Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

Sakis
Στα αποσπάσματα που ακολουθούν, ο Πίνδαρος και ο Απολλόδωρος αποκωδικοποιούν την αναγέννηση της Ελληνικής φυλής, μετά την κάθαρση που προκλήθηκε από τον μεγάλο κατακλυσμό...

Ο Δευκαλίων αφού ταξίδεψε εννέα ολόκληρα μερόνυχτα μέσα εις την θάλασσα, προσέκρουσε εις τον Παρνασσόν. Έκει, αφού σταμάτησαν οι βροχές, βγαίνοντας έξω θυσιάζει εις τον Φίξιον Δία. Ο Ζευς έστειλε τον Ερμή σ' αυτόν και τον παρακίνησε να διαλέξει ότι θέλει. Αυτός διάλεξε να δημιουργηθούν σ' αυτόν τον τόπο άνθρωποι. Και αφού διέταξε ο Ζευς να σηκώσει λίθους και να τους ρίξει πάνω από το κεφάλι του, αυτούς που έρριπτε ο Δευκαλίων γίνονταν άνδρες και αυτούς που έρριπτε η Πυρρά γίνονταν γυναίκες. Απ' όπου ονομάστηκαν μεταφορικά και λαοί από το Λάος που σημαίνει λίθος.

(Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη, 1, 48, 10)


Το ίδιο γεγονός μας εξιστορεί και ο Πίνδαρος:

Φέρνεις εις την πόλιν την γλώσσα της Πρωτογένειας, δία να κατέβουν η Πυρρα και ο Δευκαλίων εις τον Παρνασσόν, όπου με την βούλησιν τον υψηλοβρόντου Διός έκτισαν πρώτα ιερόν, και χωρίς λίθους έκτισαν λίθινον γόνον από το ίδιο έθνος· και οι γόνοι ονομάστηκαν λαοί.

(Πίνδαρος, Ολυμπία, 9, 42)

Ο Ζευς και ο Ερμής δημιουργούν στην κορυφή του Παρνασσού τους πρώτους ανθρώπους, προσφέροντας και πάλι τον δικό τους γόνο. Η Πυρρά και ο Δευκαλίων διασώζονται διότι ήταν αμόλυντοι και καθαροί. Όταν το σκάφος τους προσάραξε στην κορυφή του Παρνασσού, ο Ζευς τους πρόσταξε να ρίξουν λίθους, χτίζοντας λίθινους γόνους από το δικό τους έθνος,

Το όνομα Δευκαλίων φανερώνει τον κάλλιστο άνδρα του Διός, ενώ το όνομα Πυρρα, φανερώνει το πύρινο ηλιακό σπέρμα, τον νέο γόνο που θα φιλοξενήσει στα σπλάχνα της η πρώτη γυναίκα δια να επέλθουν τα νέα ελληνικά φύλλα.

Ο Απολλόδωρος συνεχίζει την αφήγηση του, εξιστορώντας την καταγωγή των ελληνικών φύλων και καταρρίπτοντας τις σιωνιστικές θεωρίες περί καταγωγής των Ελλήνων από την ανύπαρκτη ινδοευρωπαϊκή φυλή περί καθόδου των Δωριέων κ.λ.π

Το πρώτο παιδί που έρχεται στο φως από τα σπλάχνα της Πυρράς, μετά την γονιδιακή παρέμβαση του ιδίου του Διός είναι ο 'Έλλην, 9.500 χρόνια πριν από την Έλευση του Ιησού Χριστού στην γη. Από τον Δευκαλίωνα και την Πυρρά γεννιούνται παιδιά, πρώτον εκ των οποίων ήταν ο Έλλην, δια τον οποίον λένε ότι γεννήθηκε από τον Δία, δεύτερος ο Αμφικτύων ο οποίος βασίλευσε μαζί με τον Κραναό εις την Αττική και είχε κόρη την Πρωτογένεια.

Απ' αυτήν και τον Δία γεννήθηκε ο Αέθλιος. Από τον Έλληνα και την νύμφη Ορσηίδα γεννήθηκε ο Δούρος, ο Ξούθος και ο Αίολος. Αυτός λοιπόν ο Έλλην, από τον εαυτόν του ονόμασε Έλληνες αυτούς που ονομάζονται γραικοί και εις τα παιδιά του διαμοίρασε την χωράν και ο Ξούθος παίρνοντας την Πελοπόννησο, από την Κρέουσα την κόρη τον Ερεχθέα, γέννησε τον Αχαιό και τον Ίωνα, από τους οποίους ονομάζονται οι Αχαιοί και οι Ίωνες, ο Δώρος δε παίρνοντας την χωράν πέραν από την Πελοπόννησο, από τον εαυτόν τον ονόμασε τους κατοίκους Δωριείς, ο δε Αίολος βασιλεύοντας εις τους τόπους γύρω από την Θεσσαλία, τους κατοίκους ονόμασε Αιολείς.

(Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη, 1, 49, 1

Αυτή είναι η γενεαλογία της ελληνικής φυλής, αυτή είναι η αγαθογονία που συντελείται στην κορυφή του Παρνασσού αμέσως μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Είναι η περίοδος που εμφανίζονται στο προσκήνιο της ιστορίας, οι Αιολείς, οι Δωριείς, οι Ίωνες. οι Αχαιοί, οι Θεσσαλοί, οι Μακεδόνες και οι Κρήτες.

Εγγονός του Λώρου, του υιού του Δευκαλίωνος, είναι ο Αστερίας ο οποίος βασίλευσε στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Ζευς υπό μορφή πάλλευκου ταύρου, απήγαγε την Ευρώπη και μεταφέροντας την στην πλάτη του έφθασε στην Κρήτη. Εκεί την κατέστησε μητέρα του Μίνωος, του Ραδαμάνθεως και του Σαρπηδόνος και κατόπιν την νύμφευσε με τον βασιλέα της νήσου Αστέρια, που ήταν τρισέγγονος του Δευκαλίωνος. Ο υιός που γεννήθηκε από τον Μίνωα ονομάστηκε και πάλι Δευκαλίων. Η λέξη Μίνωα, με αφομοίωση του (α) εις (ε), μετατρέπεται σε Μι- νώε.

Η λέξη νώε προέρχεται από το νωί, που είναι ποιητικός τύπος του νω, και κατά την αττική-ιωνική διάλεκτο σημαίνει, εμείς οι δύο.

νώι δέ χαζώμεσθα, Διός δ' άλεώμεθα μηνιν.

Και εμείς οι δύο (ο Άρης και η Αθηνά) να φύγουμε, του Διός η οργή μην μας πλακώσει.

(Ιλιάς, 5, 34)

Η λέξη Δευκαλ-ίων, όπως και η λέξη Μίνωας, εμπεριέχει το συνθετικό νώε, διότι η κατάληξη της λέξης -ίων, με αναγραμματισμό γίνεται νωί ή νώε. Η Ετυμολογία του ονόματος Δευκαλίων, προέρχεται από τα συνθετικά Δευ και καλίων. Το Δευ γίνεται και Ζευ (λεξικό Libell Scot). ενώ το καλίων, σημαίνει ο καλύτερος, ο ξεχωριστός. Άρα η λέξη Δευκαλίων, σημαίνει ο ξεχωριστός, ο καλύτερος άνδρας του Διός.

Η λέξη Νώε αναγραφόμενη με ο αντί για ω, γίνεται Νόε, και σημαίνει ο έμφρων άνθρωπος που μπορεί και να εν-νοεί, ότι πρώτα απ' όλα είναι άνθρωπος.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί, ο Άγιος Ιουστίνος αποκαλύπτει ότι ο Νώε πράγματι ταυτίζεται με τον Δευκαλίωνα.

... αλλά το πυρ το της κρίσεως κατελθόν ανέδην πάντα διέκρινεν, ως και πρότερον ο κατακλυσμός μηδένα λιπών άλλ' η τον μόνον σύν τοίς ιδίοις παρ' ήμίν καλουμενον Νώε, παρ' ύμίν δέ Δευκαλίωνα.

...αλλά το πυρ της κρίσεως ερχόμενο από ψηλά αφθόνως θα διέλυε τα πάντα, όπως και παλαιότερα ο κατακλυσμός, ο οποίος δεν άφησε κανέναν παρά μόνον αυτόν που από εμάς τους ίδιους ονομάζεται Νώε, ενώ από εσάς Δευκαλίων.

(Άγιος Ιουστίνος, Απολογία Β', Ί, 2)

Την ταύτιση του Νώε με τον Δευκαλίωνα επισημαίνει και ο Φίλων ο Αλεξανδρινός.

μετά αδικίας ζήσασαι ενός άνδρός ούκ άξιαι δικαιοσύνη σνμβιουντος. τούτον "Έλληνες μεν Δευκαλίωνα, Χαλδαίοι δέ Νώε έπονομάζουσιν, έφ' ού τον μέγαν κατακλυσμόν συνέβη γενέσθαι.

Επειδή έζησαν μετά αδικίας δεν είναι άξιες ενός ανδρός ο οποίος ζει με δικαιοσυνην. Αυτόν οι μεν Έλληνες ονομάζουν Δευκαλίωνα, οι δε Χαλδαίοι Νώε, κατά τον οποίον, συνέβη να πραγματοποιηθεί ο μεγάλος κατακλυσμός.

(Φίλων ο Αλεξανδρινός, Περί Άθλων και Επιτιμιών, 23)

Οι Ιουδαίοι οικειοποιήθηκαν τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος ο οποίος πραγματοποιήθηκε οκτώ χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνιση τους στο προσκήνιο της ιστορίας.

197 σχόλια :

 1. Πάντως τα blogs δεν είναι για να αναπτύξουμε την θεωρία της σχετικότητας με 20 pages.Υπάρχουν και άλλα sides να γραφτούν.(από την άποψη οτι δεν τα παρακολουθεί κανένας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελληνας γενιεσαι, αλλα χριστιανος δυστυχως γινεσαι. Το να βλεπεις τους Ελληνες να εχουν ασπαστει την αθλια αυτη δολοφονικη θρησκεια του μισους, ειναι ο,τι πιο θλιβερο και καταστροφικο για την ιδια την Ελλαδα. Βεβαια, δια της βιας εκχριστιανιστηκε ο πληθυσμος, αλλα ειναι καιρος να ξυπνησει και ο τελευταιος αμαθης σε αυτο τον τοπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 2:07 χασου ρε καραγκιοζη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νεοπλατωνική Σχολή των Αθηνών (415 μ.Χ. - 525 μ.Χ.)
  Μετά τη δολοφονία της Υπατίας απο τους Χριστιανούς πολλοί αλεξανδρινοί φιλόσοφοι κατέφυγαν στην Αθήνα, όπου συγκρότησαν τη Νεοπλατωνική Σχολή των Αθηνών. Η σχολή αυτή διαλύθηκε το 526 με διαταγή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Εκπρόσωποι της Σχολής είναι ο φιλόσοφος, μαθηματικός, φυσικός και αστρονόμος Πρόκλος ο Διάδοχος (410 - 485 μ.Χ.), ο Αμμώνιος (5ος - 6ος μ.Χ. αιώνας), ο Σιμπλίκιος (5ος -6ος μ.Χ. αιώνας) και ο Δαμάσκιος (6ος μ.Χ. αιώνας).

  αυτοί είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και οχι οι κορακες του
  ΕΒΡΑΙΣΤΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 2.05 den me enoxlei pou den aspazesai to xristianismo me enoxlei omws afantasta pou milas gia kati pou den gnwrizeis.kai otan ennow den gnwrizeis ennow pou anathema kai an exeis diavasei mia seira apo tin kaini diathiki se kati pou pisteuei o xristianos alla diavazeis auta pou soudinoun na diavazeis!!!diavase prwta tin kaini diathiki kai meta ela na mou peis pou vrikes to misos se auta ta grapta!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι χριστιανοι φονιαδες και σκοταδιστες εσπειραν τον τρομο και το θανατο σε οσους δεν βαφτιστηκαν. Εθαψαν την αρχαιοελληνικη κληρονομια χτιζοντας πανω στα ερειπια αρχαιων ναων τους οποιους αυτοι γκρεμιζαν, χριστιανικους ναους. Οι αθλιοτητες τους δεν ειχαν προηγουμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. διαβαστε αυτα που θα σας στειλω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μια 15χρονη τίναξε στον αέρα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο
  «Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες»
  Και εγένετο.... χαμός! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης.
  Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» παρίσταντο εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης της πόλης Ιάκωβος. Οπως κάθε έτος έτσι και φέτος είχε κληθεί ένας ομιλητής να αναπτύξει ένα θέμα. Το φετινό θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια η Προμηθέα, μια 15χρονη κοπέλα με μαγικές επιδόσεις στα μαθηματικά. Σε ηλικία 6 ετών η Προμηθέα είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου και σε ηλικία 14 ετών είχε πάρει πτυχία σε θετικές επιστήμες από μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πέρα από τα μαθηματικά, η Προμηθέα είχε και ένα άλλο χόμπι: την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα, «Το Βήμα» πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ένα πορτρέτο της νεαρής μαθήτριας στο οποίο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην αγάπη της για την Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
  «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία»
  Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Ελληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. «Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε -όπως αργότερα ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη- να εξαλείψει κάθε σύμβολο που θύμιζε την παλαιά εποχή.
  Οι παριστάμενοι φυσικά είχαν μείνει άναυδοι. Ιδιαίτερα αμήχανοι ήσαν οι δύο εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος, που κάθονταν στα δεξιά και αριστερά της ομιλήτριας. Ασφαλώς θα προτιμούσαν να άνοιγε η γη να τους καταπιεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συνεχίζοντας απτόητη η νεαρή Προμηθέα έφτασε και στα νεότερα χρόνια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ταυτόχρονα, η ομιλήτρια έκανε εκτεταμένη αναφορά σε περιπτώσεις -όπως του γιου του Κολοκοτρώνη, Ιωάννη- που προδόθηκαν από κληρικούς και καλόγερους στους Τούρκους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Η ομιλήτρια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κρυφό Σχολείο ήταν «μύθος» και το μόνο που ενδιέφερε την Εκκλησία ήταν να κρατήσει τους Ελληνες στο σκοτάδι και στην αμορφωσιά. «Ο μοναδικός μοχλός πίεσης για την αλλαγή του καθεστώτος», είπε: «ήσαν οι Ελληνες Διαφωτιστές του εξωτερικού». Και αυτός ήταν ο λόγος -συνέχισε- που κυνηγήθηκαν τόσο πολύ από την Ορθοδοξία.
  Οσο προχωρούσε η ομιλία τόσο αυξανόταν το κλίμα της δυσφορίας στην αίθουσα. Και όταν πλέον πλησίαζε το τέλος, πολλοί θερμόαιμοι ακροατές, όρθιοι, διέκοπταν την ομιλήτρια και την πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις. Την κατάσταση έσωσε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο οποίος παίρνοντας το μικρόφωνο και αποτεινόμενος με οργισμένο ύφος στους ταραξίες είπε: «Δεν είσαστε μόνο εσείς ορθόδοξοι και Ελληνες. Μην διακόπτετε! Οφείλετε σεβασμό στην ομιλήτρια!».
  Και με αυτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο μυθος του Δευκαλιωνα ειναι φοβερος.
  Μου αρεσει επισης ο μυθος του Ενδυμιωνος.Και μαλιστα ο μεγαλος αγγλος ποιητης John Keats εγραψε ποιημα 993 στιχων βασισμενο στον μυθο και βεβαια με τον ιδιο τιτλο.
  Επισης ο Ντισραελι (πρωθυπουργος της Αγγλιας) το 1880 εξεδωσε μια νουβελλα με τιτλο Ενδυμιων... Ο Ενδυμιων εν ολιγοις....

  Ο Ενδυμίων ήταν ένας νεαρός με απαράμιλλη ομορφιά, γιός της Καλύκης και του Αέθλιου, γιού του Δία. Είχε οδηγήσει τους Αιολείς της Θεσσαλίας στην Ηλεία και βασίλευε σε αυτούς. Κατά την επικρατέστερη εκδοχή παρουσιάζεται σαν νέος πανέμορφος βοσκός που εμπνέει σφοδρό έρωτα στη Σελήνη. Η Σελήνη σμίγει μαζί του και μετά από παράκλησή της ο Δίας υπόσχεται στον Ενδυμίωνα να του πραγματοποιήσει μια ευχή. Ο Ενδυμίων διαλέγει να κοιμηθεί έναν αιώνιο ύπνο μένοντας πάντα νέος. Ο μύθος αυτός τοποθετείται άλλοτε στην Πελοπόννησο και άλλοτε στο βουνό Λάτμος στην Καρία, όχι μακριά από την Μίλητο.

  Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή η Σελήνη τον είδε και τον ερωτεύτηκε κατά τη διάρκεια του αγέραστου ύπνου, δικαίωμα που του είχε παραχωρήσει ο Δίας. Η Σελήνη ερωτευμένη μαζί του ερχόταν κάθε νύχτα εκεί που κοιμόταν και έσμιγε μαζί του μακριά από τα μάτια όλων, σε μια πράξη που ούτε οι αρχαίοι ποιητές δεν περιέγραψαν ποτέ. Από τους έρωτες της Σελήνης και του Ενδυμίωνα γεννήθηκαν πενήντα κόρες.

  Η ιστορία του Ενδυμίωνα έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Βλέπουμε σε αυτόν τον νεαρό ποιητή, που μάταια ανάζητά να εκπληρώσει τα οράματα και τους πόθους της καρδιάς του, να βρίσκει προσωρινά τη γαλήνη κάτω από τις θεραπευτικές ακτίνες του φεγγαριού, του σιωπηλού μάρτυρα της μελαγχολίας και του πάθους που τον αναλώνουν.
  Ο μύθος αναφέρεται στον ιδανικό έρωτα,σε μια ζωή που βιώνεται περισσότερο στα όνειρα απ'ό,τι στην πραγματικότητα, και τελικά σ' έναν πρόωρο αλλά ευπρόσδεκτο θάνατο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 2:22 χριστιανος ημουνα, την καινη διαθηκη την εχω διαβασει αρκετες φορες. Μεχρι που εμαθα για τα εγκληματα...Τον τροπο που επεβληθηκε ο χριστιανισμος. Δεν μπορει να ειναι θεοπνευστη μια θρησκεια που επικρατησε με φονους και γενοκτονιες αλλοθρησκων. Ο αγιος Κων-νος που του εχετε αγιοποιησει, ηταν ενας στυγνος δολοφονος. Οπως και αλλοι πολλοι που αγιοποιηθηκαν απο το ιερατειο. Κατασκευασμενοι αγιοι, φονιαδες στην πραγματικοτητα Ελληνων Εθνικων, τους οποιους φθονουσαν για την πνευματικη και πολιτισμικη τους ανωτεροτητα. Κωσταντιος Β, Ιουστινιανος, θεοδοσιος ηταν οι σφαγεις των Ελληνων. Χριστιανοι ητανε οι τυποι αυτοι. Μισος δεν υπαρχει απο τη μερια μου, δε μ αρεσει ομως να με δουλευει το παπαδαριο με τα ψεμματα που μας ταιζε τοσα χρονια. Για να μη μιλησω για το ρολο των χριστιανων ρασοφορων επι Τουρκοκρατιας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. www.greatlie.com οχι αλλο παπαδιστικο κουτοχορτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. afou loipon oi progonoi mas itan teleioi ws anthrwpoi kai den vlaptane o enas ton allon para mono oi xriastianoi opws lete to kanane kai skotwsane polu kosmo kai kanan polles katastrofes kati pou apla thewrw pws auto pou kanane den itan xristianismos alla fanatismos ara katavathos den itan pragmatikoi xristianoi mia erwtisi tha sas kanw.ellinas den edwse ston swkrati na piei to kwnio?????euxaristw.gia iremiste ligo kai deite ta pragmata apo oles tis pleures.eimaste perifanoi pou eimaste ellines alla dustuxws gia mas den eimaste telioi.kai oso anafora tin thriskeia exoume ksanapei pws to xeirotero einai na pisteueis sto xristo exanagkastika

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΚΑΨΟΥΛΙ ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ???? ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΛΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΛΟΥΜΠΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. 2.31 pali den katalaves ti sou egrapsa.....den anefera tous antrwpous.se rwtisa gia tin kaini diathiki.Exei graftei kapou stin kaini diathiki oti eprepe oloi autoi na kanoun sto onoma tou xristou tetoia eglimata????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. MALAKAS GENNIESAI DEN GINESAI...20 Οκτωβρίου 2010 - 2:40 μ.μ.

  PLIROFORIES STO PPERIPTERO TOY PSIXARI KAI STO KVLOXANEIO TOY MAXIMOU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Βρε παιδια βοηθηστε λιγο τον αξιοτιμο κυριο Καλοπουλο.Εει βγαλει βιβλια εχει και το σαιτ greatlie.com, επειδη λοιπον ο αντιχριστιανισμος "πουλαει" κριμα ειναι να μην φαει και ο Καλοπουλος στο φαγοποτι αυτο....
  Αγοραστε τα βιβλια του (οχι μονο του Ρασια),μπητε και στο σαιτ greatlie.com αφου βλεπετε,παρακαλαει, μην τον απογοητευετε,οχι μονο Ρασια,Φουρακης και σια,βαλτε στη λιστα σας και τον Καλοπουλο,διπλα θα ελεγα απο τον Λιακοπουλο γιατι και ο Καλοπουλος εδρευει στην Σαλονικη......Ετσι και μοιραζεται η πιτα και η ενημερωση των αξιοτιμων αρχαιολαγνων ειναι πολυπλευρη......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. 2:38 ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ Η Κ. ΔΙΑΘΗΚΗ ΛΕΕΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ; ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΡΑΟΤΗΤΑ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. kapsoulis οι αληθειες που αιωνες εκρυβε το ιερατειο αρχιζουν να μαθευονται στον πολυ κοσμο. Αυτο δεν συμφερει την εκκλησια που θελει αμαθεις και ανιστορητους τους Ελληνες, για να τους κατευθυνει εκει που θελει και να τους αρμεγει, με ανταλλαγμα μεταφυσικους παραδεισους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΚΑΨΟΥΛΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ
  ΕΣΥ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΤΑ ΑΚΟΥΣ
  ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ ΤΩΡΑ
  ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ενδυμίων Γιώργος Γεραλής

  Στο βουνό του Λάτμου, σ’ ένα μυστικό σπήλαιο, κοιμάται ακόμα, από τα πανάρχαια χρόνια, ο ξανθός Ενδυμίων έναν ύπνο αξύπνητο.
  Απόβραδο, γύριζε από τα χλοερά βοσκοτόπια με το κοπάδι του. Διαβαίνοντας τη βουνοπλαγιά, έγειρε στο έμπα της σπηλιάς να ξεκουραστεί.
  Τότε, πρόβαλε ανάμεσα από μια σκοτεινή φυλλωσιά η θεά Σελήνη. Χαμογέλασε όταν τον είδε και θέλησε να παίξει μαζί του. Τον πλησίασε κι έριξε με δύναμη στα μάτια του μικρού βοσκού το χρυσό φως της.
  Ο Ενδυμίων ένιωσε μια ζάλη από τη μαγική εκείνη λάμψη. Αποκοιμήθηκε ακούγοντας, σαν σε όνειρο, τα κουδούνια των αρνιών του, που ξεμάκραιναν ακολουθώντας το γνώριμο δρόμο. Αυτή ήταν η αρχή ενός ύπνου που δεν είχε τέλος.
  Η Σελήνη κάθισε πλάι στον ωραίο βοσκό και τον κοίταξε με αγάπη. Ακούμπησε τα ασημένια της δάχτυλα στα κλειστά του βλέφαρα. Τίναξε στα μαλλιά του, από τα μαλλιά της, ένα κύμα δροσιάς.
  ― Δε θα ξυπνήσεις, ψιθύρισε.
  Ήρθε πάλι την άλλη νύχτα η Σελήνη, τον ξανακοίταξε χαμογελώντας.
  ― Ωραία κοιμάσαι, είπε. Φυλάω για σένα μια θαυμαστή μοίρα. Αθάνατος θα υπάρχεις, σ’ ένα αιώνιο, ατελείωτο όνειρο. Είναι και τ’ όνειρο μια αλλιώτικη ζωή. Δε θα πεθάνεις ποτέ και ποτέ δε θα ξυπνήσεις.
  Έφυγε αλαφροπατώντας η θεά.
  Όθε διαβεί, μαγεύει τα πάντα με το χρυσό φέγγος: τους κάμπους, τις ακροθαλασσιές, τις στέγες των σπιτιών που προστατεύουν τον ειρηνικό ύπνο των ανθρώπων. Μα όταν αποτραβιέται, για ν’ ανέβει στον ουρανό η αδερφή της η Αυγή, λύνονται τα μάγια. Η πλάση ξυπνά ξαναπαίρνοντας, στο φως της μέρας, την αληθινή της μορφή.
  Μονάχα ο Ενδυμίων δε θα ξυπνήσει ποτέ απ’ το μαγικό ύπνο. Κυλάει πάντα το αίμα στις φλέβες του, μα απομένει ασάλευτος, σαν να ’χει φύγει απ’ τον κόσμο. Ένα χαμόγελο αχνό έχει ζωγραφιστεί στα μισάνοιχτα χείλη του. Ίσως ονειρεύεται μια αθώα χαρά: ένα κοπάδι ασπρόμαλλα πρόβατα.


  λινκ http://endymionpublic.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ε καψουλι ποσα παιρνεις απο τους παπαδες δε μας ειπες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. www.greatlie.com οχι αλλο εκκλησιαστικο κουτοχορτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Καψουλη, επι της ουσιας ομως αδυνατεις να επιχειρηματολογησεις. Τι αρχαιολαγνοι τωρα μας λες ; Την αληθεια ρε ! Οχι τα ψεματα των ρασοφορων !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ΚΑΨΟΥΛΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
  ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΛΟ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΜΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. egw 2.42 den niwthw kamia enoxi.mallon eniwthes esu gi'auto den to antexes kai vrikes pio eukoli na pistepseis tin alli pleura pou pisteueis oti sou leei tin alitheia enw i kaini diathiki itan i pseutiki!!!!niwthw polu wraia otan vlepw enan sunantrwpo xaroumeno otan ton voithaw i otan me vrizei egw eimai opws les praos kai anti na tou milisw kai gw asxima kai na tou antapodwsw ton arnitismo den to kanw alla tou milaw omorfa kai tote katalavainei to lathos tou estw kai ekeini tin stigmi.gia ola auta kai polla alla agapw ton xristianismo!!!!gi autous pou kanan ola auta pou les den mporw na milisw ek merous tous!!!ama tous vreis rwta tous

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΚΑΨΩΛΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ
  ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ

  ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΑΦΑ ΕΙΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. 2:51 φιλε με την 'ευγενεια' και την 'πραοτητα', διαθετεις βλεπω αποθεματα ειρωνειας. Ποσο ταιριαζει αυτο με την ιδιοτητα σου ως χριστιανου δεν καταλαβαινω. Πουλας τρελιτσα φυσικα κι εσυ, οπως πολλοι χριστιανοι οταν ερχεστε αντιμετωποι με τα ιστορικα εγκληματα της θρησκειας σας. Δεν περιμενα και τιποτε καλυτερο απο χριστιανο αλλωστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. www.greatlie.com οχι αλλα ψεματα απο τους ρασοφορους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Α εκανα λαθος.
  Το ποιημα Endymion του Keats αποτελειται απο 4 ενοτητες 992,1023 1031,1003 στιχων.Τεραστιο ποιημα που σε κανει να νοιωθης περηφανος σαν Ελληνας...

  Τωρα με το χερι στην καρδια:Σας τα ειπε αυτα κανεις Καλοπουλος,Ρασιας,Φουρακης,Πλευρης,Λιακοπουλος
  εαν οχι, τοτε μπας και τραβατε σε λαθος δρομο?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. καψουλι, αλλα λογια ν' αγαπιομαστε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. 3.01 pali ton anrnitismo exeis sto mualo sou kai akoma kai to kalo to parexigeis mallon gi auto eniwthes enoxes

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. kai oso gia ta eglimata pou les den ta ekana egw.o kathe antrwpos einai upeuthunos gia tis praxeis tou.opoios kai na itane autos!!!an egw ftaiw epeidi oi opioi kanan eglimata sto onoma tou xristou den ftaiw egw.oute kai o xristos ftaiei gia na ton staurwnoun ateleiwta me auton ton tropo.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. 3:01 αλλα σου γραφω, αλλα μου απαντας. Εκανε εγκληματα ο χριστιανισμος για να επικρατησει ή οχι ; Ειναι θεοπνευστη μια θρησκεια που επιβαλεται με φονους ; Και για ποιον αρνητισμο μιλας ; Επειδη γραφω αληθειες ; Γιατι δεν ξυπανατε επιτελους οι χριστιανοι ; Σας δουλευουνε τοσους αιωνες για να σας μαδανε. Εκτος κι αν ανηκεις κι εσυ στους 'ποιμενες'. Κανενας ποινενας δεν διατηρει ποιμνιο προς οφελος του ποιμνιου, αλλα προς οφελος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. 3:11 Δηλαδη εσυ πιστευεις κατι που θεμελιωθηκε πανω σε εγγκληματα και το δεχεσαι ως θεοπνευστο ; Μην υποτιμας την νοημοσυνη σου, εχεις περισσοτερη πιστευω. Εκτος αν εχεις καποιο συμφερον κι εσυ απο την ολη επιχειρηση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. 1.erwtima sou : nai ekane alla auto den itan swsto kai den to eipe o xristos ara den aspazomai autous pou kanane ta eglimata alla to xristo 2.erwtima: oxi den einai theopneusto kati tetioio aufou den to leei oute o xristos 3. sou milaw gia voitheia twn sunanthrwpwn mou kai gia eugeneia kai mou milas gia eirwnia. poso pio kathara prepei na ta pw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. 3:23 οταν μου γραφεις:αμα τους βρεις ρωτα τους , δεν ειναι ειρωνεια ; Εγω παντως δεν βριζω τον Χριστο. Το ιερατειο ειναι υπευθυνο για τα φρικτα εγκληματα και αυτο κατηγορω. Πιστευω οτι η εκκλησια ηταν και ειναι μια καλοστημενη επιχειρηση με σκοπο το κερδος. Α κομα και με ανηθικο και δολοφονικο τροπο, οπως εχει αποδειξει η Ιστορια, την οποια δυστυχως οι περισσοτεροι αγνοουν. Εχει φροντισει η εκκλησια γι αυτο σε συνεργασια με το κρατος βεβαια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. ΝΑ ΠΩς ΕΠΕΒΛΗΘΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ

  «Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τουσ αφαιρεθουν τα παντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.
  ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. 3:34 Ετσι, να μαθαινουν και οι ανιστορητοι, για ποιο λογο ειμαστε σημερα χριστιανοι και ποση...αγαπη και...ανιδιοτελεια εχει αυτη η θρησκεια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. apo to prwto keimeno sou lew oti den me endiaferei pws energoun oi anthrwpoi pisteuw sto xristo to theo kai agio pneuma tin panagia kai oti allo presveuei o xristos kai mono kai oxi to ti lene oi papades.to ama tous vreis rwtas tous den itan eirwniko alla dustuxws tin grafi mporei na tin apodwsei opws thelei kathe enas sumfwna me ta sunaisthimata tou.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ!!!

  ΚΑΤΑΝΤΑΣ!!!!!!!

  ΥΛΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Θυμαστε τι μπουρδες μας εδιναν να διαβαζουμε στο σχολειο για τη θρησκεια και την Ελληνικη επανασταση ; Κρυβανε επιμελως το ρολο των ρασοφορων στην Τουρκοκρατια, τοτε που αυτοι κηρυτανε ραγιαδισμο στους υποδουλους Ελληνες για να τα εχουνε καλα με τους Οθωμανους. Υμνους γραφανε για τους Σουλτανους. Υπαρχει υμνος παπαδιστικος του 19ου αιωνα για τον Σουλτανο Αμπντουλ Χαμητ, αυτον που κατεσφαξε τους Αρμενιους αρχες του 20ου αιωνα ! Μπειτε στο σάιτ: www.greatlie.com και θα τον διαβασετε να φριξετε ! Οι ρασοφοροι το παιζουν εθνικοφρονες, αλλα διαχρονικα ηταν ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. eimai o 3.37 stin ellada ton xristianismo den ton mathame mono apo ton ioustinianeio kwdika alla mas ton metefera kai o iwannis o theologos pou ton steilane aixmaloto sthn patmo kai ekei egine kai i apokalipsi alla kai o apostolos paulos.Na mathoume loipon na diavazoume kai na leme OLI tin alitheia!!!!!Kai oxi mono opoia mas sumferei!!!Giati m'auton ton tropo mpainoume stin idia seira me autous pou vrizoume

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. ο ιουστινιάνειος κωδικας ,ένα ιστορικό ντοκουμέντο μας δείχνει πως επιβλήθηκε η θρησκεία της αγάπης!
  Πως? Μα με καθαρά φασιστικό τρόπο, ασκώντας ψυχολογική βία και εκβιάζοντας τους Έλληνες!

  ΟΣΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !
  Υπατία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. 3:37 Εισαι εγωιστης φιλε. Γνωριζω πολυ καλα την μητρικη μου γλωσσα. Οταν γραφεις: γι αυτους που κανανε ολα αυτα δεν μπορω να μιλησω εκ μερους τους, αμα τους βρεις ρωτα τους, ποιους να βρω ; Τον Ιουστινιανο και τον Θεοδοσιο ; Και δεν ειναι αυτο ειρωνια ; Φιλε μαλλον υποτιμας τη νοημοσυνη των αλλων. Εκτος αν δεν καταλαβαινεις εσυ ο ιδιος τον αντικτυπο των οσων γραφεις, οποτε εσυ εχεις προβλημα. Εγω δεν ειρωνευομαι ουτε πουλαω πνευμα. Αληθειες γραφω και σεβομαι καθε συνομιλητη μου. Πιστευε ο,τι θελεις, δικαιωμα σου. Εγω παραθετω λογικα επιχειρηματα γιατι η χριστιανικη πιστη ειναι πλαστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. 3:45 ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ, ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΩΡΑ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ...Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΦΑΓΕΑΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. άγνοια και χριστιανισμός πάνε μαζί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. giati kratate osa thelete apo auta pou grafw????kai milate gia fasismo kai prodosia???mipws katavathos milame gia upokrisia???den sas anagase toulaxiston esas pou zeite autin tin epoxi na pistepsete ston xristianismo.opote min zorizeste kai toso.an egw kai alloi tosoi pou skeftontai san kai mena einai prodotes tis patridas mas na niwthete toulaxiston tuxeroi.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ? ΑΜΑΝ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ! ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗ ΠΟΡΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΓΥΜΝΗ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΗ ΚΟΡΗ ΕΝΟΣ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗ
  ΕΤΣΙ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΧΟΡΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ζήτω ο Εξισλαμισμός της ευρώπης και της αμερικής

  http://www.youtube.com/watch?v=IE9O6Q7hgAs&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. 4:07 Οχι και δεν μας αναγκασαν να γινουμε χριστιανοι ! Μας ρωτησαν ποτέ ; Μας βαφτισανε ολους και μας μεγαλωσαν με τις διδαχες του χριστιανισμου. Στη θεωρια μια χαρα, στην πραξη υποκρισια. Να νοιωθουμε τυχεροι για ποιο πραγμα ; Ειναι οι χριστιανοι φυλακες του...Εθνους ; Ειναι ανιστορητη θεση για να μην πω αστεία. Οι ρασοφοροι ηταν συμμαχοι και συνεκμεταλλευτες των υποδουλων Ελληνων με τους Οθωμανους. Οι υποδουλοι πληρωναν φορο ΚΑΙ στην εκκλησια, η οποια διδασκε ραγιαδισμο. Η εκκλησια προτιμουσε τους Τουρκους απο τους Φραγκους, ειναι γνωστη αυτη της η θεση. Εχω ακουσει ομιλια παπά, καθηγητη του ΑΠΘ να λεει οτι η πραγματικη Αλωση εγινε το 1821 ! Αυτα για τον πατριωτισμο των χριστιανων ρασοφορων. Υπαρχουν πολλα παραδειγνατα του προδοτικου ρολου του ιερατειου στην Τουρκοκρατια. Αλο σημερα αν το παιζουν Εθνικοφρονες γιατι ετσι τους συμφερει. Οποιος ερθει ως κατακτητης, μαζι του θα συμμαχησουνε, δεν εχουν αλλαξει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. www.greatlie.com τελος στο χριστιανικο κουτοχορτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. http://www.youtube.com/watch?v=f4zrmOXhORg&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. 4.17 min agxwnesai an den pisteueis den leei tipota pou se vaftisane gia sena ton idio.pigene stin astunomia kai allaxe to onoma sou me mia apli dilwsi.an to thes pio episimo pigaine kane mia teleti stous dwdekatheistes kai vale opoio onoma thes ama pali den thes teletes kai alla tetoia pes stous filous sou kai stous anthrwpou sou na se fwnazoun apla alliws

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. θέλω να μεφωνάζουν μπέμπα μπλάνς
  (ή ρίτα ή τόνια) ως εκεί.
  και με το αρχοντικιά δεν θα είχα πρόβλημα βέβαια αλλά νπομίζω είναι πολύ μπαρόκ. λες κα ιείμαι καμια γριά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Τρία πρόσωπα μυστηριωδώς συμπυκνωμένα σε ένα, δεν αρκούν γι’ αυτό και η Εκκλησία έστερξε να ικανοποιήσει τις πολυθεϊστικές απαιτήσεις του ποιμνίου. Άλλωστε το πάθημα του μονοθεϊστή Φαραώ Ακενατόν, της είχε γίνει μάθημα. Η ανεξιχνίαστη Τριάς, γέννησε πολλές συζητήσεις, αιρέσεις, σχίσματα, σφαγές, αναθέματα, διχοστασίες, για ομοιοούσια, ομοούσια, εκπορεύσεις, φύσεις, κ.λ.π. Το θεϊκό τρίγωνο, πλαισιώθηκε από αστερισμό αγίων. Τον Ποσειδώνα, διαδέχτηκε ο Νικόλαος, τον Ασκληπιό οι Ανάργυροι, την Ειλείθυια ο Ελευθέριος, την Αφροδίτη ο φραγκοΒαλεντίνος (O Μακαριστός είχε αντιπροτείνει το ξενέρωτο ζεύγος Ακύλα και Πρίσκιλλας), τον Ρώσο θεό Βολός προστάτη των βοσκών, διαδέχθηκε ο Βλάσιος που φυλάει τα πρόβατα των Ρώσων και Βουλγάρων βοσκών, κι όπως λέει ο σοφός Έρασμος “έτσι βρήκαν και στον αη Γιώργη έναν άλλο Ηρακλή. Λίγο ακόμα και θα λατρέψουν τ’ άλογό του...” (“Μωρίας Εγκώμιον”, 40)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Εσυ δηλαδη πιστευεις στο Χριστο, παρ ολο που καποιοι τον επιβαλανε με το ζορι. Δεν σε προβληματιζει αυτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Υπάρχουν πολλοί άγιοι ανύπαρκτοι που αποτελούν εφευρήματα ανάγκης. Ανάμεσά τους και κορυφαία ονόματα όπως των αγίων Δημήτριου, Γεώργιου, Σπυρίδωνα, Θεόδωρου, Μάμα (Bλ. C.Mango Η αυτοκρατορία της Ν.Ρώμης, Μορφ Ιδρ.Εθν.Τραπέζης), Αικατερίνης, Βαρβάρας, κ.λ.π. Ο Mango, γράφει σχετικά με τον περίφημο προστάτη της Θεσσαλονίκης, που τον χαρακτηρίζει “ομιχλώδη” προσωπικότητα. Κατ’αρχήν λατρευόταν στο Σίρμιο. Όταν το 442 η πρωτεύουσα του Ιλλυρικού μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη, μετανάστευσε μαζί της και η λατρεία του αγίου. Μέχρι τον 7ο αιώνα δεν είχαν εμφανιστεί λείψανά του, χωρίς αυτό να εμποδίσει να κάνει το ντεμπούτο του ένας τάφος, που με σύστημα κρυφών σωληνώσεων, ανάβλυζε μύρο. Στην πορεία άλλαξε επάγγελμα από διάκος σε στρατιωτικό και το μύρο σταμάτησε να τρέχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. 4:14 τι χριστιανισμός τι μουσουλμανισμός τι ιουδαισμός! στο ίδιο καζάνι με τα σκατά βράζουν και οι τρείς!
  όπως επέβαλαν το χριστιανισμό,θα επιβάλουν το μουσουλμανισμό, τον ιουδαισμό, την πανθρησκεία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Η εικονομαχική μεταρρύθμιση των Ισαύρων, που ήταν πολύ σκληρή γιατί ακολούθησε τις σαδιστικές ορθόδοξες μεθόδους καταστολής των αιρέσεων, σκόνταψε στην θρησκοληψία των γυναικών τους. Δυο άγιες μέγαιρες η Ειρήνη, χήρα Λέοντα, το 787 και η φόνισσα Θεοδώρα, χήρα Θεόφιλου, το 843 αποκατάστησαν τη λατρεία των ειδώλων. Ισχυρότατο θεολογικό επιχείρημα, ο στρατός. Η πρώτη στρίγγλα τύφλωσε το ίδιο της το γιό, η δεύτερη είχε ορκισθεί στην επιθανάτια κλίνη του εικονομάχου άντρα της πως θα έμενε πιστή στην πολιτική του. Πάτησε τον όρκο της, ξέθαψε και πέταξε στα σκουπίδια το λείψανο του εικονοκλάστη πεθερού της, φυλάκισε σε μοναστήρι τον καλλιεργημένο εικονομάχο πατριάρχη τον Αρμένη Ιωάννη τον Γραμματικό φιλοδωρίζοντάς τον με άγριο ραβδισμό (οι εικονόφιλοι τον κατηγόρησαν πως οργάνωνε σατανιστικά σεξουαλικά όργια με καλόγριες στο εξοχικό του σπίτι), αλλά φοβόταν πως τα αναθέματα που εξαπέλυσε το παπαδαριό, θα έστελναν τον άντρα της κατευθείαν στην Κόλαση. Είπε λοιπόν στον υπάλληλό της πατριάρχη Μεθόδιο, πως τάχα ο Θεόφιλος είχε μετανιώσει και το επισκοπάτο κάνοντας πως την πίστεψε, έψελνε για μια βδομάδα λειτουργίες για την σωτηρία της ψυχής του, την ίδια στιγμή που κυνηγούσε τους παρακατιανούς εικονομάχους. Ο απατεώνας άγ.Μεθόδιος, είπε πως άγγελος του αποκάλυψε πως ο Θεός είχε συγχωρήσει τον Θεόφιλο, ενώ παράλληλά σβήστηκε από θαύμα το όνομα του νεκρού αυτοκράτορα από το αφοριστήριο έγγραφο που είχε τοποθετήσει στην αγία Τράπεζα. Αργότερα οι ορθόδοξοι, έχοντας αποδώσει τις επιστημονικές ανησυχίες του εικονομάχου πατριάρχη σε μαγεία, ξέθαψαν το πτώμα του Ι.Γραμματικού, το μαστίγωσαν και το έκαψαν στον Ιππόδρομο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Τέτοια πρόσωπα με τέτοιες μεθοδεύσεις, ευθύνονται για την ειδωλολατρεία των σύγχρονων ορθοδόξων, που προσκυνούν “μετά τρόμου” “τας αγίας εικόνας”, σύμφωνα με τις οδηγίες του “Πηδάλιου” και της Ζ΄Οικουμενικής Συνόδου. Οι δυο λάμιες τιμώνται ως Αγίες, το βρωμερό πτώμα της Θοδώρας μάλιστα που έσφαξε τους αιρετικούς Παυλικανούς, προστατεύει και την Κέρκυρα σε εργολαβία εξ ημισείας με την αηδιαστική μούμια του αη Σπυρίδωνα. Η Ειρήνη όπως καταγράφει η μνημειώδης για την Εκκλησία «Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλοπαίδεια», ονομάστηκε «ευσεβής». (Τ. Γριτσόπουλος στο λήμμα Κων/νος Στ΄). Πιο ειλικρινής ο έγκριτος καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο, Νικόλαος Τωμαδάκης, βυζαντινολόγος, νεοελληνιστής και ιστορικός, ομολογεί στο λήμμα της, «Ειρήνη», χωρίς να έχει δημοσιευθεί ποτέ η παραμικρή αντίρρηση από κάποιο θεολόγο ή κληρικό, ότι «η Εκκλησία τιμά την μνήμην της την 9ην Αυγούστου». Στις μέρες μας που άρχισε να αναπτύσσεται κάποιος υποτυπώδης προβληματισμός, με αφορμή άρθρο του Αν.Καρκαγιάννη στην «Καθημερινή» ξύπνησαν οι απολογητές της ΟΟΔΕ και προσπάθησαν με σοφιστείες να διαψεύσουν τα αδιάψευστα, αλλά η λαϊκή ευσέβεια, αυτή που επικυρώνει τις αγιοποιήσεις, τους διαψεύδει επικαλούμενη μάλιστα και θαύματα της Αγίας:

