηκε από συγκεκριμένους ανθρώπους.

  Σε μια δημοκρατική Ελλάδα "έλαμψαν" στην "επανάσταση" για την επανόρθωση της Δημοκρατίας άνθρωποι, οι οποίοι μισούσαν τη Δημοκρατία …Σταλινικοί και Μαοικοί …Προβοκάτορες και χαφιέδες …

  Η Σάρα, η Μάρα Δαμανάκη και το κακό τατουλοσυναπάντημα.

  Σε μια Ελλάδα εκατομμυρίων "κορόιδων", που υπέφεραν από τη Χούντα, αντέδρασαν οι λίγοι "έξυπνοι" σταλινικοί, οι οποίοι μας κυβερνάνε ακόμα.

  Οι "έξυπνοι", οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν χαφιέδες της Χούντας.

  Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε και γελάμε με τους Ρώσους και τους Γάλλους, θα πούμε τα εξής απλά.

  Εξαιτίας εκείνης της "επανάστασης" του Πολυτεχνείου, οδηγηθήκαμε στην "επανάσταση" της "Αλλαγής", η οποία μονοπώλησε την εξουσία στη μεταπολίτευση …

  Τη μεγάλη κοινωνική "επανάσταση", της οποίας ηγήθηκε ο Εβραίος Παπανδρέου.
  Ο Εβραίος, ο οποίος ξεκίνησε ως Τροτσκιστής και πήρε ως δια "μαγείας" βίζα για τις καπιταλιστικές ΗΠΑ.

  Ένας Εβραίος, ο οποίος έπινε λιγότερο από τον Γέλτσιν, αλλά είχε περισσότερες "ορμές".

  Ένας "νηφάλιος" Γέλτσιν, ο οποίος λειτούργησε και ως Τσουμπάις …
  Που οδήγησε το εξωτερικό χρέος της χώρας σε εξωφρενικά επίπεδα …

  Που φρόντισε και "έδεσε" την Ελλάδα στις τράπεζες των ομοεθνών του.

  Με δανεικά από τους Εβραίους τοκογλύφους προσπαθούσε να "εξαγοράσει" τους Έλληνες ψηφοφόρους και γι' αυτό φτάσαμε εδώ όπου φτάσαμε.  ------------------------------------------
  Επανάσταση των γιασεμιών
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ΝΑΞΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΝΑ ΣΕ ΡΙΞΩ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΧΟΝΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΝΤΡΟΚΟΛΑΡΑ ΣΟΥ.
  ΑΧ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΩ ΠΟΤΕ;
  ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩΩΩ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. KALAMOUTHS ? LATHOS . MBALAMOUTH SE LENE FTINE SPIOUNE ARTHROGRAFE . THIMIZEIS XAFIE ME PATENDA .KRAUGAZEI TO POSO APELPISTIKA ANEGEFALOS EISE ...TYXODIOKTH THS OKAS..DEN YPERASPIZOME TON VENIZELO ALLA TOUS ANDRES ME FULOTIMO...YPARXOUN ? AN YPIRXAN THA SOY RIXNONTOUSAN OMADIKA EDO MESA . VLEPEIS GEMISE O TOPOS PSOFIMIA.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΡΑΚΑ
  ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. φοβερος ο χαχας ακομη γελαω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. καλως το ζουμπουρλουδικο βουτυρομπεμπακι γουτσου γουτσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. τι αντρας θεε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αχ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. zilebete giati den iste stin thesi tou gia na mporite na ta trote kai esis.... muaxxaaxxaxaaxaxax

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Συγουρα έχει κανη μεταπτυχικα στη φυλακή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ο αξιότιμος Κος Βενιζέλος...κατ΄εμέ χοντρομπαλάς,χοντρογούρουνο,χοντρονάρκισος,κουράδα ολκής αυτά θεωρώ οτι είναι τα σύγχρονα παρατσούκλια αυτουνού του μούσκαρου.......


  Κουράγιο πατριώτες 28 Οκτωβρίου 2011,η Θεσσαλονίκη έδειξε την σύγχρονη επανάσταση!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

  Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ !!!!

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ !!!

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ???

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !!

  Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΥΠΗΡΧΕ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ

  ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ???

  ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟΙ !!!!

  ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΕΓΑΝΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 100.000

  ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 1.400.000

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

  ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ !!!

  ΞΕΡΕΤΕ Ε ?? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ !! ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

  ΛΑΟΥ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ !!!

  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ??????

  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙ ???

  ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ

  ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. χουχουχουχουχουχου
  δεν πάτε καλά ρε μαλάκες! Οι αναρτήσεις σας πια έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ βλακείας.

  Καταζητείται ο Darth Jesus για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
  http://religious-blasphemy.blogspot.com/2011/10/darth-jesus.html
  http://religious-blasphemy.blogspot.com/2011/10/blog-post_27.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ; ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΤΟΥ , ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ.ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Τ΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , ΕΑΝ Π.Χ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ; ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Eσυ αδερφε με τα πολλα χα...χα μου εχεις κανει μεγαλη εντυπωση...Ο_Ο
  Ειμαι σιγουρος πως οταν σου γαμανε τη γυναικα σου...θα ξεκαρδιζεσαι στα γελια, ενω ταυτοχρονα θα παρακολουθεις τη σκηνη με μεγαλο ενδιαφερον...
  αχ...αχ...αχαχαχ !
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή