Η Άγκυρα απαιτεί να μην κηδεύονται οι Έλληνες μουσουλμάνοι στρατιώτες με την ελληνική Σημαία!

Αυτή την φορά η Τουρκία ξέφυγε πέρα από κάθε όριο και δια στόματος του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ζήτησε να μην κηδεύονται οι Έλληνες μουσουλμάνοι στρατιώτε με την ελληνική Σημαία!

Χαρακτήρισε την ελληνική Σημαία ως μη αρμόζουσα σε μουσουλμάνο επειδή έχει τον Σταυρό επάνω της, ενώ είπε ότι ο Έλληνας μουσουλμάνος στρατίώτης είναι «Τούρκος» παραβιάζοντας για άλλη μια φορά την Συνθήκη της Λωζάνης.

Μεθοδικά οι Τούρκοι επιχειρούν να δώσουν στην μειονότητα εθνικά και όχι θρησκευτικά χαρακτηριστικά

Προσβάλουν τηνν ελληνική Σημαία που είναι η Σημαία όλων των Ελλήνων πολιτών καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο αλλά ΕΘΝΙΚΟ και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν και οι Έλληνες μουσουλμάνοι χωρίς να «σκανδαλίζονται» όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος αντιπρόεδρος

«Η θρησκευτική ελευθερία υπάρχει ακόμη και σε χώρες μη μέλη της Ε.Ε. στη Δύση δεν υπάρχει ούτε καν το 10% της θρησκευτικής ελευθερίας που υπάρχει στην Τουρκία.»

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης  σε συνέδριο για τη “Ανώτατη Θρησκευτική Εκπαίδευση σε άλλες χώρες”, ο Μπεκίρ Μποζντάγ κατήγγειλε τις πρακτικές που εφαρμόζει η χώρα μας κατά την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, με αφορμή την κηδεία μουσουλμάνου πολίτη στην Ξάνθη

Όπως είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, «στην Ελλάδα δεν δίνουν άδεια να τελεστεί προσευχή σε κηδεία μουσουλμάνου ομογενή μας, Τούρκου αδελφού μας, παρότι η Συνθήκη της Λωζάνης ορίζει διαφορετικά. Φυλακίζουν μέχρι και τους ιμάμηδες. Πού είναι η θρησκευτική ελευθερία; Όταν χρειάζεται στην Ελλάδα να γίνει επισκευή ενός τζαμιού, δεν επιτρέπεται ούτε καρφί να βάλεις. Έπεσε ένα κεραμίδι από πάνω; Να το αντικαταστήσεις δεν μπορείς. Και δεν ζητούν καν λεφτά από το κράτος. Εμείς θα το κάνουμε. Αλλά δεν δίνουν άδεια για καμία εργασία. Εμείς τα βλέπουμε όλα αυτά στις άλλες χώρες. Πού είναι λοιπόν η θρησκευτική ελευθερία;».

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ παραπονέθηκε επίσης και για το γεγονός ότι τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία με το σταυρό πάνω σε φέρετρο μουσουλμάνου στρατιώτη.

«Στην κηδεία του Έλληνα στρατιώτη κάλυψαν το φέρετρό του στην αυλή του τζαμιού με μία ελληνική σημαία, όπου στη σημαία αυτή υπάρχει σταυρός. Ο μουφτής εκεί (στην Ξάνθη) διαμαρτύρεται ότι ‘ο νεκρός είναι μουσουλμάνος και πρέπει να κηδευτεί σύμφωνα με το Ισλάμ, αλλά στη σημαία υπάρχει ένας σταυρός, και ο σταυρός είναι σύμβολο του Χριστιανισμού, επομένως πρέπει η σημαία να αφαιρεθεί’. Και τότε ξεσπά αντιπαράθεση. Η οικογένεια του στρατιώτη ζητεί να αφαιρεθεί η σημαία και ο εκλεγμένος μουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ζητά να πραγματοποιήσει την εξόδιο ακολουθία. Παραβιάζουν τη Λωζάνη, αγνοούν τον εκλεγμένο μουφτή και στη θέση του τοποθετούν έναν δικό τους. Κι ο μουφτής αυτός ερμηνεύει τη θρησκεία όπως θέλει η ελληνική κυβέρνηση και όχι όπως ορίζει το Κοράνι και ο Προφήτης». 

loading...

1 thought on “Η Άγκυρα απαιτεί να μην κηδεύονται οι Έλληνες μουσουλμάνοι στρατιώτες με την ελληνική Σημαία!

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Comments are closed.