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ο νέος αυτοκράτορας αφού κούρεψε την Ειρήνη, την έντυσε καλογερικά, …. Εξόριστη στη Λέσβο η βασίλισσα κατάλαβε την αμαρτωλότητά της.. … Φορώντας το ράσο προσπάθησε να θαφτεί μέσα του. Τον βασιλικό θησαυρό τον έχτισε Εκκλησίες. .. Καθώς καθότανε είδε όραμα την Παναγία. Την διέταξε να χτίσει μοναστήρι. Το μοναστήρι της Καρυάς. …. Τότε η Ειρήνη φύτεψε ένα κλώνο καρυδιάς για τον αδικοχαμένο γιο της και τον πότιζε με τα δάκρυά της. Τα επόμενα χρόνια η καρυδιά έγινε δέντρο θεόρατο και από μια πηγή βγαίνει αγίασμα μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί άνθρωποι βρήκαν την υγεία τους. Η αμαρτωλή βασίλισσα με την μετάνοια φέρεται να αγίασε. Εκείνον που πραγματικά μετανοεί και ταπεινώνεται, τον σκεπάζει η Χάρη του Θεού. .. λογίζεται να έχει χτίσει καί τον Ναό της Τρουλωτής στους με χρήματα που μάζεψε ζητιανεύοντας μετά από επιτίμιο που της επέβαλε ο πνευματικός της. …».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. 4:31 Οι αγιοι ειναι κατασκευασμενοι οπως και τα θαυματα στημενα και ψευτικα. Πολλοι απο αυτους που σημερα λατρευονται ως αγιοι, ηταν δολοφονοι ακομα και παιδοκτονοι. Το ιερατειο ειχε ανεκαθεν αδυναμια στους φονιαδες και τους αγιοποιουσε. Αντε να τα πεις τωρα αυτα σε καμμια γριουλα της Κυριακατικης εκκλησιας...Θα σε πει Αντιχριστο. Τοση αμαθεια και πλυση εγκεφαλου απο τους ρασοφορους, εφερε καλα...αποτελεσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Αλλά και το ιστολόγιο του Αγίου Ραφαήλ Λέσβου, κάτω από τον τίτλο «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», εξιστορεί τα θαυμαστά γεγονότα: «Εμφάνιση της Αυτοκράτειρας Ειρήνης της Αθηναίας στον Μοναχό Ρουβήμ.Η Ειρήνη εξορίστηκε στην Λέσβο το 800-801 μ.Χ και εκεί μόνασε και αγίασε. Εκτισε το Μοναστήρι των Καρυών και αυτό της Παναγίας της Τρουλλωτής. Συνεχείς εμφανίσεις της Ειρήνης για να πάει στον Λόφο των Καρυών ο Ρουβήμ ώστε να αρχίσει η ανοικοδόμηση».

  Ορθότατα λοιπόν η Εκκλησία τιμά τη Μέγαιρα, όπως τιμά και τον παιδοκτόνο και συζυγοκτόνο Ισαπόστολο Μέγα Κωνσταντίνο και πολλούς ακόμη ευσεβείς serial killers (Θεοδόσιο, Ιουστινιανό κλπ) και καλώ την ΟΟΔΕ να παραδεχθεί την αγιοποίηση της Ειρήνης, που συνομιλούσε με την ίδια την Παναγία και εμφανιζόταν μετά το θάνατό της στα οράματα του μοναχού Ρουβήμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. 4:35 αμα σ αρεσουν τοσο τα παραμυθια, υπαρχει και ο Χανς Κριστιαν Αντερσεν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Η θρησκευτική πίστη, που σημαίνει ισχυρή πεποίθηση σε κάτι παρά την απουσία απόδειξης, αποτελεί προδοσία της ανθρώπινης ευφυίας, υπονομεύει την επιστημονική γνώση και την καλλιέργεια ήθους.

  Oι έλλογοι άνθρωποι δεν μπορούν να σέβονται την θρησκεία –αν ενδιαφε- ρόμαστε να υπερισχύσει η εντιμότητα της υποκρισίας– και το να δείχνουμε ψευτο- σεβασμό στις θρησκείες δεν θα ήταν μόνο ανέντιμο, αλλά θα επέτρεπε τον θρίαμβο των προλήψεων και των προκαταλήψεων του Μεσαίωνα και την παράλληλη άρση των κοινωνικών και ατομικών ελευθεριών, που με τόσο κόπο και πόνο κατέκτησαν οι άνθρωποι τους τελευταίους αιώνες.

  Αντί να είμαστε πρόθυμοι να περιορίσουμε την ελευθερία του λόγου χάριν του υποκριτικού σεβασμού προς τη θρησκεία, θα έπρεπε να περιορίσουμε τον σεβασμό προς την θρησκεία χάριν του ελεύθερου λόγου. Αυτό επιτάσσει η αναζήτηση της αλήθειας και

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ο εικοσάλογος του φανατικού Χριστιανού
  orthodoxiathanatos

  1. Με λύσσα αρνείσαι την ύπαρξη χιλιάδων άλλων θεών που διάφορες άλλες θρησκείες επικαλούνται, αλλά εκμαίνεσσαι όταν κάποιος αρνείται την ύπαρξη του δικού σου εβραιοχριστιανικού θεού, ονόματι Γιαχβέ ή Ιεχωβά.

  2. Αισθάνεσαι να σε βρίζουν και να σου αφαιρούν την ανθρώπινη υπόσταση όταν οι επιστήμονες βάσει χιλιάδων στοιχείων, επιστημονικών μεθόδων και επαγωγικών συλλογισμών παρέχουν επιστημονικές θεωρίες που υποστηρίζουν το συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος είναι προϊόν εξελίξεως άλλων κατωτέρων μορφών ζωής, αλλά δεν έχεις κανένα πρόβλημα να πιστεύεις τη βιβλική απαίτηση ότι δημιουργήθηκες ακριβώς με τη σημερινή σου μορφή, νοητική ικανότητα και λόγο από λάσπη χώματος.

  3. Γελάς και οργίζεσαι κατά των πολυθεϊστών και παγανιστών επειδή πιστεύουν σε πολλούς θεούς, αλλά δεν έχεις κανένα πρόβλημα που εσύ πιστεύεις σε τριαδικό θεό!

  4. Συναινείς και ακόμα χαίρεσαι όταν κάποιος (δικαιολογημένα) καταγγέλλει τις θηριωδίες που διέπραξε ο «Αλλάχ» ή άλλοι θεοί, αλλά δεν ερυθριάζεις ούτε καν αισθάνεσαι την παραμικρή ενοχή και αποστροφή όταν ακούς ότι ο θεός σου, ο εβραϊκός Ιεχωβάς ή Γιαχβέ, κατάσφαξε όλα τα μωρά της Αιγύπτου στο βιβλίο της Εξόδου και διέταξε τον αφανισμό πολλών εθνών καθ’ ολοκληρίαν, κ.λπ., καθώς αναφέρεται σε μια δωδεκάδα και βάλε βιβλίων της θεόπνευστης Παλαιάς Διαθήκης, συμπεριλαμβανομένων αθώων γυναικών, παιδιών και ζώων μαζί με ολοκληρωτικές καταστροφές δένδρων, αμπελιών, σπιτιών και όλων των αψύχων υπαρχόντων. Ακόμα η διάδοση του Χριστιανισμού σου μέχρι σήμερα κόστισε τη ζωή τουλάχιστο διακοσίων εκατομμυρίων (200.000.000) αθώων ανθρωπίνων υπάρξεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Μετά τον Χριστόδουλο το χάος. Εάν επιστρέψουμε στην πατρογονική μας θρησκεία ίσως να σωθούμε. Όσο το ποίμνιο έχει για ποιμένα τον Ιερώνυμο, δεξί χέρι του εβραιομασώνου Γιωργάκη, Ελλάς στον χάρτη δεν θα υπάρχει μετά από την τετραετία....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Oι όροι «Βυζάντιο» και «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» επινοήθηκαν τον ιη΄αιώνα, προκειμένου να εμπεδώσουν τον δήθεν Ελληνικό χαρακτήρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στα ιστορικά κείμενα του Μεσαίωνα η συγκεκριμένη αυτοκρατορία ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε Βυζαντινή ή Ελληνική. Το Βυζάντιο ουδέποτε υπήρξε Ελληνικό, ούτε καν φιλελληνικό. Ουδέποτε εξελληνίστηκε, όπως λανθασμένα διδάσκεται, τουναντίον όλες οι συνιστώσες του Ελληνικού Πολιτισμού (Φιλοσοφία, Θέατρο, Αθλητισμός, Τέχνες, Επιστήμες κ.τ.λ.), αλλά και το ίδιο το όνομα Έλλην είχαν κηρυχθεί από την πολιτικοθρησκευτική του εξουσία υπό άγριο διωγμό. Οι δε Βυζαντινοί αυτοκράτορες ουδεμία σχέση με την Ελλάδα είχαν, καθʼ ότι στα 1.100 χρόνια Βυζαντινής Ιστορίας κανείς τους δεν είχε καν Ελληνική καταγωγή. Ούτε ένας δεν καταγόταν από περιοχές με συμπαγή Ελληνικό πληθυσμό, πολλοί δε εξ αυτών αγνοούσαν την Ελληνική Γλώσσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Η επικρατήσασα Εκκλησία επενόησε πανούργημα μέγα για να εξοντώσει τους αντιτιθέμενους σε αυτήν ανά τους αιώνες μέχρι και σήμερα. Πάνω στον φλεγόμενο σταυρό, όπου ο «εχθρός» είχε παραδοθεί στην πυρά πληρώνοντας τα επίχειρα της «αποστασίας» του από την επίσημη γραμμή, η Εκκλησία κάρφωνε την επιγραφή με την κατηγορία: «ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. ''Γιατί τα σπάσαμε τ' αγάλματά των,
  γιατί τους διώξαμε απ' τους ναούς των,
  διόλου δεν πέθαναν γι' αυτό οι θεοί.''

  Καβάφης
  Ιωνικόν

  'Στους χρόνους της Άλωσης οι Στρατιώτες του Παλαιολόγου που υπεράσπισαν τα τείχη ήσαν οχτώ χιλιάδες.Την ίδια ώρα που στα μοναστήρια του κράτους βρίσκουνταν τριακόσιες χιλιάδες καλόγεροι στην άλκιμη ηλικία του μάχιμου άντρα. Να τρώνε και να πέρδονται και να τρέφουνε πρωκτό.''

  Το 21 και η Αλήθεια. Σκαρίμπα Γ.

  ''Ο Δεσπότης των Ιωαννίνων είχε μια κοιλιά σαν εξάμετρο βαγόνι. Όταν εστρωνότανε για πρόγευμα έτρωγε δυο οκάδες γιαούρτι σακούλας, και μισή οκά σαρδέλα παστωμένη την καθησιά.''

  Ανώνυμος Ελληνικής Νομαρχίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. το υπόλοιπο του εικοσάλογου. δείτε το εδώ:

  http://www.greatlie.com/xristianismos/sugxroni-ekklisia/1037-o-eikosalogos-tou-fanatikou-xristianou.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Έχοντας πλέον στο πλευρό της η επίσημη Εκκλησία το Κράτος, θα εφορμήσει για την καθυπόταξη των μαζών και την εξόντωση των «αιρετικών», όλων αυτών δηλαδή που διαφοροποιούνται δογματικά. Δεν της αρκούσε η δογματική μόνο καταδίκη των ετεροδόξων, αλλά επέβαλλε σε βάρος τους κατασχέσεις περιουσιών, δημεύσεις, σωματικές ποινές, στο τέλος ακόμα και τον θάνατο. Τις ποινές αυτές ανέλαβαν να εκτελέσουν τα κρατικά όργανα. Βασιλείς που είτε συνέδραμαν την Εκκλησία σε αυτούς τους διωγμούς, είτε ανελάμβαναν να τους διενεργήσουν οι ίδιοι σφάζοντας τους «αιρετικούς», αναγορεύθηκαν από αυτή Μεγάλοι, ενίοτε και ’γιοι «Κωνσταντίνος, Ιουστινιανός, Θεοδώρα κλπ.). Θύματά της οι Αρειανοί, οι Νεστοριανοί, οι Μονοφυσίτες και όχι μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. diavaste kai tipota allo ektos apo auta pou sas serviroun auto to diastima.......tuxaiooooo?? den nomizw.diavaste tin istoria tou iwanni tou theologou kai elate na ta ksanapoume!!!!mexri tote sas euxomai na kataferetai na vgalate tis paropides kai na vlepetai oles tis gwnies tou dwmatiou. na stai kala!!!!(kai fusika den to lew eirinika, giati ola parexigountai stis meres mas)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Εισαι το μοναδικό απόβλητο σε αυτη τη συζήτηση που γράφει με γκρικλις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. εμα τιμι χρισι αβγι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Το ποιημα Endymion του Keats αποτελειται απο 4 ενοτητες 992,1023 1031,1003 στιχων.Τεραστιο ποιημα που σε κανει να νοιωθης περηφανος σαν Ελληνας...

  Τωρα με το χερι στην καρδια:Σας τα ειπε αυτα κανεις Καλοπουλος,Ρασιας,Φουρακης,Πλευρης,Λιακοπουλος
  εαν οχι, τοτε μπας και τραβατε σε λαθος δρομο?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. ΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΠΟΙΑ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ ? ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ, ΤΥΦΛΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ? ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ! ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΑΛΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΖΑ ? ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. www.greatlie.com για να μη σας δουλευουν οι χριστιανοι απατεωνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Φονιαδες ειναι οι αγιοι σας χριστιανοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. grafw gkriklis giati o upologistis mou den mou vgazei ellinika logo provlimatos,an kai den xreiazotan na apologithw apla to egrapsa gia na katalaveis oti uparxoun kai polloi logoi se mia praxi ,oi paropides pou legame.egw o xristianos de se vrizw.na sai kala

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. www.greatlie.com μη πιστευετε την εκκλησια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. αγιοι των χριστιανων = φονιαδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Σε έχουν κάνει τόσο πειθήνιο που δεν μπορείς να αντιδράσεις έτσι κι αλλιώς σε τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. www.greatlie.com οχι στα ψεματα του ιερατειου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Η εκκλησια τρεμει μηπως μαθει ο κοσμος την Ιστορικη Αληθεια. Θελει αμαθεις και ανιστορητους για να τους χειραγωγει και να τους αρμεγει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. www.greatlie.com οι ρασοφοροι ειναι ψευτες και κλεφτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. 4.59 den m'apasxolei kan ti pisteueis!!! na sai kala

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Με ποιηματα φουσκωσανε και γινανε σαν χηνες.
  Αρχαιολαγνοι παν μπροστα Δρυιδες και κοθωνια
  γεμισανε το φορτηγο χλαμυδες κιαλλα ψωνια
  τραβηξανε για Ολυμπο παιανες στο μυαλο τους
  Καλοπουλο και βλαση Ρασια εχουνε αρχηγο τους,
  σαν ειδανε πως ητανε βαρεια η μακακια
  αρχισανε να βλεπουνε και αριθμολαγνεια,
  καφεδες αρχισαν να λεν,κιαστρολογια καργα,
  και Υπατια φωναξαν απο κοντα κιαλαργα,
  τιποτα δεν τους βολεψε,λες κιητανε μαστουρια,
  τι με τον Δια γραφανε,τι μια με τα σκουπιδια,
  στο τελος απομεινανε κουβας με βελανιδια,
  κιαφου κατεβηκαν απο την Δρυ την Ιερη,το δενδρο,
  Τερμα τα δυο και μιση,οι υπολοιποι θα κατεβουν Δαφνι,
  Το πρακτορειο ταξειδιων σας ευχαριστει για ενα ακομη tαξειδι στο σκοτος του Ολυμπου (If you know what I mean....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Οι παχυσαρκοι αστακοδιαιτοι ρασοφοροι ειναι παραδωμενοι στις υλικες απολαυσεις. Καλοπερασακηδες και υποκριτες ειναι. www.greatlie.com για να μαθετε την αληθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Είναι οι Φαναριώτες. Οι αόρατοι τουρκολάτρες. Οι πρίντζιπες και οι ηγεμόνες της Βλαχομπογδανίας που λέει ο Ρήγας. Οι καρατζάδες, οι μουρούζηδες, οι σούτσοι, οι ραγκαβήδες, οι μαυροκορδάτοι, και οι πανάθλιοι κωλλέτηδες.
  Αυτή η λύμη και η συφορά. Το θρεφτάρι του πατριάρχη και του σουλτάνου. Το θρεφτάρι του ελληνοεβραικου φυράματος, δηλαδή, στην καινούργια του μετάλλαξη, που όταν θα 'ρθει η ώρα του μεγάλου Σηκωμού, θα παίξει τον ολέθριο ρόλο του.
  Θα δημιουργήσει τη μοιραία αντιπαράθεση ανάμεσα στους γνήσιους έλληνες, τους ελληνοέλληνες αλλιώτικα, και στους μούλους έλληνες, τους ελληνοεβραίους αλλιώτικα. Ανάμεσα, δηλαδή, "στα συνήθια της Ιλιάδας" που αποκρατούν ακόμη, όπως έγραφε ο Σολωμός, την ουσία, και στη δουλόφρονα και μουλωχτή πολιτική του κλήρου, τον τύπο.

  Γκέμμα σελ.120

  Λιαντίνης Δημήτριος:
  αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφίας της αγωγής και της Διδακτικής των Ελληνικών μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας εννέα βιβλίων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Καψουλι γραφε χαζομαρες...Επιχειρηματα δεν εχεις γιατι ξερεις κατα βαθος την αληθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. ή μόνη λύση για την ελλάδα είναι ο αναρχοκομουνισμός και η αθεΐα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Χριστιανισμος ,θρησκεια για πολυ βλακες, ή για πολυ πονηρους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Ξεχασα να βαλλω τον τιτλο του ποιηματος...
  Ειναι: "Οι 7 ησαν υπεροχοι,οι 5 στην καβατζα
  ε κιοποιον εχουν οπαδο τον λενε παρλαβατζα....."

