ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η ΑΝΎΠΑΡΚΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΤΟΥ ΧΟΛΟΝΤΟΜΟΡ…




Του Mario Lombardo

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (“Bundestag”) σχετικά με τον λιμό στην Ουκρανία το 1932-1933 αποτελεί

σε κάθε περίπτωση σκόπιμη παραποίηση της ιστορίας για την προώθηση της αντιρωσικής πολεμικής προπαγάνδας. 

Η ψηφοφορία αναγνωρίζει τα εν λόγω γεγονότα ως μια πραγματική “γενοκτονία” που διαπράχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση και αποτελεί το αποκορύφωμα μιας ιστορικής διαδικασίας που ξεκίνησε στο αποκορύφωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εξυπηρετούσε εξαρχής την αποκατάσταση του ουκρανικού ναζιστικού δωσιλογισμού και των εγκλημάτων του. 

Δηλαδή, οι ίδιοι κύκλοι στους οποίους, σχεδόν οκτώ δεκαετίες αργότερα, οι δυτικές κυβερνήσεις βασίζονται για να προωθήσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα έναντι της Μόσχας.

Η αναγνώριση του λεγόμενου “Holodomor” ως πράξη γενοκτονίας πέρασε χωρίς ούτε μία αρνητική ψήφο των παρόντων βουλευτών στην αίθουσα. Τα τρία κυβερνητικά κόμματα – SPD, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) – ψήφισαν υπέρ μαζί με το CDU και το CSU, ενώ η Αριστερά (“Die Linke”) και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απείχαν. 

Τα γεγονότα σχετίζονται με τις τραγικές συνέπειες της αναγκαστικής κολεκτιβοποίησης της γεωργίας που διέταξε ο Στάλιν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Σοβιετικής Ένωσης για ταχεία εκβιομηχάνιση στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και του 1930.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...