Πως να απαλλαγείτε από τον πονόδοντο σε λίγα μόλις λεπτά! Τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας…

Μικρά γιατροσόφια γεμάτα παράδοση και εμπειρία κρυμμένη στις πιο όμορφες συζητήσεις με την «παλαιά» γενιά.

1. Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο λειτουργεί ως ένα αντι-φλεγμονώδες, αντι-βακτηριακό, αντιοξειδωτικό και αναισθητικό, το οποίο αποτελεί το ιδανικό γιατρικό για τον πονόδοντο. Χρησιμοποιείστε έλαιο από γαρύφαλλο και εφαρμόστε το απευθείας στο πονεμένο δόντι με τη βοήθεια ενός βαμβακιού. Να είστε σίγουροι ότι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πονόδοντο.

2. Αλατοπίπερο

Ετοιμάστε μια «πάστα» από ίση ποσότητα αλάτι και πιπέρι ώστε να εφαρμοστεί απευθείας στο δόντι. Η ζύμη θα απαλύνει τον πονόδοντο μέσα σε λίγα λεπτά. Αν ωστόσο λειτουργεί δραστικά, μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές για τις επόμενες ημέρες μέχρι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας.

3. Σκόρδο

Το σκόρδο έχει αντιβιοτικές ιδιότητες που μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές έναντι των βακτηρίων στο στόμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε κάποια σκόνη σκόρδου, καθώς και φρέσκο σκόρδο στο δόντι για να πάρει την ανακούφιση από τον πονόδοντο.

4. Χλιαρό νερό

Μία αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι για να απαλλαγείτε από τον πονόδοντο είναι να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Όταν θα ξεπλύνετε το στόμα σας με αυτό το «διάλυμα», θα έχετε βοηθήσει να «σκοτώσετε» τα βακτήρια, καθώς και να αφαιρέσετε τα υγρά από τους ιστούς.

5. Πάγος

Τοποθετώντας ένα παγάκι στο πονεμένο δόντι σας μπορεί να απαλύνετε τον πόνο. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα μικρό «πακέτο» πάγου και να αγγίξετε απαλά και επανειλημμένα στο μάγουλό σας. Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας γύρω από το δόντι παρέχει μία στιγμιαία όμως πολύ σύντομη ανακούφιση.

6. Αγγούρι

Το παγωμένο αγγούρι επίσης αποτελεί μία ακόμη λύση για το πρόβλημα περιέχει μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, νάτριο και σίδηρο. Δαγκώστε ένα κομμάτι και διατηρήστε το στην ευαίσθητη περιοχή για λίγα λεπτά.

7. Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο γνωστά αντι-φλεγμονώδη βότανα που μπορεί εύκολα να βρεθεί σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό. Για να σταματήσει η φλεγμονή των ούλων, λοιπόν, είτε απλά ξεπλύνετε το στόμα με το χαμομήλι είτε κάντε γαργάρα επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές.

8. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αναλγητικά, με αντι-βακτηριακή ιδιότητα. Τοποθετήστε μια φρέσκια ρίζα τζίντζερ στην προβληματική περιοχή και στη συνέχεια, αλλάξτε την κάθε 15 λεπτά με μια άλλη μέχρι να μειωθεί ο πόνος.

9. Ξύδι

Λόγω της πολύ ισχυρής βιολογικής βακτηριοκτόνους και αντισηπτικής δράσης του ξυδιού χρησιμοποιείται κυρίως για να βοηθήσει τη θεραπεία του τραύματος. Τοποθετήστε ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με ξύδι στον τόπο όπου είναι ο πόνος και κρατήστε το για 1 έως 1,5 λεπτά.

10. Δεντρολίβανο

Φύλλα από δενδρολίβανο έχουν αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Κάντε γαργάρες από τσάι δεντρολίβανου ή χρησιμοποιείστε το όταν κρυώσει τοποθετώντας με ένα κομμάτι βαμβάκι το τσαι δεντρολίβανου στην ευαίσθητη περιοχή. Να είστε προσεκτικοί διότι δεν συνιστάται η χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

loading...