  Το εχω γραψει εγω και οχι ο Keats.O keats εγραψε τον Ενδυμιωνα..

  Στην τελικη του μορφη το ποιημα με τιτλο:

  "Οι 7 ησαν υπεροχοι,οι 5 στην καβατζα
  ε κιοποιον εχουν οπαδο τον λενε παρλαβατζα....."

  εχει ως εξης:

  Με ποιηματα φουσκωσανε και γινανε σαν χηνες.
  Αρχαιολαγνοι παν μπροστα Δρυιδες και κοθωνια
  γεμισανε το φορτηγο χλαμυδες κιαλλα ψωνια
  τραβηξανε για Ολυμπο παιανες στο μυαλο τους
  Καλοπουλο και βλαση Ρασια εχουνε αρχηγο τους,
  σαν ειδανε πως ητανε βαρεια η μακακια
  αρχισανε να βλεπουνε και αριθμολαγνεια,
  καφεδες αρχισαν να λεν,κιαστρολογια καργα,
  και Υπατια φωναξαν απο κοντα κιαλαργα,
  τιποτα δεν τους βολεψε,λες κιητανε μαστουρια,
  τι μια με Δια γραφανε,τι μια με τα σκουπιδια,
  στο τελος απομεινανε κουβας με βελανιδια,
  κιαφου κατεβηκαν απο την Δρυ την Ιερη,το δενδρο,
  Τερμα τα δυο και μιση,οι υπολοιποι θα κατεβουν Δαφνι,
  Το πρακτορειο ταξειδιων σας ευχαριστει για ενα ακομη tαξειδι στο σκοτος του Ολυμπου (If you know what I mean...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ 25, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Και αρχιμανδρίτης για ψηφιακή παιδεραστία

  Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

  Οι εικόνες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών ήταν το κοινό, και τα 25 ψηφιακά «αποτυπώματα», που είχαν... αφήσει τα ίχνη τους στη Μεγάλη Βρετανία και κατέληγαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη, την Πάτρα και τη Μύκονο, μέχρι την Ορεστιάδα και την Πρέβεζα, οδηγούσαν σε μια λέξη: τη διαστροφή.

  Ενας αρχιμανδρίτης, ένας γυναικολόγος, ένας νευροχειρουργός, τέσσερις επιχειρηματίες μεσαίου βεληνεκούς, δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας αξιωματικός του Στρατού, ένας φαντάρος και ένας άεργος κατηγορούνται ότι είχαν αυτό το κοινό στοιχείο και, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν όλοι τους αγοράσει από το Διαδίκτυο φωτογραφίες που απεικόνιζαν «πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών και επάνω» δεμένα πισθάγκωνα και φιμωμένα, σε σεξουαλική δραστηριότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. (Βασανιστήρια, παιδεραστία, εγκλεισμός ανηλίκων σε μονές)


  Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Πρόσφατα γράφαμε για τον μαστρωπό μεταναστριών παπά της Λέσβου, για ιερέα που ζητά από το δήμο να μη δίνει λατρευτικό χώρο σε μετανάστες και για τον παπά της Ηλείας που δέρνει μετανάστες. Οι αδύναμοι βρίσκονται στο στόχαστρο κληρικών με την ανοχή των επισκόπων τους. Από πού κι ως που λοιπόν η Πολιτεία επιτρέπει στο ιερατείο να δρα σε οικοτροφεία, ορφανοτροφεία κλπ. Δεν πάει καιρός που καταδικάστηκε ο ιερέας Α.Π. σε 11 χρόνια φυλάκιση για βιασμό αγοριών κι ενώ η Σύνοδος δεν βρίσκει χρόνο για να καθαιρέσει τον Ορφανοτρόφο πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη [20 χρόνια φυλακή (την εκτίει κατ’οίκον) για ασέλγειες-φωτ.] και ο οποίος αποφεύγει την εκδίκαση της έφεσης με το πρόσχημα τη βλάβη της υγείας του, και τους διαβόητους Γιοσάκη και Παντελεήμονα. Ταυτόχρονα περιμένει την κοσμική δικαιοσύνη να αποφασίσει για τον προφυλακισμένο για παιδεραστία ιερέα του Ίλιου ενώ αγνοείται τι απέγινε με τον ιερέα που αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή πως βίαζε νεαρό ανάπηρο, αφού η υπόθεση δεν θεωρήθηκε άξια ευρύτερης δημοσιότητας:

  Παράλληλα ιερέας εκδίδεται μέσω διαδικτύου και το πατριαρχείο τον έχει καλέσει εδώ και κάποια χρόνια να δώσει εξηγήσεις, άλλος παρενόχλησε σεξουαλικά δυο κοπέλες στο Αγρίνιο, την ώρα του μυστηρίου της Εξομολόγησης και όπως παρατηρεί το Βήμα (1.2.’09) που δημοσιεύει τις 2 τελευταίες περιπτώσεις τα αποκαλυπτόμενα είναι λίγα «σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός».
  Παραμονή της επετείου του θανάτου του Χριστόδουλου-που κι αυτός είχε κατηγορηθεί από την «Αυγή» (29.5.2007-31.8.1970) για την δράση του ως αρχιμανδρίτη σε κάποιο ίδρυμα νεαρών τροφίμων- έσκασε μέσω Ιντερπόλ η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Φώτιου φερόμενου ως χρήστη φρικιαστικού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων στο Διαδίκτυο. Αυτή τη φορά δόθηκε τεράστια δημοσιότητα και με βάση έναν νέο αμφιλεγόμενο νόμο δημοσιοποιήθηκαν και ονόματα. Αντίθετα μάλλον δεν θα μάθουμε το όνομα του Κρητικού παπά που τον Φλεβάρη του 2005 εν μέσω των εκκλησιαστικών σκανδάλων, γράφτηκε στα ψιλά του Τύπου πως κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε ανήλικο κοριτσάκι και εκδόθηκε στην Ισπανία όπου φερόταν πως τέλεσε το αδίκημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. Μπειτε στο www.greatlie.com ολη η αληθεια για τα παντα ολα,μαθε μπαλιτσα αγορι μου,....

  Ρε Καλοπουλε βαζε πιο συχνα την διαφημηση ρε,εγω θα στο υπενθυμιζω....ελεος ρεεεεεεε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Προϊστάμενος του Φώτιου είναι ο δεσπότης Σπάρτης που δεν ψηφίστηκε ως αρχιεπίσκοπος που κατηγορήθηκε έμμεσα από τον άγιο της Μεσσηνίας για εκβιασμό (Οι προεκλογικές καταγγελίες πετάχθηκαν μετεκλογικά στον κάλαθο των αχρήστων). [www.enet.gr]
  Λάβρος βγήκε στην τηλεόραση ο υβριστής των ομοφυλόφιλων Σεραφείμ του Πειραιά, που φιλοξενούσε στα χωρικά ύδατά του την κατοικία του πανοσιολογιώτατου Φώτιου. Ο Σεραφείμ διαδέχτηκε τον άγιο Καλλίνικο που είχε χειροτονήσει τον Φώτιο και που κατηγορήθηκε κι αυτός από διάφορους για ηθικά παραπτώματα και παραιτήθηκε «για λόγους υγείας». Είναι βέβαιο πως είναι αθώος, αφού η Σύνοδος τον απάλλαξε και τον παρασημοφόρησε.

  Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η δικαστική έκβαση της υπόθεσης του Καλλίνικου, ώστε να κλείσουν τα κακόβουλα στόματα. Ένας θεολόγος ιεροψάλτης ήταν μεταξύ αυτών που τον κατηγόρησαν και αντάλλαξαν μηνύσεις. «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη - Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, ενώ κατά τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, φίλο της μακαρίτισσας πάμπλουτης χήρας Μερτικοπούλου (γνωστής από την άγνωστης έκβασης υπόθεση της διαθήκης της), ο Καλλίνικος «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Στις ΗΠΑ η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται με τους ορθόδοξους παιδόφιλους. Η ελληνική Αρχιεπισκοπή του Σεβασμιώτατου Δημήτριου, όπως και οι υπόλοιπες εθνικές ορθόδοξες αρχιεπισκοπές, κινδυνεύουν, όπως και η Καθολική, να χρεωκοπήσουν από τις αποζημιώσεις που πληρώνουν στα θύματα των κληρικών και από τα ποσά που παροχετεύουν για κουκούλωμα. Εκεί πληρώνουν από την τσέπη τους. Όχι σαν την Ελλάδα που τα ανεξιχνίαστα σάπια κοτόπουλα της Αλληλεγγύης και σχεδόν κάθε εκκλησιαστική «φιλανθρωπία» διεκπεραιώνεται με τα ξένα κόλλυβα των φορολογούμενων:
  «Ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Είναι επίσης αναπληρωματικό μέλος της διοικούσας επιτροπής για τα οικονομικά της Εκκλησίας. ….Το ερώτημα είναι εάν ο κ. Χατζηεμμανουήλ μπορεί μέσω της μιας εξουσίας που του ανατέθηκε, … να ενισχύει την άλλη,….. Γιατί αυτό έκανε με την απόφασή του να ενισχύσει με 150.000 ευρώ την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για συσσίτια υπέρ των φτωχών. …. μπορεί ο κ. Χατζηεμμανουήλ να ασκεί παράλληλα τα καθήκοντά του και στην Εκκλησία και στον ΟΠΑΠ; …». ( Θ.ΤΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/12/2008 )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 108. Το «Καρφί» του κ. Κακαουνάκη, προαναγγέλλει με αφορμή την υπόθεση της ιερατικής διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας: «Και δεσπότης στα δίχτυα της δίωξης»: «….Δυστυχώς, ο αριθμός των μητροπολιτών που έχουν ιδιαιτερότητες είναι μεγάλος. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε ονόματα, αλλά το υλικό είναι πολύ, βαρύ και γαργαλιστικό». Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως κανείς μητροπολίτης δεν θα διωχθεί για παιδεραστία. Ο δεσπότης είναι εμβληματικός πυλώνας του συστήματος και προστατεύεται καλύτερα και από υπουργός. Παρεκτός κι αν τον τσιμπήσει η Ιντερπόλ. Υπήρξαν δυο σοκαριστικά δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» (10 &24 Απριλίου 2007) τα οποία αναφέρονταν στην δράση του Πανιερότατου Καλύμνου Νεκταρίου στο οικοτροφείο του νησιού και της «Απογευματινής» (3/2005) που αναφέρονταν στη δράση του στην Κρήτη, στους κόλπους της Νεολαίας. Ο μητροπολίτης απομακρύνθηκε με πρόφαση την υπόθεση Βαβύλη και αργότερα που η υπόθεση ξεχάστηκε προήχθη από τον πατριάρχη σε μητροπολίτη Γάνου και κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να πει έστω πως οι κατηγορίες ήταν ψευδείς, αν μη τι άλλο για από στοιχειώδη υποχρέωση προς την Κοινή Γνώμη. Ταυτόχρονα το πατριαρχείο αποφεύγει να απαντήσει στην έκκληση της Σκέπης της Θεοτόκου (pokrov) για την τελική έκβαση της δίκης του Σεβασμιωτάτου επισκόπου Τραχείας Παύλου, που κατηγορήθηκε στη Γαλλία για παρενόχληση 11χρονου αγοριού που ζούσε με τη γιαγιά του. Η κορυφή της Ορθοδοξίας μας καθησυχάζει πως η Αγιότης του (που απέδωσε τις κατηγορίες σε σκευωρία του ρωσικού πατριαρχείου και της Μαφίας), «εφησυχάζει» από το 2001.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 109. νεοέλληνες χορεύουνε στα 4
  με κουδουνάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 110. Γιατι να μην μπορει το παλικαρι........


  Του τα χώνουν απο παντου......πολλα λεφτα λέμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 111. Μολις λαβαμε φαξ διαμαρτυριας απο Λιακοπουλο γιατι διαφημησαμε τον Καλοπουλο.
  Επανορθωνω.
  Αν θελετε ΟΛΗ την αληθεια Λακοπουλος,Φουρακης,Ρασιας,Λιακοπουλος την εγγυωνται.Διαβαστε και την Εληνικη Νομαρχια
  και θα σας φυγουν τα παντα,κοιλοπονοι,πονοκεφαλοι,μαλλια,σφραγισματα δοντιων ,,ενος του εφυγε κι ο σκυλος,ενος αλλου η γυναικα,παντως σε ολους εφυγαν ολα τα απομειναρια που κατοικουσαν στα κεφαλια τους
  Ωωωωωπ ξεχασα και τον Χαρδαβελλα,σορυ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. Ο Ελληνισμος ειναι θρησκεια
  Ελληνας ηταν ο Χριστος
  με Ελληνικη παιδεια
  και πολυ Φιλοσοφια
  Ελληνας ηταν ο χριστος
  γι αυτο και τον σταυρωσαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 113. ΚΑΨΟΎΛΙ ΌΠΟΙΟς ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ
  ΜΑΣΑΕΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
  ΚΙ ΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ
  ΤΟΥ ΚΑΘΟΜΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ!!
  -ΑΑΑΑΧΧΧ ΠΩΣ ΤΣΙΜΠΑΝ ΤΑ ΑΤΙΜΑ!
  ΑΑΑΑΧΧΧ ΝΑΙ ΜΑ ΤΟ ΔΙΑ!!
  ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!!!! ΒΡΕ ΠΑΝΑΓΗ!!!
  ΣΥΡΕ... ΦΕΡΕ ....ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 114. Καψουλη, οταν ψεκαζε το αεροπλανο ησουν απο κατω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 115. Ο Χριστιανισμός ως μονοθεϊστική θρησκεία δέχεται ένα Θεό, που δημιούργησε τον κόσμο "εκ του μη όντος" υποδηλώνοντας έτσι τη διαφορετική ουσία του "όντος" και άκτιστου θεού, από αυτήν του "μη όντος" και κτιστού κόσμου.!
  Ξεκάθαρα πράγματα φίλοι μου μέσα από την Βικιπαίδεια!! Βλέπουμε τον Θεό των Εβραίων με ονοματεπώνυμο!!Ο Θεός των χριστιανών ποιος είναι δεν έχει βαπτιστεί?? Σύμφωνα με τους χριστιανικούς απολογητές ο χριστιανισμός είναι μονοθεϊστική θρησκεία!!Ένας Θεός λοιπόν μα ΠΟΙΟΣ!! Ο Ιησούς αρνείται πεισματικά να παίξει τον ρόλο του Θεού !! Σε όλη την Καινή δεν λέει πουθενά ο ίδιος, ότι είναι Θεός?? Αν υποθέσουμε ότι ο Ιησούς είναι ο μοναδικός Θεός των χριστιανών, τότε σε όλη την καινή διαθήκη σε ποιον Θεό προσεύχεται ο Ιησούς???Σε ποιον Θεό λέει το περίφημο "Ελί, Ελί,... " "Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;" - Ψαλμ, 22:1 την ώρα που πεθαίνει?? Φίλοι μου διαφωνώ με την εγγραφή μου ο μοναδικός Θεός των χριστιανών, και ας αφήσουν τις αρλούμπες περί πνευμάτων, δεν είναι αβάπτιστος έχει όνομα είναι ο Θεός των Εβραίων Γιαχβέ ,ή Ιεχωβά 'η όπως αλλιώς τον λένε οι Εβραίοι! Το αποκρύπτουν σκόπιμα οι χριστιανοί απολογητές από τους πιστούς διότι έτσι θα αποκαλυφθεί η ιουδαϊκή προέλευση του Χριστιανισμού!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 116. Ενώ ο λόγος υπάρχει αιώνια, ανοήτοι αποδείχνονται οι άνθρωποι και πριν τον ακούσουν και αφού τον ακούσουν για πρώτη φορά, γιατί αν και γίνονται τα πάντα σύμφωνα με αυτόν το Λόγο, φαίνονται μη έμπειροι όταν αποπειρώνται να πουν ή να πράξουν κάτι από αυτά που εγώ εκθέτω διαχωρίζοντας το καθένα κατά τη φύση του λέγοντας το πως έχει. Οι άνθρωποι όμως λησμονούν όσα κάνουν ξυπνητοί, όπως και ξεχνούν όσα κάνουν κοιμισμένοι.[1] Ηράκλειτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 117. ούτε έλληνας γεννιέσαι πλέον
  ούτε νεοέλληνας
  μόνο μπασταρδος τουρκο-σλαβο-βαλκάνιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 118. ΜΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!
  Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2010 10:22
  E-mail Εκτύπωση PDF
  ΜΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!

  Νηστεία: Νήστευαν οι Αθηναί οι σαν γιόρταζαν τα Ελευσίνια Μυστήρια,τα Θεσμοφόρια κ.τ.λ και οι Σπαρτιάτες πριν ξεκινήσουν μια σπουδαία πολεμική επιχείρηση νήστευαν πρώτα.

  Μετάληψη:Οι ειδικοί σύνδεσμοι του Διονύσου με το κρασί βγαίνουν από την πρωτοχρονιάτικη χρήση του κρασιού στα Ανθεστήρια,όπου οι πρόγονοί μας έπιναν κρασί τιμώντας τον θεό Διόνυσο

  Κόλυβα-Το γλυκό των Νεκρών:Το γλυκό των νεκρών ήταν γνωστό στην Ελληνική αρχαιότητα που το είχε και αυτή κληρονομήσει με το ίδιο όνομα από τους προϊστορικούς προελληνικούς πολιτισμούς.Ταφή:Την ταφή του νεκρού, το στήσιμο μνημείου μαζί με τους συγγενείς του νεκρού και τα μνημόσυνα τα συναντούμε στους Διονυσιακούς Θιάσους.

  Μυστικό δείπνο:Το τραπέζι των θιασοτών είναι σταθερό χαρακτηριστικό των Ελευσινίων Μυστηρίων.Οι μύστες τραπεζώνονταν μαζί με τον θεό,κατασταίνοντας έναν σύνδεσμο κοινωνίας μαζί του.

  Γάμος:Ο πρώτος εγγεγραμμένος στα αρχεία της Ελλάδος είναι της Πηνελόπης στην Οδύσσεια, αλλά και στην Ιλιάδα ο Ήφαιστος πλουμίζει την ασπίδα του Αχιλλέα με την εξής επιγραφή: Ιστόρισε και γάμους,τις νύφες πουγυρνάνε από τα σπίτια τους με φώτα και λαμπάδες και τις περνούσαν με νυφιάτικα τραγούδια από τις ρούγες.

  Αναστενάρια:Καθώς και τα Ταυροκαθάψια είναι τα πιο συγκεκριμένα Ελληνικά τελετουργικά που επιβιώνουν έως σήμερα.Τα αναστενάρια έρχονται κατ΄ευθείαν από τα Διονυσιακά όργια.

  Βάπτιση:Στην αρχαιότητα συνήθιζαν να βαπτίζουν τα αγάλματα των Θεαινών επιδιώκοντας την αναγέννησή τους μέσα στο νερό.Αλλά και η ανάδυση της Αφροδίτης από τα κύμματα,κατά την μυθολογία,η γέννησή της από το νερό είναι συμβολισμός της άμεσης σχέσης νερού,γονιμοποίησης και γέννησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 119. Σπάσιμο αγγείων:Είναι παγανιστικό έθιμο και καταδικαζόταν στον μεσαίωνα.

  Μνημόσυνα:Σε επιγραφή της Μαγνησίας μια σειρά από τιτλούχοι Διονυσιακού Θιάσου αφήνουν κληροδοτήματα για να τους γίνονται κάθε χρόνο μνημόσυνα στον Διονυσιακό μήνα Λιναιόνα.Τα τριήμερα τα εννιάμερα και τα σαράντα είναι αρχαίο ελληνικό νεκρικό έθιμο όπου οι Έλληνες απίθωναν στον τάφο του νεκρού τροφές.

  Τα αυγά τού Πάσχα:Μία από την αρχαιότερη Ορφική Θεογονία που ο Έρως βγαίνει από το αυγό που το γέννησε η νύχτα.Το κοσμογονικό αυγό θα το βρούμε στην κατά Ιερώνυμον και Ελλάνικον Θεογονία στην ραψωδική θεογονία και στου Επιμενίδη.

  Τα κάλαντα:Ήταν η εορτή των Ελλήνων τον μήνα Πυανοψιών.Τα Πυανέψια προς τιμήν της σκυράδος Αθηνάς και του Απόλλωνα και αργότερα του Διονύσου γιόρταζαν την γονιμότητα του χρόνου που έφευγε και την συνέχιση της γονιμότητας του επόμενου χρόνου.

  Το Πάσχα:Τοποθετήθηκε στα Αδώνια που εορτάζονταν κάθε άνοιξη με την αναπαράσταση του θανάτου του Άδωνι.Οι γυναίκες στόλιζαν το νεκρικό κρεβάτι του παιδιού του Έρωτα,όπως στολίζεται ο σημερινός επιτάφιος με λουλούδια,πρασινάδες και καρπούς ,στην συνέχεια ακολουθούσε η περιφορά του επιτάφιου με μοιρολόγια!!Την επόμενη μέρα τραγούδαγαν και πανηγύριζαν την ανάσταση του ωραίου Άδωνι.

