Θανατοποινίτες και απαιτήσεις που έμειναν στην ιστορία

Ίσως είναι από τα δυσκολότερα πράγματα στη ζωή να ξέρεις ότι
πρόκειται να πεθάνεις, χωρίς να πάσχεις από κάποια ανίατη αρρώστια.
Γι αυτό και οι θανατοποινίτες έχουν το δικαίωμα να παραγγείλουν το γεύμα των… ονείρων τους πριν την εκτέλεση. Οι περισσότεροι είναι λογικοί και λιτοί. Κάποιοι όμως έμειναν στην ιστορία για τις ασυνήθιστες απαιτήσεις τους.

10. Ρόμπερτ Μπιούελ
Έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του ’80 εξαιτίας του βιασμού και της δολοφονίας ενός 11χρονου αγοριού. Αν και είχε ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 121 ετών για σωρεία βιασμών, μέχρι και την ημέρα εκτέλεσής του υποστήριζε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Μπιούελ επέλεξε ως τελευταίο γεύμα μία και μόνο ελιά. Απαίτησε όμως να έχει αφαιρεθεί το κουκούτσι.

9. Οντέλ Μπαρνς Τζούνιορ
Οι εντός και εκτός φυλακών υπεύθυνοι για την προετοιμασία «ειδικών γευμάτων» για μελλοθάνατους, σήκωσαν τα χέρια ψηλά στην περίπτωση του Μπαρνς. Πολύ απλά διότι η απάντησή του στην ερώτηση «τι θα ήθελες να απολαύσεις» ήταν απρόσμενη. «Ειρήνη, ισότητα και δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο».

8. Σαντάμ Χουσεΐν
Καταδικάστηκε σε θάνατο διά απαγχονισμού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εκτελέστηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 2006. Αρνήθηκε πεισματικά τα «πλουσιοπάροχα» γεύματα και προτίμησε τις τελευταίες του ημέρες να τραφεί μόνο με βραστό ρύζι.

7. Ρόμπερτ Μάντεν
Θα ακουστεί παράλογο και ανεξήγητο, είναι όμως η αλήθεια. Αν και καταδικάστηκε για δολοφονία, είχε την ευαισθησία να ζητήσει να δοθεί το τελευταίο του γεύμα σε έναν άστεγο της επιλογής των φρουρών της φυλακής. Για κάποιον περίεργο λόγο, το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό…

6. Ουόλτερ ΛαΓκραντ
Αν μη τι άλλο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την «ευκαιρία» που του δόθηκε και παρήγγειλε 16 φέτες μπέικον, έξι αυγά, τηγανίτες, μπριζόλες, παγωτό φράουλα, τρία διαφορετικά αναψυκτικά και καφέ με δύο κουταλιές ζάχαρη. Πήγε… χορτάτος.

5. Τζέιμς Έντουαρντ Σμιθ
Καταδικάστηκε για ληστεία και δολοφονία στο Χιούστον και εκτελέστηκε το 1990. Άφησε άφωνο το προσωπικό της φυλακής όταν ζήτησε να του φέρουν για το τελευταίο του γεύμα μια χούφτα υγρού χώματος. Σύμφωνα με τις Αρχές το προόριζε για ένα ειδικό τελετουργικό, οπότε το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό. Την έβγαλε με γιαούρτι.

4. Ντέλμπερτ Τιγκ Τζούνιορ
Μέχρι και λίγες ώρες πριν την εκτέλεσή του, ο 35χρονος θανατοποινίτης ήταν κάθετα αντίθετος με «ένα τελευταίο γεύμα» και προτιμούσε να περάσει τον χρόνο στο κελί του. Ο ύστατος τηλεφωνικός αποχαιρετισμός της μητέρας του, άλλαξε τα δεδομένα. Για να μην της χαλάσει το χατίρι, παρήγγειλε και έφαγε ένα τσιζμπεργκερ.

3. Τζέφρι Ντίλιγχαμ
Ίσως το πιο πλουσιοπάροχο γεύμα θανατοποινίτη στην ιστορία. Ο Ντίλιχαμ ζήτησε: ένα τριπλό τσίζμπεργκερ χωρίς μαγιονέζα, μια μεγάλη μερίδα τηγανιτές πατάτες, λαζάνια, σκορδόψωμο, μακαρόνια ογκρατέν, τρία ψωμάκια με κανέλα, πέντε αυγά και… (κρατηθείτε), οκτώ milk shakes.

2. Τόμας Γκράσο
Ένας ακόμη θανατοποινίτης που προσπάθησε να «αυτοκτονήσει» με μεγάλη ποσότητα φαγητού. Ο Γκράσο ζήτησε και έφαγε ένα διπλό τσιζ από τα Burger King, 24 μαγειρεμένα μύδια, μισή πίτα, ένα μάνγκο, μπόλικη ποσότητα σαντιγύ, ενώ ήπιε και ένα τεράστιο milk shake. Παρόλα αυτά «έφυγε» δυσαρεστημένος και εκνευρισμένος καθώς είχε παραγγείλει συγκεκριμένη κονσέρβα με μακαρόνια και κεφτές, αλλά οι υπάλληλοι έκαναν λάθος και του έφτιαξαν μια μακαρονάδα. Ο Γκράσο έμεινε στην ιστορία για την περίφημη ατάκα, λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή του. «Δεν πήρα τα Spaghetti-O’s που ζήτησαν, αλλά μακαρονάδα. Ο Τύπος θα πρέπει να το αναφέρει αυτό για να το μάθει ο κόσμος».

1. Ράσελ Μπρούερ
Ο θανατοποινίτης εξαιτίας του οποίου μπήκαν κάποιοι περιορισμοί σχετικά με την ποσότητα του φαγητού που δικαιούνται οι μελλοθάνατοι των φυλακών του Τέξας. Γιατί; Πολύ απλά διότι παρήγγειλε τηγανητό κοτόπουλο με κρεμμύδια και σάλτσα, ένα τριπλό τσίζμπεργκερ, μια τεράστια ομελέτα με κρέας και λαχανικά, μπάμιες (!), μισή φραντζόλα ψωμί, μοσχαρίσιο κρέας περιλουσμένο με σάλτσα μπάρμπεκιου, μία πίτσα, τρία φαχίτας, τρία αναψυκτικά, φυστικοβούτυρο και παγωτό. Δεδομένης της κατάστασης, όλες του οι επιθυμίες τηρήθηκαν κατά γράμμα και καμμιά δεκαριά φρουροί κουβάλησαν σε δίσκους και σέρβιραν το φαγητό. Φανταστείτε τον εκνευρισμό τους όταν ο Μπρούερ τους είπε «δεν έχω όρεξη». Δεν έφαγε ούτε μπουκιά…

loading...