  Προστάτης των θαλασσών:Ο Ποσειδώνας καθερείται από προστάτης των θαλασσών και παραδίδει υπηρεσία στον άγιο Νικόλαο που καταλαμβάνει και τους ναούς του.

  Θεοφάνεια:Οι πρόγονοί μας γιόρταζαν την επιστροφή του θεού Απόλλωνα από την χώρα των υπερβορείων όπου περνούσε τον χειμώνα του κατά την λαϊκή δοξασία.Την νέα αποκάλυψη του θεού την γιόρταζαν στους ιεούς και την ονόμαζαν θεοφάνεια.

  Παναγία η ελεούσα:Δαίμων λατρευόμενος στην Αθήνα.Στον βωμό του ιδρυομένου στην αγορά κατέφευγαν οι ξένοι ζητούντες προστασία οσάκις καταδιώκονταν οπότε και η ονομασία των όρμων ελεούσα που πρόσφερε καταφύγιο έχει την ρίζα της στον ελεώ.Δείτε εδώ την κλοπή της παλαιάς διαθήκης των Εβραίων απο τους Ιουδαιοχριστιανούς!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. Μετα απο χρονια πειραματων και ερευνων ειμαστε στην ευχαριστη θεση να σας ενημερωσουμε:
  Αν βρεθητε λογω της κρισης με αδειες τσεπες,κανετε αυτο που κανουν οι αρχαιολαγνοι,χιτλερικοι και δωδεκαθειστες:

  Βαλτε το δαχτυλο στον πωπω σας και θα χεστητε στο φραγκο......

  Τοσοι που το δοκιμασαν δεν μπορει να λεν ψεμματα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 121. Μπειτε στο www.greatlie.com ολη η αληθεια για τα παντα ολα,μαθε μπαλιτσα αγορι μου,....

  Ρε Καλοπουλε βαζε πιο συχνα την διαφημηση ρε,εγω θα στο υπενθυμιζω....ελεος ρεεεεεεε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 122. "Οι 7 ησαν υπεροχοι,οι 5 στην καβατζα
  ε κιοποιον εχουν οπαδο τον λενε παρλαβατζα....."

  εχει ως εξης:

  Με ποιηματα φουσκωσανε και γινανε σαν χηνες.
  Αρχαιολαγνοι παν μπροστα Δρυιδες και κοθωνια
  γεμισανε το φορτηγο χλαμυδες κιαλλα ψωνια
  τραβηξανε για Ολυμπο παιανες στο μυαλο τους
  Καλοπουλο και βλαση Ρασια εχουνε αρχηγο τους,
  σαν ειδανε πως ητανε βαρεια η μακακια
  αρχισανε να βλεπουνε και αριθμολαγνεια,
  καφεδες αρχισαν να λεν,κιαστρολογια καργα,
  και Υπατια φωναξαν απο κοντα κιαλαργα,
  τιποτα δεν τους βολεψε,λες κιητανε μαστουρια,
  τι μια με Δια γραφανε,τι μια με τα σκουπιδια,
  στο τελος απομεινανε κουβας με βελανιδια,
  κιαφου κατεβηκαν απο την Δρυ την Ιερη,το δενδρο,
  Τερμα τα δυο και μιση,οι υπολοιποι θα κατεβουν Δαφνι,
  Το πρακτορειο ταξειδιων σας ευχαριστει για ενα ακομη tαξειδι στο σκοτος του Ολυμπου (If you know what I mean....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 123. Η αλήθεια για την Υπατία
  Ο άγιος Κύριλλος κατηγορείται από διαφόρους ανιστόρητους ως υπεύθυνος για την απάνθρωπη ΠΟΛΙΤΙΚΗ δολοφονία μας διάσημης φιλοσόφου, που ονομαζόταν Υπατία, το 415 Κ.Χ. Προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως "φονιά" χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, απλούστατα γιατί δεν υπάρχει! Δεν θα αγνοήσουμε όμως την πρόκληση αυτή, γιατί αν και δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τού αγίου Κυρίλλου, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ. Θα παραθέσουμε λοιπόν τις ιστορικές αποδείξεις τής περιόδου εκείνης, με τα γεγονότα τής Αλεξάνδρειας γύρω από το φόνο τής Υπατίας.
  Εδώ θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα των γεγονότων που οδήγησαν στον άδικο χαμό μιας φιλοσόφου, της ονομαστής Υπατίας. Ο φόνος τής Υπατίας, βαρύνει αποκλειστικά τους αυτουργούς του εγκλήματος.

  Οι άστοχες «βολές» κάποιων νέο - Εθνικών που θέλουν να μπλέξουν τον Άγιο Κύριλλο σε αυτά τα γεγονότα δεν ευσταθούν ιστορικώς. Το γιατί θα το δείτε παρακάτω. Το δυστυχέστερο πάντως είναι ότι ο χαμός της Υπατίας δεν ήταν ο μόνος εκείνης της περιόδου. Τα πνεύματα ήσαν «αναμμένα» στην Αλεξάνδρεια, σε αυτήν την πόλη που ανακατεύονταν διάφοροι πληθυσμοί με διαφορετικές κουλτούρες. Εθνικοί, Ορθόδοξοι, Μονοφυσίτες, Ιουδαίοι κ.α.

  Διάδοχος του Πατριάρχη Θεόφιλου αναγορεύθηκε ο ανεψιός αυτού Κύριλλος, αρχιερέας από το έτος 412 μέχρι του θανάτου του το 444. Από την στιγμή της εκλογής του καταπολέμησε τους εν Αλεξάνδρεια Νοβατιανούς και τους Ιουδαίους (Σωκράτης 7, 7-13). Παρά τα επί Θεοφίλου συμβάντα, στην Αλεξάνδρεια υπήρχαν ακόμη αρκετοί Εθνικοί και στον Κάνωπο. Ο Άγιος Κύριλλος μετακόμισε εκεί (Αμπουκύρ) τα λείψανα των μαρτύρων Κύρου και Ιωάννου και τοποθέτησε αυτά στον υπό του Θεοφίλου ανεγερθέντα ναό των Ευαγγελιστών. Έκτοτε μέγα προσκύνημα απέβη ο ναός αυτός. Εκεί συνεχώς ο Κύριλλος τελούσε την θεία λειτουργία και κήρυττε τον θείο λόγο. Η ειδωλολατρεία εξαφανίστηκε από τον Κάνωπο.

  Αλλά στην Αλεξάνδρεια οι Εθνικοί στηρίζονταν στη φιλόσοφο Υπατία, θυγατέρα του φιλοσόφου Θέωνος, που προκαλούσε όλη την προσοχή της πόλεως με την σοφία της. Ο Συνέσιος διαπρεπής επίσκοπος Πτολεμαΐδας έγραφε επιστολές προς αυτήν, μαρτυρώντας τον γενικό θαυμασμό προς την σοφή αυτή γυναίκα. Υπήρχαν όμως και πολλοί Χριστιανοί, που έβλεπαν την Υπατία δυσμενώς. Πολυάριθμοι δε ήταν και οι Ιουδαίοι στην Αλεξάνδρεια και διάφορα μέτρα του Κύριλλου κατ΄ αυτών εύρισκαν αντιμέτωπο τον τότε έπαρχο της Αλεξάνδρειας Ορέστη, ο οποίος διέκειτο εχθρικά προς τον ιεράρχη.

  Με υπόδειξη των Ιουδαίων ο Ορέστης συνέλαβε τον γραμματικό Ιέρακα, φίλο του Αγίου Κύριλλου, ως διακείμενο να πράξει στάση του λαού και διέταξε να μαστιγωθεί. Μάταια ο Κύριλλος ειδοποίησε τους προύχοντες των Ιουδαίων να μην προκαλούν τέτοια επεισόδια. Αλλά εκείνοι αποθρασύνθηκαν και την νύχτα προκάλεσαν μεγάλες ταραχές διαδίδοντας την φήμη ότι πυρπολούνταν ο ναός του Αγίου Αλεξάνδρου. Τρέχοντας οι Χριστιανοί να σώσουν τον ναό έπεσαν σε ενέδρα των Ιουδαίων οι οποίοι και φόνευσαν πολλούς. Ο άγιος Κύριλλος την άλλη μέρα κατέσχε τις συναγωγές των Ιουδαίων και βοηθούμενος από τον λαό απέλασε τους Ιουδαίους από την Αλεξάνδρεια δημεύοντας και την περιουσία των πρωτουργών των δολοφονιών έναντι των χριστιανών.

  Ο Κύριλλος όπως φαίνεται διενέργησε βάση ειδικών δικαιωμάτων του πάπα Αλεξανδρείας . Αλλά ο έπαρχος Ορέστης διαμαρτυρήθηκε προς τον αυτοκράτορα και μάταια ο Κύριλλος με πρεσβεία και με προσωπική συντυχίας ζήτησε να ομιλήσει με τον πρώτον διότι εκείνος δεν τον δεχόταν. Ο Ορέστης αγέρωχα απέκρουε κάθε συνδιαλλαγή τηρώντας συνεχώς στάση εχθρικότατη προς τον Κύριλλο.

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 124. Πολλοί από τους μοναχούς της Νιτρίας εξ αλόγου ζήλου κινούμενοι ήλθαν στην Αλεξάνδρεια να υπερασπίσουν τον επίσκοπο κατά του έπαρχου. Μια μέρα αφού τον επισκέφτηκαν άρχισαν να τον αποκαλούσαν ειδωλολάτρη, αλλά εκείνος αποδιώκοντας την επίθεση στον Κύριλλο έλεγε διαμαρτυρόμενος ότι βαπτίστηκε στην Κων/πολη από τον πατριάρχη Αττικού.

  Ένας εκ των μοναχών ο Αμμώνιος έρριψε μια πέτρα στο κεφάλι του Ορέστη τραυματίζοντάς τον και προκαλώντας πανικό των παρευρισκομένων. Αλλά μετά από λίγο ο Αμμώνιος συλλαμβάνεται βασανίζεται και στην ανάκριση πεθαίνει. Ο Κύριλλος πήρε τον Αμμώνιο και τον ονόμασε μάρτυρα, μετά από αυτή τη φρικτή δολοφονία του στα χέρια τών ειδωλολατρών.

  Δυστυχώς αυτή η ασυμφωνία Κυρίλλου και Έπαρχου είχε κι άλλο θύμα εκτός τους Αμμωνίου. Την περίφημη Υπατία. Επειδή σε αυτήν φοιτούσε ο Ορέστης και επειδή νομίσθηκε από το πλήθος ότι αυτή υπέθαλπε το μίσος έναντι του Ορέστη κατά του επισκόπου, μια μέρα του Μαρτίου 416 ή 415, επιστρέφοντας επί δίφρου εις το σπίτι της, ένας όχλος φανατικών την συνέλαβε και αφού εν αλαλαγμό την έσυρε στο Καισάρειο, γδύνοντας την, με όστρακα σκληρά την έγδαραν φονεύοντάς και διασπώντας της τα μέλη. Έπειτα την έσυραν στην τοποθεσία Κιναρώνα και την έκαψαν.

  Ο φόνος της Υπατίας περιγράφεται στα γραπτά του ιστορικού του 5ου αιώνα Σωκράτη του Σχολαστικού με αποτροπιασμό:

  "Όλοι οι άνθρωποι την σεβόταν και την θαύμαζαν για την απλή ταπεινοφροσύνη του μυαλού της. Ωστόσο, πολλοί με πείσμα την ζήλευαν και επειδή συχνά συναντούσε και είχε μεγάλη οικειότητα με τον Ορέστη, ο λαός την κατηγόρησε ότι αυτή ήταν η αιτία που ο Επίσκοπος και ο Ορέστης δεν γίνονταν φίλοι. Με λίγα λόγια, ορισμένοι πεισματάρηδες και απερίσκεπτοι κοκορόμυαλοι με υποκινητή και αρχηγό τους τον Πέτρο, έναν οπαδό αυτής της Εκκλησίας, παρακολουθούσαν αυτή τη γυναίκα να επιστρέφει σπίτι της γυρνώντας από κάπου. Την κατέβασαν με τη βία από την άμαξά της, την μετέφεραν στην Εκκλησία που ονομαζόταν Caesarium, την γύμνωσαν εντελώς, της έσκισαν το δέρμα και έκοψαν τις σάρκες του σώματός της με κοφτερά κοχύλια μέχρι που ξεψύχησε, διαμέλισαν το σώμα της, έφεραν τα μέλη της σε ένα μέρος που ονομαζόταν Κίναρον και τα έκαψαν." «αποδύσαντες τε την εσθήτα οστράκοις ανειλον και ψεδηλόν διασπάσαντες επί του καλούμενου Κυναρίωνα τα μέλη σύραντες πυρί κατηνάλωσαν» !!!!!!.

  Συμπέρασμα: Βλέποντας τα στοιχεία της περιόδου παρατηρούμε ότι ο Ορέστης ενεργούσε σαν Εθνικός έναντι του Κύριλλου και όλα αυτά υπό την βασιλεία του Θεοδοσίου! Και μάλιστα υπέρ των Ιουδαίων και εναντίον των Χριστιανών. Πού είναι άραγε αυτή η σύμπραξη Ιουδαϊσμού – Χριστιανισμού κατά το περίφημο Εθνικό «επιχείρημα» Ιουδαιο - Χριστιανισμός; Πού είναι άραγε αυτή η απόλυτη προστασία των χριστιανών και της Εκκλησίας από τις εχθρικές πράξεις των Εθνικών ή ανάποδα που είναι το ολοκληρωτικό «κυνηγητό» των Εθνικών από τον χριστιανό αυτοκράτορα Θεοδόσιο; Γιατί ο Κύριλλος δεν απευθύνεται στον Θεοδόσιο ώστε να παρακαμφθεί ο Ορέστης εφόσον η εκκλησία υποτίθεται ότι είναι ένα και το αυτό με τους αυτοκράτορες; (άποψη Εθνικών)

  Αντιθέτως εδώ βλέπουμε τον Ορέστη πάμπολλες φορές να κινείται όχι μόνο έναντι του Κυρίλλου αλλά κυρίως έναντι των Χριστιανών της Αλεξάνδρειας. Και μην μας διαφεύγει το εξής: πέρασαν πολύ λίγα χρόνια από το πέρας των Εθνικών διωγμών και τα πνεύματα είναι πολύ αναμμένα (βλέπε δοσίλογους, συγγενείς χαμένους κ.α.) Οι απόψεις περί Ιουδαϊκής ανάμειξης δεν είναι καθόλου απίθανες αλλά αντιθέτως ευσταθούν ιστορικά απολύτως. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιουδαϊκή εξελληνισμένη παροικία στην Αλεξάνδρεια αριθμούσε πολυπληθή μέλη. Εκείνα τα χρόνια επίσης υπάρχει συνεχής αιματοχυσία μεταξύ Εβραίων και Χριστιανών (βλέπε και σφαγή 250.000 χριστιανών στην Κύπρο από τους Ιουδαίους) και αυτή η αιματοχυσία θα συνεχισθεί δυστυχώς και αργότερα. Επίσης ένεκα διαφορών των Χριστιανών και των Ιουδαίων σημειώθηκε στάση κατά του Ορέστη το 415, μόλις ένα χρόνο νωρίτερα από το θάνατο της δύστυχης Υπατίας. Ο Εβραϊσμός ήταν πάντοτε εχθρός με τον Χριστιανισμό διότι ο τελευταίος σπίλωνε τους Ιουδαίους.

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 125. Ο 5.58anonomos kapsoulis xerei polu kala apo daxtilo epeidh sto katixitiko pou pigene kapoios pederastis papas tha tou to evale kai apo tote tou aresei kai to protini anepifilakta...xeroume oti to exeis dokimasi kai daxtilo kai polla alla na prosexeis mhn xesteis kai panw sou kamia mera..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 126. Το τραγικότατο αυτό γεγονός αναμφίβολα καταλύπησε τον Άγιο Κύριλλο αλλά αυτός κατηγορήθηκε ότι υποκίνησε τον όχλο. Την κατηγορία αυτήν διατύπωσε μετά από έναν αιώνα ο ακμάζων Εθνικός φιλόσοφος Δαμάσκιος αλλά χωρίς αποδείξεις. Ο δυσμενώς διακείμενος προς τον Κύριλλο εκκλησιαστικός ιστορικός Σωκράτης (7,15) μας πληροφόρησε ότι επί κεφαλής του όχλου που δολοφόνησε την Υπατία ήταν ο αναγνώστης Πέτρος και ότι αυτό το γεγονός "ου μικρόν μώμον Κυρίλλω και τη Αλεξανδρέων εκκλησία ειργάσατο", δεν είπε όμως ότι ο Κύριλλος ήταν ο αίτιος του φόνου της Υπατίας. (παρ’ ταύτα το έγκλημα παραμένει έγκλημα)

  Αλλά από τις 28 Σεπτεμβρίου 416 εκδόθηκε από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β’ νόμος περί των κληρικών και των "παραβαλάνων" της Αλεξάνδρειας. Οι "παραβαλάνοι", αποτελούντες ειδικό σώμα 500 ανδρών ευρισκόμενο υπό της εντολές του Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας υπήχθησαν δια του αυτού νόμου υπό την δικαιοδοσία του έπαρχου Αλεξανδρείας. Ως δικαιολογία της μεταβολής αυτής ήταν ότι το σώμα αυτό ενέσπειρε τον τρόμο και την φρίκη στην Αλεξάνδρεια δια των αταξιών αυτού. Ο λαός της Αλεξάνδρειας ζήτησε από τον αυτοκράτορα στέλνοντας του πρεσβεία να λάβει τα μέτρα του κατά των παραβαλάνων. Είναι προφανές ότι το διάβημα αυτό αφορούσε τα γεγονότα της Υπατίας. Αλλά αξιοσημείωτο είναι ότι η πρεσβεία αυτή του λαού ζήτησε από τον αυτοκράτορα όπως διατάξει ώστε να μην απομακρυνθεί από εκεί ο Αρχιεπίσκοπός τους Κύριλλος.

  Η αίτηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ο αρχιεπίσκοπος Κύριλλος έλειπε από την Αλεξάνδρεια οι "παραβαλανείς" προέβαιναν σε ταραχές. Σημειωτέον δε ότι το διάβημα του λαού της Αλεξάνδρειας να μένει εκεί ο Κύριλλος για προστασία τους, προήλθε από οπαδούς του Ορέστη και όχι του Κύριλλου και από φίλους του Ορέστη προερχόταν και η πρεσβεία και όχι από εκείνους τους Κύριλλου. Σε αυτήν την επιστολή δεν γινόταν ούτε ένας υπαινιγμός για την ενοχή του Κύριλλου. Αλλά αντιθέτως η πρεσβεία με σεβασμό εκφράστηκε γι αυτόν και δια των αιτήσεων της μαρτυρούσε ότι η διαρκής παρουσία αυτού στην Αλεξάνδρεια θεωρείτο ως εγγύηση για τη συγκράτηση της τάξεως και τη συγκράτηση των παραβαλάνων και την πρόληψη νέων αιματηρών επεισοδίων.

  Ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος έκρινε σκόπιμο να υπάγει αυτούς κάτω από τις διαταγές του Επάρχου. Από δε τις λεπτομέρειες καθίσταται αναντίρρητο ότι ο Κύριλλος κατά την διάρκεια της δολοφονίας της Υπατίας απουσίαζε από την Αλεξάνδρεια. Οι εχθροί του Κύριλλου Νεστοριανοί συνυφαίνοντας πλήθος κατ’ αυτού κατηγορίες ουδέποτε τόλμησαν να υπαινιχθούν ότι αυτός υπήρξε ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος. Φαίνεται δε μάλλον ότι ο φανατισμός του Επάρχου Ορέστη συνετέλεσε εις την έξαψη του φανατισμού των παραβαλάνων, των μοναχών και του αιγυπτιακού όχλου ο οποίος από την εποχή του Θεόφιλου διατέθηκε δυσμενέστατα κατά των εμμενόντων εις την Εθνική θρησκεία Ελλήνων της Αλεξάνδρειας. Δυστυχώς οι αιματηρές σκηνές ήταν συνηθισμένες στην πόλη αυτή.

  Μετά από τα παραπάνω, όσοι κατηγορούν τον άγιο Κύριλλο, αποδεικνύονται συκοφάντες, καθώς όχι μόνο ο Άγιος Κύριλλος δεν είχε σχέση με το φόνο, αλλά αντιθέτως θεωρείτο ακόμα και από τους ειδωλολάτρες, ως απαραίτητος για να υπάρχει στην περιοχή τάξη και ειρήνη.

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 127. Ο Συνέσιος ο Κυρηναίος (+416), μαθητής[1] και θαυμαστής της Υπατίας, μέσα από την αλληλογραφία του με την Υπατία άφησε την πληροφορία ότι η νεοπλατωνική φιλόσοφος είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει Χριστιανή: "ποθώ γαρ Χριστιανή αποθανείν".[2]

  Όχι μόνο λοιπόν δεν υπήρχαν θρησκευτικοί λόγοι του φόνου της Υπατίας, αλλά ο φόνος αυτός εργάσθηκε κατά της Χριστιανικής Εκκλησίας, επειδή η θαυμάσια αυτή γυναίκα, αγαπούσε τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Αλλά οι ψευδείς συκοφάντες τού Νεοπαγανισμού, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική αυτή δολοφονία ως θρησκευτική, για να φανούν ως θύματα. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβάται ο νοικοκύρης!

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 128. Ο εθνικός Δαμάσκιος (περ. 480-550 μ.Χ.) συνέγραψε τα έργα του έναν αιώνα περίπου μετά τη δολοφονία της λαμπρής εθνικής φιλοσόφου Υπατίας (415 μ.Χ.). Παραταύτα προσπαθεί να αποδώσει ατεκμηρίωτα το θάνατό της σε μια ... κρυφή ζήλια εκ μέρους του αγίου Κυρίλλου (Σουΐδας Υ 166). Στις πληροφορίες του Δαμασκίου βασίστηκε και ο μεταγενέστερος χρονικογράφος Ιωάννης Μαλαλας.

  Δεν θα μπορούσε ο Κύριλλος να έχει πραγματικά συμφέροντα από τη δολοφονία της Υπατίας. Εκείνη δεν ήταν υπέρμαχος της αρχαίας λατρείας και δεν του εναντιωνόταν. Μάλιστα είχε πολλούς χριστιανούς μαθητές, όπως ήταν και ο επίσκοπος Συνέσιος ο Κυρηναίος. Λέγεται πως του είχε γράψει κάποτε «ποθώ γάρ χριστιανή αποθανείν» (π. Γ. Μεταλληνού, ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ή ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ; εκδ. Αρμός 2003). Λέγεται ότι ήταν πολιτική σύμβουλος του έπαρχου Ορέστη, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μίσος εκ μέρους του Κυρίλλου. Όμως εκείνος δεν θα πετύχαινε τίποτε με το θάνατό της, παρά μόνο την εξαγρίωση του Ορέστη. Αλήθεια είναι ότι ο Κύριλλος είχε κάποια ισχύ, αλλά δεν ήταν υπεράνω νόμων. Ακόμη και όσοι απορρίπτουν την αγιότητα του Κυρίλλου, θα έπρεπε να παραδεχτούν πως αποκλείεται εκείνος να ήταν τόσο ηλίθιος ώστε να κινδυνεύσει μάταια να σπιλώσει τη φήμη του ή και να τιμωρηθεί ακόμα.

  Η Υπατία δολοφονήθηκε από κάποιους φανατισμένους Αλεξανδρείς οι οποίοι την θεωρούσαν υπεύθυνη για την αντιπαλότητα μεταξύ Κυρίλλου και Ορέστη (Σωκράτους, Εκλησιαστική Ιστορία Ζ' 15 και Ιωάννη Νικίου, Χρονικόν 84. 87-103). Έτσι οι δράστες ΔΕΝ ήταν το υπό τις διαταγές του πατριάρχη Αλεξανδρείας ειδικό σώμα των «παραβαλάνων». Εξάλλου, οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας ήταν διαβόητοι ταραχοποιοί (Σωκράτους Εκκλησιαστική Ιστορία Ζ' 7 και Κυρίλλου Ομιλία εις το Πάσχα, 419). Μια σύγχρονη πηγή, ο Σωκράτης ο Σχολαστικός (περ. 380-450 μ.Χ.) αναφέρει πως ο φόνος της Υπατίας έγινε με πρωτοβουλία κάποιου αναγνώστη ονόματι Πέτρος, κι όχι του αγίου Κυρίλλου. Σε αυτό συμφωνεί και ο τρομερά φανατισμένος Ιωάννης ο Νίκιος (τέλη 7ου αιώνα). Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη Αλεξανδρινή Εκκλησία, οι αναγνώστες δεν ήταν ιερωμένοι κι όχι απαραίτητα βαπτισμένοι Χριστιανοί (Σωκράτους, Εκκλησιαστική Ιστορία Ε' 22).

  Ίσως κάποιοι πουν πως ο Σωκράτης αντιφάσκει με τον εαυτό του, διότι γράφει ότι ο θάνατος της Υπατίας «ου μικρόν μώμον Κυρίλλω και τη Αλεξανδρέων εκκλησία ειργάσατο». Μα η δήλωση αυτή δεν εννοεί ότι ο Κύριλλος ήταν υπεύθυνος. Απλά ο Κύριλλος ντροπιάστηκε εξαιτίας της εγκληματικότητας ενός τμήματος του ποιμνίου του.

  Φυσικά ο Σωκράτης δεν μεροληπτεί καθόλου υπέρ του Κυρίλλου όταν τον αθωώνει, καθώς δεν διστάζει αλλού να επισημάνει τα σφάλματά του. Μάλιστα είχε φθάσει στο σημείο να τον κατηγορήσει για αφροσύνη επειδή ο Κύριλλος τιμούσε ως μάρτυρα το φανατικό μοναχό Αμμώνιο που θανατώθηκε αφού επιτέθηκε στον Ορέστη (Σωκράτους, Εκκλησιαστική Ιστορία Ζ' 14). Θεωρείται μάλιστα ότι άνηκε στην αίρεση των Νοβατιανών, λόγω της συμπάθειας που δείχνει προς εκείνους στο έργο του. Κι ως γνωστόν, ο Κύριλλος τους φέρθηκε εχθρικά (Σωκράτους, Εκκλησιαστική Ιστορία Ζ' 7).

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 129. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  http://www.youtube.com/watch?v=6WZtz0QYbt8&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 130. Λοιπον συνοψιζοντας τι μαθαμε σημερα:
  Οτι η Ελληνικη μυθολογια εχει τεραστιο πλουτο το ξερατε,ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΙΩΝΑ ΟΜΩΣ δεν τον ξερατε,οπως οτι ο John Keats εγραψε ποιημα με 4000 στιχους με τιτλο Ενδυμιων....Γιαυτο οπου βλεπετε χριστιανους καθηστε γυρω τους θα μαθετε πραγματα για πραγματα που νομιζατε οτι ξερατε....μονο να εχετε ανοιχτα τα αυτια και τα ματια σας.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ αυτια σας ανοιχτα για το παρακατω:
  Ο εφευρετης του εμβολιου για την πολυομελιτιδα ειναι ο Jonas Salk.Αμερικανος απο ρωσοεβραιους γονεις....Η εφευρεση εγινε το 1952 και θα μπορουσε να γινη τρισεκατομυριουχος αν πατενταριζε την ανακαλυψη του....Αρνηθηκε λεγοντας...Ο Ηλιος μπορει να γινη πατεντα?????
  Αγαπητοι χιτλερικοι βλεπετε οτι και οι Εβραιοι ανθρωποι ειναι σαν εσας,ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 131. Επιπλέον, εφόσον όλοι γνώριζαν την ενοχή του Πέτρου, ίσως θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως εκείνος δεν γλύτωσε την τιμωρία. Ο φόνος ήταν ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Ο άγιος Κύριλλος δεν εναντιώθηκε στην τιμωρία του Πέτρου (πράγμα που θα μπορούσε να κάνει, δεδομένου του παρορμητικού χαρακτήρα του και των αυθαιρεσιών που συνήθιζε να κάνει). Και θα ήταν ανόητο να νομίζαμε ότι ο Κύριλλος είχε περισσότερη εξουσία από τον «αντίπαλό» του έπαρχο Ορέστη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κύριλλος δεν μπορούσε να σώσει τον μοναχό Αμμώνιο από την τιμωρία, αν και εκδήλωσε ξεκάθαρα τις αντρρήσεις του.

  Τα στοιχεία που διατέθουμε δεν υποστηρίζουν την αστήρικτη εικασία ότι ο άγιος Κύριλλος ήταν ηθικός αυτουργός του φόνου της Υπατίας. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η φρικτή δολοφονία της Υπατίας είναι αναμφίβολα αντίθετη με το πνεύμα του Χριστιανισμού και καταδικαστέα από την Εκκλησία. Οφείλουμε να έχουμε πάντα υπόψιν ότι ένας άγιος δεν γεννιέται, αλλά γίνεται. Έτσι ο Κύριλλος, ακόμη κι αν είχε ένα μερίδιο ευθύνης για το θάνατο της Υπατίας, έγινε άγιος μετέπειτα στην πορεία. Πολλοί άγιοι ήταν ακόμη κι εγκληματίες προτού αποκηρύξουν την αμαρτωλή τους ζωή και αφιερωθούν στον Θεό.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 132. "ΤΟ ΠΟΘΩ ΓΑΡ ΑΠΟΘΑΝΕΙΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ" ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ!
  ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ!
  ΥΠΑΤΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 133. Στην "Ιστορία του Ελληνικού έθνους" της "Εκδοτικής Αθηνών" ρητά αναφέρεται πως: «Την άνοιξη του 390 ο Θεοδόσιος δημοσίευσε ένα νόμο που τιμωρούσε με θάνατο την ομοφυλοφιλία. Βασιζόμενος στο κείμενο αυτό ο Βουθέριχος ....φυλάκισε έναν δημοφιλή ηνίοχο. Οργισμένος ο όχλος....κατακρεούργησε τον στρατηγό. Ο θυμός που κατέλαβε τον Θεοδόσιο ...ήταν τρομερός....και διέταξε να περικυκλώσει ο στρατός τον ιππόδρομο ...και να σφάξει όλους τους θεατές. Για την διαταγή μετανόησε, αλλά η ανάκλησή της έφτασε στη Θεσσαλονίκη αφού είχαν σφαγεί 7.000 πολίτες». Και βέβαια στον Ιππόδρομο πήγαιναν πολλοί Χριστιανοί, και είναι σίγουρο ότι εκεί σφαγιάσθηκαν και αυτοί. Δεν ήταν λοιπόν θρησκευτικός διωγμός, αλλά πολιτικός. Ήταν μια εποχή που η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία προσπαθούσε να έχει συμμάχους τους Γότθους και κάποια άλλα Γερμανικά φύλα, για να την πρστατεύουν στη Δύση από επιδρομές ομοφύλων τους. Και η δολοφονία τών Γερμανών αξιωματικών διετάρασσε αυτές τις σχέσεις. Ο Θεοδόσιος λοιπόν, θέλησε αφ' ενός να δείξει την ισχύ του, ώστε να γίνονται σεβαστοί οι νόμοι του, αφ' ετέρου να δείξει στους συμμάχους του Γότθους ότι οι δολοφονίες τών αξιωματικών τους τιμωρήθηκαν, κάτι που θα διατηρούσε τη συμμαχία και τη σταθερότητα τής Δυτικής αυτοκρατορίας. Καμία σχέση με διωγμούς! Καθαρά πολιτικοί λόγοι τον ώθησαν σε αυτή τη δολοφονία.
  Όμως ο Θεοδόσιος ήταν Χριστιανός! Και αυτό ήταν ένα απαράδεκτο έγκλημα από την πίστη τής αγάπης τού Χριστού. Ποια ήταν η αντιμετώπισή του από τη λοιπή Εκκλησία;

  Ο Αμβρόσιος ταράχθηκε τόσο από την συμπεριφορά του Θεοδόσιου ώστε κατέφυγε εις την εξοχή και δεν επιθυμούσε να τον δει. Εκεί του έγραψε μια επιστολή ελέγχοντας αυτόν και του συνιστούσε βαθιά μετάνοια, άνευ της οποίας δεν θα τον άφηνε να μεταλάβει τα άχραντα μυστήρια. Ο Θεοδόσιος δεν έδωσε σημασία εις την επιστολή και μετά από λίγες ημέρες εμφανίσθηκε εις τον ναό. Κατά την διήγηση του Θεοδώρητου ο Αμβρόσιος εμφανίσθηκε εις τα πρόθυρα και εμπόδισε την είσοδο στον αυτοκράτορα. Ο αυτοκράτορας με τις συστάσεις του Αμβρόσιου υπέβαλε εαυτόν εις οκτάμηνο μετάνοια καθ’ όλο το διάστημα της οποίας «βασιλικώ κόσμω ουκ εχρήσαντο» Τότε υπό υπόδειξη του Αμβρόσιου ο αυτοκράτορας εφάρμοσε νόμο ο οποίος απαγόρευε την εκτέλεση της θανατικής καταδίκης άνευ παρέλευσης χρονικού διαστήματος ενός μηνός ώστε να υπάρχει χρόνος για πιο σωστές αποφάσεις. Τέλος όταν ο Θεοδόσιος τα Χριστούγεννα μετανόησε πέφτοντας στα γόνατα, απεττίλοντας τις τρίχες του και κλαίγοντας του επετράπη από τον Αμβρόσιο να συμμετάσχει των αχράντων μυστηρίων.

  Να τί γράφει ο Παυλίνος, ο οποίος συνέγραψε τον βίο του αγίου Αμβροσίου, λίγο μετά την κοίμηση του τελευταίου:
  "Την ίδια εποχή, εξαιτίας της πόλης της Θεσσαλονίκης, ο επίσκοπος Αμβρόσιος ταράχτηκε πολύ όταν έμαθε πως η πόλη σχεδόν καταστράφηκε. Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος του είχε υποσχεθεί ότι θα συγχωρούσε τους πολίτες της προαναφερθείσας πόλης αλλά, μετά από μυστικές συμφωνίες των αξιωματικών με τον αυτοκράτορα και χωρίς να το γνωρίζει ο επίσκοπος, έγινε σφαγή στην πόλη για περισσότερο από μία ώρα και πολλοί αθώοι θανατώθηκαν. Όταν ο επίσκοπος έμαθε αυτό που συνέβη, εμπόδισε τον αυτοκράτορα να εισέλθει στον ναό και τον επέπληξε, λέγοντας του ότι ήταν ανάξιος να είναι μέλος της Εκκλησίας και να συμμετέχει στα Ιερά Μυστήρια μέχρι να κάνει δημόσια μετάνοια. Ο αυτοκράτορας όμως απάντησε ότι ο Δαυίδ είχε πράξει μοιχεία και φόνο επίσης. Ο επίσκοπος όμως απάντησε, "Εφόσον ακολούθησες τον Δαυίδ στην αμαρτία, ακολούθησέ τον στην διόρθωση." Όταν ο αυτοκράτορας άκουσε αυτά τα λόγια, τα πήρε τόσο κατάκαρδα που δεν δίστασε να κάνει δημόσια μετάνοια." (Παυλίνου, Βίος Αμβροσίου, 7)

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 134. Κατά τον Θεοδώρητο σε άλλο περιστατικό ο Αμβρόσιος δεν άφησε τον Θεοδόσιο να εισέλθει εις το ιερό με το ιερατείο αλλά του όρισε θέση ανάλογη με τον λοιπό λαό φρονώντας ότι «αλουργίς βασιλέας ουχ ιερά ποιεί» !!!

  Το κήρυγμα του Αμβρόσιου σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ δυνατό ώστε και αυτός ο Αυγουστίνος επέστρεψε από τους λόγους του στον Χριστιανισμό το 387 μ.Χ. Ο Αμβρόσιος συνέγραψε ως ηθικολόγος πλήθος έργων και ύμνους σε ιαμβικό δίμετρο. Έλληνες οι οποίοι έγραψαν για τον Αμβρόσιο, είναι ο Σωκράτης, ο Σωζόμενος, ο Θεοδώρητος, ο Νικηφόρος Κάλλιστος και ο Συμεών ο μεταφραστής.

  Επειδή η πράξη αυτή από ένα χριστιανό ιερέα ενάντια στον Θεοδόσιο από τους νεοΕθνικούς μειώνεται και γελοιοποιείται, είναι καλό να δει ο ενδιαφερόμενος πως έπραξε ο ειδωλολάτρης δικτάτορας Αντίοχος ο Επιφανής σε ανάλογη απαγόρευση του Ιουδαϊκού ιερατείου…

  Τι παρατηρούμε από τα παραπάνω; Και πάλι τη διαστροφή, το ψεύδος και το δόλο τών Νεοπαγανιστών! Προσέξτε:

  - Δεν ήταν θρησκευτικός διωγμός, αλλά πολιτική εκτέλεση για την ευστάθεια τής αυτοκρατορίας.

  - Η σφαγή έγινε μετά από βιαιοπραγία και φόνους τού ιδίου τού πλήθους.

  - Στο σφαγέν πλήθος, υπήρχαν και Χριστιανοί.

  - Ο άγιος Αμβρόσιος ως εκπρόσωπος τής Εκκλησίας, καταδίκασε την πράξη αυτή, και δεν φοβήθηκε να απαγορεύσει στον αυτοκράτορα τη συμμετοχή στα μυστήρια τής Εκκλησίας.

  - Ο ίδιος ο Θεοδόσιος κατάλαβε το σφάλμα του, και μετανόησε τελικά για το έγκλημά του με δάκρυα.

  Αυτός είναι και ο λόγος, που η εκκλησία τιμάει τον Θεοδόσιο ως "Μέγα" μεταξύ τών αυτοκρατόρων. Γιατί το έγκλημα, όσο μεγάλο κι αν είναι συγχωρείται, αν ο άνθρωπος μετανοήσει. Και δεν υπάρχει αμαρτία που να οδηγεί στην απώλεια, αν υπάρχει μετάνοια.

  Πέρα από τα λάθη του και το έγκλημά του αυτό, ο Θεοδόσιος ήταν ένας πιστός αυτοκράτορας που αγωνίστηκε για την αλήθεια τού Χριστού, και μετανόησε. Γι' αυτό η Εκκλησία τιμάει τη μνήμη του, ΟΧΙ ΩΣ ΑΓΙΟΥ, αλλά ως ενός εκ τών "ευσεβών αυτοκρατόρων", (κατά το Συνοδικό τής Ορθοδοξίας), που έζησε εν μετανοία.

  Απομένουν λοιπόν εκτεθειμένοι οι ΘΥΤΕΣ ειδωλολάτρες, που δεν ντρέπονται για τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ φόνους Χριστιανών ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, αλλά προσπαθούν με ψεύδη και δόλο να φανούν ως θύματα! Φωνάζει ο κλέφτης να φοβάται ο νοικοκύρης!
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 135. Το παραμύθι τού Βλάση Ρασσιά (Από τις "Ιστορίες Απάτης" του):

  385 - 388 …Στα στρατόπεδα θανάτου της Σκυθοπόλεως μαρτυρούν μυριάδες αθώοι άνθρωποι: “Και από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Αυτοκρατορίας σέρνονταν δεμένοι με αλυσίδες αμέτρητοι πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξεως. Και από αυτούς πολλοί πέθαιναν στη διαδρομή ή στις ανά τόπους φυλακές. Και όσοι κατόρθωναν να επιζήσουν, κατέληγαν στη Σκυθόπολη, μία απόκεντρη πόλη της Παλαιστίνης, όπου είχαν στηθεί τα όργανα των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων” γράφει ο Αμμιανός Μαρκελλίνος. (Ισχυρισμός Ρασσιά)  Α. Κουίζ: Μαντέψτε την χρονολογία!

  1. Ο Ρασσιάς δεν δίνει κανένα στοιχείο (αποδεικτικό, ιστορικό ή άλλο) για όσα ισχυρίζεται. Δεν είναι περίεργο; Με βάζει σε σκέψεις… Γιατί άραγε να μην «τρίψει στην μούρη» όσων διαφωνούν τα ατράνταχτα του στοιχεία;

  2. Μας αναφέρει ότι πρόκειται για τα πρώτα στρατόπεδα θανάτου στη χρονολογία 359, ενώ μας λέει το ίδιο πράγμα και πιο κάτω, στο 385 – 388! Μια διαφορά 30 χρόνων για το ίδιο θέμα; Ή μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται (ως φάρσα άραγε);

  3. Για το ίδιο θέμα, άλλοι ομόθρησκοί του, αναφέρουν τις χρονολογίες: 341 – 361. Ποιος έχει δίκιο; Αυτοί ή ο Ρασσιάς; Και αν λέει αλήθεια αυτός και οι άλλοι ομόθρησκοί του είναι οι ψεύτες, τότε σε ποια από τις δύο διαφορετικές ημερομηνίες που δίνει ο Ρασσιάς λέει ψέματα; Μήπως και στις δύο;

  Είναι προφανές εν πρώτοις ότι εδώ δεν πρόκειται για κάποιο νεοφανές ιστορικό, εξωτικό επιστημονικό πόρισμα x-file(!) που αποσιωπήθηκε, αλλά για αυθαίρετο υποκειμενικό ισχυρισμό που αναπαράγεται άτεχνα («χαλασμένο τηλέφωνο») και πέφτει σε κραυγαλέες αντιφάσεις.

  Θα περίμενε κανείς τα φερέφωνα τουλάχιστον να συντονίζονται και να σταθεροποιήσουν τη χρονολογία για όσα υποστηρίζουν. Μόνο πρέπει να βρουν και την κατάλληλη χρονολογία. Βλέπετε, στη Σκυθούπολη δεν ήταν Χριστιανοί, αλλά Αρειανιστές (δηλαδή οπαδοί της αίρεσης του Άρειου), όπως ο Κωνστάντιος ο αυτοκράτορας, και όπως ο καθηρεμένος Αρειανιστής επίσκοπός της Σκυθόπολης Πατρόφιλος, του οποίου το κρανίο οι ομόθρησκοι τού Ρασσιά ειδωλολάτρες, το μετέτρεψαν σε λυχνάρι μετά την βεβήλωση του τάφου του, επί του ασεβούς αυτοκράτορα Ιουλιανού (Πασχάλιον Χρονικόν, Βόννη 546)!  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 136. Β. Εντοπισμός!

  Όμως πέραν από το ζήτημα της χρονολογίας, θα προχωρήσουμε πιο πέρα, στην βήμα προς βήμα απόδειξη ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι 100% ψευδής και συκοφαντικός.

  Η Σκυθόπολη ήταν φυσικά τόπος εξορίας και Ορθοδόξων επισκόπων. «Ο Ευσέβιος, εκ Σαρδηνίας, αρχικά αναγνώστης στη Ρώμη και μετά επίσκοπος στο Vercelli, εξορίστηκε από τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο στην Σκυθόπολη και αργότερα στην Καππαδοκία, εξ αιτίας της ομολογίας της πίστης του». (Άγιος Ιερώνυμος, De viris illustribus, 96)

  Όμως ενώ οι Χριστιανοί διώκονταν από τον Αριανιστή αυτοκράτορα Κωνστάντιο, για τους Εθνικούς δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα εκεί. Ας δούμε τα γεγονότα σύμφωνα με τον Αμμιανό Μαρκελλίνο τον ίδιο που επικαλούνται οι Νεοπαγανιστές - ελπίζοντας προφανώς ότι κανείς δεν θα μπει τον κόπο να δει τι έγραψε στην πραγματικότητα, αλλά θα καταπιεί αμάσητο ό,τι σερβίρουν:

  "Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος έγραψε το έργο του στα λατινικά (Res gestae) με πρότυπο το Ρωμαίο ιστορικό Τάκιτο, τον οποίο και συνεχίζει, καλύπτοντας τα γεγονότα τών ετών 96 - 378. Έχει διασωθεί όμως μόνο το τμήμα που αφορά τα έτη 353 - 378". (Ιστορικά της Ελευθεροτυπίας Νο 135. 23 Μαϊου 2002 σελ. 37).

  Έτσι εντοπίζουμε ότι ο Αμμιανός μιλάει για την περίοδο του Αριανιστή αυτοκράτορος Κωνσταντίου. Ας δούμε λοιπόν το κείμενο:

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 137. Λοιπον συνοψιζοντας τι μαθαμε σημερα:
  Οτι η Ελληνικη μυθολογια εχει τεραστιο πλουτο το ξερατε,ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΙΩΝΑ ΟΜΩΣ δεν τον ξερατε,οπως οτι ο John Keats εγραψε ποιημα με 4000 στιχους με τιτλο Ενδυμιων....Γιαυτο οπου βλεπετε χριστιανους καθηστε γυρω τους θα μαθετε πραγματα για πραγματα που νομιζατε οτι ξερατε....μονο να εχετε ανοιχτα τα αυτια και τα ματια σας.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ αυτια σας ανοιχτα για το παρακατω:
  Ο εφευρετης του εμβολιου για την πολυομελιτιδα ειναι ο Jonas Salk.Αμερικανος απο ρωσοεβραιους γονεις....Η εφευρεση εγινε το 1952 και θα μπορουσε να γινη τρισεκατομυριουχος αν πατενταριζε την ανακαλυψη του....Αρνηθηκε λεγοντας...Ο Ηλιος μπορει να γινη πατεντα?????
  Αγαπητοι χιτλερικοι βλεπετε οτι και οι Εβραιοι ανθρωποι ειναι σαν εσας,ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ......

  Καλο διαβασμα στην Ελληνικη Νομαρχια,και ειπαμε μπητε στο greatlie.com θα μαθετε τοοοοοσες αληθειες που θα σας φυγη το τσερβελλο.....
  Γεια χαρα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 138. http://www.youtube.com/watch?v=wz8eab0EyAE RADIO ARVILA - O Papas PAOKTZIS apanta ston Anthimo (13/04/2010)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 139. Αμμιανού Μαρκελλίνου: «Rerum Gestarum Libri» 19 ΧΙΙ:

  Ωστόσο, εν μέσω όλων αυτών των φόβων, σαν να είχαν επιβληθεί από κάποιο αρχαίο έθιμο, αντί για εμφύλιους πολέμους οι σάλπιγγες ανήγγειλαν υποτιθέμενες περιπτώσεις υψηλής προδοσίας. και για να ερευνηθούν και να τιμωρηθούν αυτές, εστάλη ο κακόφημος κρατικός υπάλληλος ονόματι Παύλος, συχνά επονομαζόμενος «Ταρταρικός». Ήταν έμπειρος στην τέχνη της αιματοχυσίας και, όπως ένας εκπαιδευτής μονομάχων επιδιώκει όφελος και αποδοχές από τις κηδείες και τους αγώνες μονομάχων, έτσι κι αυτός από την θέση του δημίου.
  Επομένως, καθώς η αποφασιστικότητά του να κάνει κακό ήταν αμετάβλητη και επίμονη, αυτός δεν απείχε καθόλου από την κρυφή απάτη, επινοώντας θανατηφόρες κατηγορίες κατά αθώων προσώπων, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνέχιζε την ολέθρια δραστηριότητά του.
  Επιπλέον, ένα μικρό και ασήμαντο γεγονός τού έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνει τις έρευνές του κατά τρόπο ανεξέλεγκτο. Υπάρχει μια πόλη ονόματι Άβυδος, στο πιο απόμακρο μέρος της Θηβαϊδας. εκεί το μαντείο ενός θεού που στα μέρη εκείνα τον λένε Besa αποκάλυπτε το μέλλον και ήταν συνήθειο να τιμάται στις αρχαίες τελετές των παρακείμενων περιοχών.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 140. Και, μια που, μερικοί αυτοπροσώπως, ενώ ένα μέρος μέσω άλλων, στέλνοντας μια γραπτή λίστα με τις επιθυμίες τους, ρωτούσαν για τη θέληση των θεοτήτων, έχοντας αναφέρει ρητά τις επιθυμίες τους, τα έγγραφα αυτά που περιείχαν τις αιτήσεις τους και τις λίστες με τις επιθυμίες τους παρέμεναν, καμιά φορά, στον ναό του μαντείου, ακόμη κι όταν οι απαντήσεις του θεού είχαν δοθεί
  Μερικές από αυτές τις γραπτές λίστες με επιθυμίες στάλθηκαν, με κακό σκοπό, στον αυτοκράτορα, ο οποίος, παρόλο που κώφευε σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα, στο σημείο αυτό ήταν «μαλακότερος από λοβό αυτιού», όπως λέει η παροιμία, και όντας ύποπτος και στενόμυαλος, άρχισε να μαίνεται. Αμέσως φώναξε τον Παύλο να έρθει στην Ανατολή, δίνοντάς του, σα να ήταν ηγέτης διάσημος για την εμπειρία του, την εξουσία να διεξάγει δίκες σύμφωνα με το κέφι του.
  Άδεια τέτοια δόθηκε επίσης στον Μόδεστο (εκείνη την εποχή κόμη στην Ανατολή), άνθρωπο που ήταν κατάλληλος για τέτοια ζητήματα. Διότι ο Ερμογένης του Πόντου, πραιτοριανός έπαρχος εκείνη την εποχή, απορρίφθηκε ως πολύ ήπιος στον χαρακτήρα.
  Έφυγε, όπως διετάχθη, ο Παύλος, με βιασύνη και όντας γεμάτος από θανατηφόρα μανία, και δεδομένου ότι η συκοφαντία ήταν ανεξέλεγκτη, άνθρωποι, ευγενείς καθώς και άσημοι, μεταφέρθηκαν από σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Και μερικοί εξ αυτών σύρθηκαν υπό το βάρος των αλυσίδων. άλλοι αδυνάτισαν από την αγωνία της φυλάκισης.
  Καθώς διαλέχθηκε το θέατρο των βασανιστηρίων και του θανάτου, η Σκυθόπολη, μια πόλη της Παλαιστίνης, η οποία για δύο λόγους φάνηκε πιο κατάλληλη από οποιαδήποτε άλλη: επειδή είναι απομονωμένη και επειδή βρίσκεται στη μέση μεταξύ της Αντιόχειας και της Αλεξάνδρειας, των πόλεων εκ των οποίων προέρχονταν οι περισσότεροι άνθρωποι που κλήθηκαν να δικαστούν.
  Από τους πρώτους, τότε, που έφεραν, ήταν ο Σιμπλίκιος, ο γιος του Φιλίππου, πρώην Έπαρχος και Ύπατος, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι (όπως ελέχθη) είχε ζητήσει να μάθει από το μαντείο για να κερδίσει το αυτοκρατορικό αξίωμα. Και από μια σημείωση του αυτοκράτορα, που σε τέτοιες περιπτώσεις δεν συγχωρούσε κανένα λάθος λόγω της αφοσιωμένης υπηρεσίας, διετάχθη να τον βασανίσουν. Αλλά προστατευμένος από καλή τύχη, εξορίστηκε.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 141. Μετά, ο Παρνάσιος (πρώην Έπαρχος της Αιγύπτου), άνθρωπος με απλό χαρακτήρα, βρέθηκε σε τέτοιο κίνδυνο που δικάστηκε για τη ζωή του, αλλά κι αυτός εξορίστηκε. Είχε, αρκετά πριν από αυτά τα συμβάντα, συχνά ακουστεί πως έλεγε, ότι, όταν, προκειμένου να αποκτήσει κάποιο αξίωμα, εγκατέλειψε την Πάτρα, μια πόλη της Αχαϊας όπου είχε γεννηθεί και ζούσε, είχε ονειρευτεί πολλές σκιώδεις οπτασίες που τον συνόδευαν με τραγική ενδυμασία.
  Αργότερα, ο Ανδρόνικος, γνωστός για τις ελευθέριες σπουδές του και τη φήμη των ποιημάτων του, σύρθηκε στο δικαστήριο. Αλλά επειδή είχε καθαρή συνείδηση, δεν ήταν καθόλου ύποπτος, και με βεβαιότητα πιστοποίησε την αθωότητά του, αφέθηκε ελεύθερος.
  Επίσης ο Δημήτριος, ο επονομαζόμενος Κυθράς, ένας μεγάλης ηλικίας φιλόσοφος, πράγματι, αλλά με σκληραγωγημένο σώμα και νου, κατηγορούμενος ότι προσέφερε θυσία αρκετές φορές, δεν μπόρεσε να το αρνηθεί. Ωστόσο, διακήρυξε ότι έτσι έκανε από την νεότητά του με σκοπό να εξευμενίσει τη θεότητα, κι όχι για να αποκτήσει υψηλότερο αξίωμα. Διότι, δεν ήξερε κανέναν που είχε τέτοιες φιλοδοξίες. Γι’ αυτό, αφού βασανίστηκε πολύ καιρό, βοηθούμενος από την αμετάβλητη συνείδησή του, άφοβα απολογήθηκε το ίδιο, χωρίς να επιβεβαιωθεί η κατηγορία. Και τότε του επετράπη να επιστρέψει, χωρίς καμιά επιπλέον βλάβη στην γενέτειρα του πόλη, την Αλεξάνδρεια.
  Αυτούς και μερικούς άλλους η δίκαιη τύχη μαζί με την αλήθεια, τους έσωσαν από τον επικείμενο κίνδυνο. Αλλά καθώς αυτές οι κατηγορίες εκτείνονταν περισσότερο με την εμπλοκή παγίδων και δολωμάτων, μερικοί πέθαναν από την παραμόρφωση των κορμιών τους, άλλοι καταδικάστηκαν σε επιπλέον τιμωρία και δημεύθηκαν οι περιουσίες τους, ενώ ο Παύλος ήταν ο παρακινητής αυτών των σκηνών σκληρότητας, παρέχοντας, σαν από κανένα μαγαζί, κάθε είδος εξαπάτησης και σκληρότητας. και από το νεύμα του (σχεδόν, μπορώ να πω) εξαρτιόταν η ζωή όλων όσοι περπατούν τη γη.
  Διότι, αν κάποιος φορούσε στο λαιμό φυλακτό κατά του τεταρταίου ελώδη πυρετού ή οποιασδήποτε άλλης αρρώστιας, ή αν κατηγορούνταν βάσει της μαρτυρίας των κακώς διακείμενων ότι περνούσε από έναν τάφο το απόγευμα, επειδή ήταν έμπορος στα δηλητήρια ή ότι συγκέντρωνε όλα τα φρικτά των τάφων και τις μάταιες παραισθήσεις των φαντασμάτων που περπατούν εκεί, καταδικαζόταν σε αποκεφαλισμό και έτσι χανόταν.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 142. Aλλος αρχαιότατος συγγραφέας ο Ησίοδος γράφει:

  «Πρώτ' απ’ όλα ήταν το χάος,
  κι έπειτα η πλατύστηθη Γαία,
  όλων στέρεη βάση πάντων στον αιώνα,
  κι ο Έρως ο ωραιότερος απ’ τους
  αθανάτους θεούς.

  Κι απ’ το χάος και το έρεβος

  η μαύρη Νύχτα έγιναν,
  απ’ την Νύχτα ο αιθέρας και ημέρα.

  Η Γαία πρώτα γέννησε ίσον μ’ αυτήν
  τον κατάστερο ουρανό
  και γέννησε τα όρη τα ψηλά».

  Hσίοδος θεογονία 116.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 143. Στην περίπτωση του Ιησού, οι σοβαρές ενδείξεις μιας προσχεδιασμένης "ανάστασης" κάθε άλλο παρά τελειώνουν εδώ! Όμως για να δρομολογηθεί μια τέτοια πετυχημένη κοινωνική παράσταση, έπρεπε να βρεθεί όχι μόνο ο τρόπος και ο τόπος, αλλά και ο κατάλληλος χρόνος!
  Και βέβαια όπως θα δούμε και θα βεβαιωθούμε, η μοναδική κατάλληλη ημέρα του έτους, για την επιχειρούμενη εικονική ανάσταση, όχι μόνο βρέθηκε, αλλά διέθετε και όλα τα αναγκαία πλεονεκτήματα!
  Προσέξτε και αποφασίστε μόνοι σας, αν ο χρόνος και ο εκπληκτικός συντονισμός που συνέχει την περίπτωση του Ιησού, είναι πράγματι ατράνταχτα πλέον στοιχεία προσχεδιασμού και σεναριοποίησης!
  Παρακαλώ, εντείνετε την προσοχή σας!
  Όλα είχαν εξελιχθεί κατά τον αρχικό σχεδιασμό, όμως, τίποτε δεν είχε τελειώσει ακόμα και όλα παρέμεναν σε αγωνιώδη εξέλιξη! Στο κλείσιμο της ημέρας, ο Ιησούς βρισκόταν πράγματι ως έπρεπε, σε κατάσταση βαθιάς νάρκης, αλλά ακόμα πάνω στον σταυρό. Όμως, η βαθιά νάρκωση μπορεί να κάνει δυσδιάκριτη την αναπνευστική λειτουργία δίνοντας την ψευδαίσθηση του θανάτου, αλλά χαμηλώνει επικίνδυνα και τον αναπνευστικό τόνο! Αν παρέμενε σ’ αυτήν την άβολη θέση για πολύ, το πιθανότερο ήταν ότι δεν επρόκειτο να επιζήσει.
  Η κρεμασμένη πια κεφαλή του καρωθέντος Ιησού, θα δημιουργούσε αναπνευστικό πρόβλημα και αν ο Ιησούς δεν κατέβαινε εγκαίρως από τον σταυρό, κινδύνευε ανάλογα με την θέση της κεφαλής, να αποβιώσει πραγματικά αυτή τη φορά, από παρατεταμένη δύσπνοια! Ποίος όμως και με ποιά αιτία, θα μπορούσε να κατεβάσει άμεσα έναν εσταυρωμένο "νεκρό" από τον σταυρό του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 144. Στην πραγματικότητα, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε ακριβώς σαν να είχαν πολλοί άνθρωποι ζητήσει από το μαντείο του Κλάρου, από τις βελανιδιές της Δωδώνης και το διάσημο κάποτε μαντείο των Δελφών, το θάνατο του αυτοκράτορα.
  Γι’ αυτό εκείνοι οι αυλικοί του παλατιού, που είχαν διαβολικά κατασκευάσει τις μεθόδους της κολακείας, διακήρυτταν ότι ο αυτοκράτορας θα είχε ανοσία στις συνηθισμένες αρρώστιες, αναφωνώντας δυνατά ότι το πεπρωμένο του ήταν πάντα ισχυρό και αποτελεσματικό στο να εξοντώνει όσους συνωμοτούσαν εναντίον του.
  Το να γίνεται αυστηρή έρευνα δεν το θεωρεί λανθασμένο κανείς σωστός άνθρωπος. Διότι, δεν διαφωνούμε πως η ασφάλεια ενός νόμιμου ηγεμόνα, του προστάτη και του υπερασπιστή των καλών ανθρώπων, από τον οποίο βασίζεται η ασφάλεια των υπολοίπων, πρέπει να διασφαλίζεται από την κοινή επιμέλεια όλων μας. Και, προκειμένου αυτός να υποστηριχθεί εντονότερα, όταν υπερασπίζεται η παραβιασμένη μεγαλειότητά του, οι Κορνήλιοι νόμοι δεν απαλλάσσουν κανέναν, αδιακρίτως τάξης, από ανάκριση με βασανιστήρια, ακόμη και από το χύσιμο αίματος.
  Αλλά δεν είναι ευπρεπές για έναν ηγεμόνα να χαίρεται πέρα από το μέτρο με τέτοια λυπηρά γεγονότα, ώστε να μη φανεί ότι οι υπήκοοί του κυβερνώνται από το δεσποτισμό κι όχι από έναν νόμιμο ηγεμόνα. Και το παράδειγμα του Tully πρέπει να ακολουθείται, ο οποίος, όταν είχε την εξουσία να βλάψει ή να αθωώσει, όπως ο ίδιος μας λέει, έψαχνε δικαιολογίες για να συγχωρεί παρά ευκαιρίες για να τιμωρεί σε αυτό έγκειται η αρμοδιότητα ενός ήπιου και διακριτικού υπαλλήλου.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 145. Ο εφευρετης του εμβολιου για την πολυομελιτιδα ειναι ο Jonas Salk.Αμερικανος απο ρωσοεβραιους γονεις....Η εφευρεση εγινε το 1952 και θα μπορουσε να γινη τρισεκατομυριουχος αν πατενταριζε την ανακαλυψη του....Αρνηθηκε λεγοντας...Ο Ηλιος μπορει να γινη πατεντα?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 146. Η σταύρωση δεν αποσκοπούσε στην απλή θανάτωση του κατάδικου, αλλά στην όσο το δυνατόν μακροχρόνια έκθεσή του σε κοινή θέα, προς παραδειγματισμό, σωφρονισμό και εκφοβισμό. Ας ακούσουμε ποιά πράγματα επιβεβαιώνει συνολικά για την σταύρωση, ένας ειδικός του θέματος: «ο κύριος στόχος αυτής της βάρβαρης μεθόδου εκτέλεσης, ήταν ο αποτρεπτικός χαρακτήρας της τιμωρίας. Για τον σκοπό αυτό οι Ρωμαϊκές αρχές εφηύραν διάφορες μεθόδους και παραλλαγές σταύρωσης, που επέτρεπαν την παραμονή του θύματος στο σταυρό για ολόκληρες ημέρες, πριν τελικά το θύμα να εκπνεύσει. Ο τρόπος της σταύρωσης (κάρφωμα ή δέσιμο) δεν ήταν θεσμοθετημένος με αυστηρά καθορισμένο τρόπο, αλλά φαίνεται εξαρτώμενος από το είδος των κακουργημάτων και τον αριθμό των θυμάτων (εγκλημάτων) του καταδικασμένου σε σταύρωση. Ανάλογη των εγκλημάτων του ήταν και η σαδιστική ευρεσιτεχνία των δημίων του, ώστε να παρατείνεται ο χρόνος της σταυρικής ταλαιπωρίας και το θέαμα να έχει τον απαιτούμενο αποτρεπτικό χαρακτήρα.
  »Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, η ταφή μετά τον σταυρικό θάνατο του θύματος, ήταν σπάνια και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιτρέπονταν, με σκοπό να παραταθεί ο εξευτελισμός του θύματος. Έτσι το νεκρό θύμα, στις περισσότερες περιπτώσεις ριχνόταν στον σκουπιδότοπο της πόλης ή αφηνόταν επάνω στο σταυρό, για να γίνει τροφή στα όρνια και τα άγρια θηρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 147. »Για αποτρεπτικούς λόγους, συχνά η σταύρωση γινόταν στον τόπο του εγκλήματος. Η καλύτερη σύνοψη της φιλοσοφίας της σταυρικής τιμωρίας, έγινε ίσως από τον Κουϊντιλιανό (35-95 μ.Χ.) που έγραψε ότι: Όποτε σταυρώνουμε τους ενόχους, επιλέγονται οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι, όπου ο περισσότερος κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει και να φοβηθεί από το θέαμα. Γιατί η τιμωρία δεν έχει στόχο την ανταπόδοση του κακού (δηλαδή τον απλό θάνατο του εγκληματία) αλλά τον παραδειγματικό εκφοβισμό». Qyintilian 35-95 μ.X. Decl 274 & Joe E. Zias Science and Archaeology Group the Hebrew University.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 148. Ανάλογη είναι και η θέση του Δρ. θεολογίας Δ. Μπαλάνου που έγραψε: «τα πτώματα των θανόντων επί του σταυρού, αφήνοντο επ’ αυτού και εγένοντο βορά ορνέων και θηρίων. Υπήρχε μάλιστα και σχετική παροιμία: τρέφειν τους κόρακας επί του σταυρού» Η μεγάλη εβδομάς και το Πάσχα. σελ.25-26.
  Κανείς λοιπόν και ποτέ δεν έσπευδε να αποκαθηλώσει τους νεκρούς εσταυρωμένους, αφού κυρίως η παραμονή των νεκρών σωμάτων πάνω στον σταυρό, ήταν η βασική επιδίωξη αυτής της εκτέλεσης! Η πολυήμερη έκθεση των νεκρών σωμάτων στον σταυρό, ήταν ο ιδιαίτερος τρόπος εκφοβισμού των υποταγμένων λαών, από την ολιγάριθμη φρουρά των Ρωμαίων, σε κάθε τόπο που είχαν καθυποτάξει!
  Αν λοιπόν η πολυήμερη έκθεση των νεκρών σωμάτων επί του σταυρού ήταν καθιερωμένη πρακτική και επιβεβλημένη απαίτηση των Ρωμαίων τότε... με ποιά σωτήρια αφορμή, θα μπορούσε να αποκαθηλωθεί πάραυτα ο εσταυρωμένος Ιησούς;
  Και εδώ είναι που και ο τελευταίος σκεπτόμενος θα καταλάβει αμέσως και χωρίς την παραμικρή πλέον αμφιβολία, ότι οι σεναριογράφοι του δημόσιου αυτού καλοπαιγμένου δράματος, δεν άφησαν τίποτε στην τύχη! Το φαρισαϊκό δαιμόνιο, έγραψε χρυσές σελίδες πανουργίας και τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες του καλομελετημένου αυτού κοινωνικού δόλου, τις άφησε γραμμένες κάτω απ’ τη μύτη μας... χωρίς δυστυχώς ποτέ κανείς από μας να αντιληφθεί το παραμικρό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 149. Το συγκλονιστικότερο πραγματικά θέατρο ανάστασης, που παίχτηκε ποτέ εις βάρος της ανθρωπότητας, με στόχο την σκόπιμη και δόλια αποθέωση ενός ανθρώπου, συνεχίστηκε με τους κατάλληλους πρωταγωνιστές να εναλλάσσονται στην κοινωνική σκηνή, την σωστή κάθε φορά στιγμή, για να σπρώξουν με την σειρά τους, το σενάριο της ανάστασης του στρατευμένου Ναζιραίου, μέχρι την τελική θεοποίησή του!
  Αμέσως μετά τον επί του σταυρού "θάνατο" του Ιησού, είναι αυτή τη φορά, οι δήθεν εχθροί του Ιησού, οι αξιωματούχοι Φαρισαίοι, που εμφανίζονται στον ίδιο τον Πιλάτο, και με αφορμή την τήρηση ενός μοναδικού ετήσιου εθίμου, που ίσχυε μόνο την συγκεκριμένη αυτή ημέρα, ζητούν την άμεση αποκαθήλωση των εσταυρωμένων!
  Διαβάζουμε: «ήταν Παρασκευή του Πάσχα και οι Ιουδαίοι (ιερείς) δεν ήθελαν να μείνουν τα σώματα των εσταυρωμένων πάνω στον σταυρό την (επόμενη) ημέρα του Σαββάτου (δηλαδή την ημέρα του Πάσχα) γιατί ήταν μεγάλη γιορτή η ημέρα εκείνη (η μεγαλύτερη του Ιουδαϊσμού). Γι’ αυτό παρακάλεσαν (οι Ιουδαίοι ιερείς!) τον Πιλάτο να διατάξει να σπάσουν τα σκέλη τους και να τους πάρουν από ‘κει. Έτσι οι στρατιώτες ήρθαν και έσπασαν τα σκέλη του πρώτου, έπειτα του άλλου (των δύο παρακείμενων ληστών) που είχαν σταυρωθεί μαζί με τον Ιησού. Όταν όμως ήρθαν στον Ιησού, δεν του έσπασαν τα σκέλη, διότι τον βρήκαν ήδη νεκρό» Β.Β. Ιωάνν.19.31-33.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 150. Παρά τους αρχικούς φόβους του αιματίδρωτου Ιησού (παραμονές της σύλληψής του), όλα κυλούσαν ακριβώς πάνω στις καλά προσχεδιασμένες, σιδερένιες θα λέγαμε ράγιες του σεναρίου! Οι Φαρισαίοι ιερείς, οι υποτιθέμενοι θανάσιμοι αντίπαλοί του, εμφανίζονται ακριβώς την στιγμή που πρέπει, και διεκδικούν το εθιμικό δικαίωμα της αποκαθήλωσης των εσταυρωμένων, λόγω εορτής, εξασφαλίζοντας και προσφέροντας έτσι στον Ιησού την έγκαιρη αποκαθήλωσή του απ’ τον σταυρό, σώζοντάς τον από τους σοβαρούς κινδύνους άπνοιας, που εγκυμονούσε η παρατεταμένη άβολη στάση του, σε κατάσταση βαθιάς νάρκωσης!
  Πώς όμως ήταν σίγουροι, ότι έστω χάριν της τελετής, θα τους δοθεί η σωτήρια αυτή άδεια αποκαθήλωσης του Ιησού; Τα του συγκεκριμένου εθίμου, μας διευκρινίζει ο Φίλων ο Ιουδαίος (25 π.Χ.- 40 μ.Χ.) γράφοντας λίγα μόνο χρόνια πριν από τις περιπέτειες του Ιησού: «οι ορθά πολιτευόμενοι (Ρωμαίοι) άρχοντες... έθος είχαν κανέναν να μην τιμωρούν μέχρις οι επιφανείς τελετές και πανηγύρεις να διεξαχθούν με σεβασμό... είδα μάλιστα κάποιους (λόγω εορτής) να αξιώνουν την ταφή των σταυρωμένων συγγενών τους και να τους αποδίδονται... και για να φυλαχτεί το ιεροπρεπές της εορτής, διέταζαν ακόμα και ο μη αποθανών επί του σταυρού, ζωντανός να ανασκολοπίζεται ... ώστε να αποκρύπτονται στη γη και να μη δύει ο ήλιος επί των εσταυρωμένων». Φίλων ο Ιουδαίος: Εις Φλάκκον 81.4 & Περί διαταγμάτων 3.152.3.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 151. Σχόλια στο κείμενο του Μαρκελλίνου:

  -Όπως μπορεί να δει όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ανάγνωση, το κείμενο τού Αμμιανού Μαρκελλίνου, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το κείμενο που του αποδίδει ο Ρασσιάς στις "Ιστορίες Απάτης" του.

  -Τα δικαστήρια της Σκυθόπολης στήθηκαν για πολιτικούς λόγους. Δεν στήθηκαν για να εξολοθρεύσουν όλους τους Εθνικούς ή όποιον ήταν Εθνικός, αλλά για να δικάσουν εκείνους τους συγκεκριμένους Εθνικούς που ζήτησαν χρησμό από κάποιο συγκεκριμένο μαντείο της Ανατολής, στέλνοντας σε αυτό γραπτές λίστες με τις επιθυμίες τους να αποκτήσουν ανώτερα κρατικά αξιώματα. Συνεπώς φάνηκαν ύποπτοι ότι συνωμοτούσαν κατά του αυτοκράτορα. (Βλέπε παράγραφο 3, 9)

  -Δηλαδή το πρόβλημα δεν ήταν οι θυσίες και οι χρησμοί αυτοί καθεαυτοί, αλλά αν όλα αυτά έγιναν κατά του αυτοκράτορα, με σκοπό την πολιτική ανατροπή του! Δεν αποτελούν δηλαδή δίκες/διωγμούς κατά Εθνικών, αλλά κατά πιθανών συνωμοτών. Αν ήταν διωγμός κατά Εθνικών, δεν θα προσάγονταν να δικαστούν ΜΟΝΟ αυτοί οι Εθνικοί που έστειλαν τις γραπτές επιθυμίες τους σε ένα μαντείο, αλλά όλοι οι Εθνικοί. Η προσαγωγή έγινε λοιπόν βάσει της υποψίας μήπως οι εν λόγω Εθνικοί ήταν συνωμότες. Δεν υποπτεύθηκε ο αυτοκράτορας όλους τους Εθνικούς.

  Δύο άρα μπορεί να συμβαίνουν: Μόνο από ηλιθιότητα ή από άκρατη συκοφαντική διάθεση μπορεί κανείς να αποκαλέσει «στρατόπεδα θανάτου των Χριστιανών» τις δίκες κατά πιθανών συνωμοτών στη Σκυθόπολη. Άραγε τι από τα δύο ισχύει εδώ; Ο καθένας μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις του.

  - Οι γραπτές επιθυμίες προς το μαντείο των κατηγορουμένων δόθηκαν στον αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Αλλά από ποιους; «Μερικές από αυτές τις γραπτές λίστες με επιθυμίες στάλθηκαν, με κακό σκοπό, στον αυτοκράτορα», όπως ρητά γράφει ο Αμμιανός, χρησιμοποιώντας παθητική φωνή. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν ότι οι καταγγελίες έγιναν από Χριστιανούς, αλλά από αντίζηλους προς τα πρόσωπα αυτά, Εθνικούς και μη (βλέπε παράγραφο 5). Εξάλλου, το λογικό είναι ότι μόνον οι Εθνικοί είχαν πρόσβαση εντός του μαντείου, όπου υπήρχαν οι γραπτές επιθυμίες, και όχι οι Χριστιανοί. Ώστε οι Εθνικοί που φθονούσαν Εθνικούς είναι οι ηθικοί αυτουργοί για όλη αυτή την ιστορία.

  -Ο αυτοκράτορας όρισε κάποιον Παύλο να διεξάγει ΔΙΚΕΣ κατά των υπόπτων, κι όχι «να ξεκινήσει γενοκτονία», όπως ξεδιάντροπα ισχυρίζονται οι Νεοπαγανιστές (βλέπε παράγραφο 5). «Δίκη» σημαίνει «κάποιοι αθωώνονται», «κάποιοι καταδικάζονται». Δεν σημαίνει «γενοκτονία».

  -Παρ’ όλο που στην παράγραφο 7 ο Αμμιανός Μαρκελλίνος γράφει ότι οι κατηγορούμενοι «ήρθαν από κάθε γωνιά του κόσμου», στην παράγραφο 8 αναφέρει ρητά ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους προέρχονταν από την Αντιόχεια και την Αλεξάνδρεια. Αυτό ενισχύει την άποψη πως δεν επρόκειτο για «διωγμό κατά Εθνικών όλης της αυτοκρατορίας», αλλά για δίκες κατά συνωμοτών μιας περιοχής. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επιλέχτηκε η Σκυθόπολη: ήταν στο μέσο της απόστασης Αντιόχειας-Αλεξάνδρειας. Αν επρόκειτο για διωγμό κατά όλων των Εθνικών, τότε ο Αμμιανός Μαρκελλίνος δεν θα έλεγε ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι κατάγονταν από τις δύο αυτές πόλεις. Λογικό είναι, βέβαια, ότι κάποιοι που ζήτησαν χρησμό από το συγκεκριμένο μαντείο προέρχονταν κι από άλλες περιοχές της Αυτοκρατορίας. Αλλά ούτε «διωγμός κατά των Εθνικών της περιοχής» μπορεί να θεωρηθεί, διότι δικάστηκαν μόνο όσοι Εθνικοί της περιοχής είχαν ζητήσει χρησμό από ένα μαντείο, και όχι όλοι οι Εθνικοί της περιοχής. Σχετικά με την αφηγητική τακτική του Αμμιανού να ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ το λόγο του, παραθέτουμε ως παράδειγμα τη φράση του στο 13: «και από το νεύμα του (σχεδόν, μπορώ να πω) εξαρτιόταν η ζωή όλων όσοι περπατούν τη γη». Φυσικά όπως ήδη είχε πει ο ίδιος (παρ. 5), δεν είχε ο Παύλος εξουσία σε όλη τη γη, ούτε καν σε όλη την αυτοκρατορία, αλλά μόνο στην Ανατολή.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 152. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΡΙΑΛΙΤΥ???ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ "ΠΡΑΜΑ"
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..ΠΟΙΟΙ ΣΑΣΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΠΡΙΖΑ? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ 'ΠΑΤΕ" ΜΙΑ ΧΑΡΑ
  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑΣΑΣ
  ΤΙ? ΠΟΥ ΖΗΤΕ???????ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ???ΕΧΕΤΕΠΑΙΔΙΙΑ????????ΓΟΝΕΙΣ??????Η ΜΟΝΟ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ..ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ..ΝΑ ΛΕΜΕ.......ΚΑΛΑ!!!!!!!!! ΜΙΑΧΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ........Η ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ! Ε !! ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!! ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ?????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 153. Το σκηνικό λοιπόν της σταύρωσης του Ιησού, δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, που απλώς προέκυψε, αλλά ένα προσχεδιασμένο μοντέλο επιβίωσης, άψογα τοποθετημένο πάνω στον ετήσιο νομικό καμβά των Ρωμαίων. Υπήρχε λοιπόν και λειτουργούσε ήδη από πολλών ετών, διευθέτηση της ρωμαϊκής εξουσίας, που προέβλεπε την παραμονή της μεγάλης τελετής, δηλαδή το απόγευμα της Παρασκευής του Πάσχα, οι νεκροί εσταυρωμένοι, να αποκαθηλώνονται και όσοι δεν είχαν πεθάνει να θανατώνονται με ανασκολοπισμό, ώστε να μη δύσει ο ήλιος πάνω τους, διότι με την δύση του ηλίου, άρχιζε η επόμενη μέρα, δηλαδή το Σάββατο της μεγάλης ιουδαϊκής εορτής του Πάσχα!
  Για φαντάσου... έχουμε λοιπόν μπροστά μας την εξής σειρά εκπληκτικών συμπτώσεων! Ο Ιησούς, οδηγείται στον σταυρό την μοναδική ημέρα του έτους, που (λόγω εορτής) ίσχυαν τα εντελώς ιδιαίτερα αυτά μέτρα των Ρωμαίων για τους εσταυρωμένους! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ελάχιστα πριν από την οδυνηρή θανάτωσή του απ’ τους στρατιώτες και ενώ βρισκόταν μόνο δύο ώρες στον σταυρό, αυτός γλιτώνει τον φρικτό δι’ ανασκολοπισμού θάνατο... πίνοντας στον σωστό χρόνο το κατάλληλο "όξος"! Ελάχιστο δηλαδή χρόνο πριν ενεργοποιηθεί, το μοναδικό αυτό ετήσιο έθιμο αποκαθήλωσης νεκρών ή βίαιης θανάτωσης των επιζώντων στον σταυρό... στο στόμα του Ιησού... βρέθηκε το μοναδικό γνωστό μέσο νάρκωσης της αρχαιότητας... ο υπνοφόρος σπόγγος (spogia somnifera) με το καρωτικό "όξος"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 154. Εξαιρετικές απανωτές συμπτώσεις που... νομίζω κανένας θεός δεν θα τις χρειαζόταν! Το σίγουρο είναι πως αν εκείνη ακριβώς την απογευματινή ώρα, ο Ιησούς δεν προλάβαινε να παραδώσει μόνος του το πνεύμα... σε λίγο θα του το παρέδιδαν με φρικτό ανασκολοπισμό οι Ρωμαίοι οπλίτες, όπως έκαναν άλλωστε στους δύο εκατέρωθεν σταυρωμένους ληστές, ανασκολοπίζοντάς τους μέχρι θανάτου!
  Αξίζει ταυτόχρονα να επισημάνουμε, ότι οι δύο εκείνοι άνθρωποι καταδικασμένοι ως πραγματικοί ληστές, δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν την συμπάθεια και την επιείκεια κανενός, κι όμως, θνητοί, ταλαιπωρημένοι και προφανώς καρφωμένοι, ζούσαν ακόμα, σε αντίθεση με τον Ιησού που πρόλαβε εγκαίρως να παραδώσει το πνεύμα!
  Τους δύο ληστές βέβαια, δεν τους έσπασαν μόνο τα σκέλη, όπως θέλει η βιβλική αφήγηση, γιατί με σπασμένα τα σκέλη θα ζούσαν αρκετά ακόμα για να δύσει ο ήλιος πάνω τους, που έτσι κι αλλιώς σε λίγο έδυε, αλλά όπως κατ’ ουσίαν η διαδικασία του ανασκολοπισμού απαιτούσε, τους παλούκωσαν (ανασκολόπισαν) μέχρι θανάτου, μπήγοντας κατ’ επανάληψη αιχμηρά ξύλα, σε διάφορα "ευαίσθητα" σημεία του σώματός τους!
  Επρόκειτο για ένα πραγματικό δεύτερο «Πάσχα» (παράτρεξη)!
  Οι ρωμαίοι στρατιώτες παράτρεξαν τον Ιησού και σκότωσαν μόνο τους εκατέρωθέν του εσταυρωμένους! Και όπως τότε, στην Αίγυπτο, το Πάσχα του Μωυσή και η εξόντωση των Αιγυπτίων εκμεταλλεύθηκαν μια ετήσια εορτή των Αιγυπτίων, έτσι και στο δεύτερο Πάσχα, αυτό του Ιησού, η παράτρεξη του θανάτου, ήταν λόγω της συγκεκριμένης ημέρας, μόνο γι αυτόν προεξασφαλισμένη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 155. Πολλοί επώνυμοι κατηγορούμενοι (όπως λ.χ. ο πρώην έπαρχος Σιμπλίκιος, ο πρώην έπαρχος Παρνάσιος, ο ποιητής Ανδρόνικος, ο φιλόσοφος Δημήτριος Κυθράς) που δικάστηκαν, είτε αθωώθηκαν είτε εξορίστηκαν. (βλέπε παράγραφο 9,10, 11, 12)

  Σε ένα «στρατόπεδο θανάτου» βέβαια ούτε γίνεται λόγος για αθώωση ή εξορία. Μόνο για εκτέλεση. Ο Ρασσιάς όμως χρησιμοποιεί εξ’ επίτηδες «λανθασμένη» ορολογία. Εν γνώσει του παραποιεί την αλήθεια. Ενώ διαβάζει ότι αθωώθηκαν κατηγορούμενοι, προτιμά να την αγνοήσει και να αποκαλεί «στρατόπεδα θανάτου» τα δικαστήρια.

  -Αλλά ακόμη και για τους υπόλοιπους (μη επώνυμους) –που ίσως έγιναν κατηγορούμενοι έπειτα από συκοφαντίες εχθρών τους- δεν θανατώνονταν απαραιτήτως. Κάποιοι εξορίζονταν, κάποιοι θανατώνονταν, άλλων η περιουσία δημεύονταν (βλέπε παράγραφο 13). Σε ένα «στρατόπεδο θανάτου» δεν υπάρχει (πλην άλλων) δήμευση περιουσίας (αλλά όχι θάνατος) και εξορία (δηλαδή όχι θάνατος). Υπάρχει μόνο θανάτωση. Αλλιώς δεν είναι «στρατόπεδο θανάτου», όσο κι αν το αποκαλούν έτσι οι Νεοπαγανιστές.

  -Το ότι ΜΕΡΙΚΟΙ μόνο εξ αυτών δέθηκαν με αλυσίδες, δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο ή δραματικό. Το να φοράει κάποιος υπόδικος τότε αλυσίδες ήταν πολύ συνηθισμένο, όπως φορούσε ο απόστολος Παύλος όταν είχε συλληφθεί από τους ειδωλολάτρες και περίμενε τη δίκη του, και παρ’ όλα αυτά του επέτρεπαν να δέχεται επισκέψεις και να στέλνει επιστολές (Πράξεις 28/κη΄ 20. Β΄ Τιμόθεον 1/α΄ 16. 2/β΄ 9. Εφεσίους 6/ς΄ 20 κλπ).

  -Είναι επίσης ενδιαφέρον, να πούμε ότι σύμφωνα με τον Αμμιανό, «άλλοι αδυνάτισαν από την αγωνία της φυλάκισης». Δεν αδυνάτισαν λόγω κακοπάθειας, αλλά από την αγωνία τους ότι θα φυλακισθούν! Και αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Αφ’ ενός ότι δεν υπήρχε κακοπέραση όπως θέλουν να την παρουσιάσουν οι Νεοπαγανιστές, και αφ’ ετέρου ότι δεν φοβόντουσαν τον θάνατο ή τα βασανιστήρια, αλλά τη φυλάκιση. Αν ήταν στρατόπεδα θανάτου όπως το θέλουν οι ψευδοκατήγοροι, θα φοβούνταν τα χειρότερα και όχι τη φυλάκιση!

  -Αυτοί που εκτελούνταν ήταν κυρίως έμποροι φαρμάκων και γητειών και μαύροι μάγοι που επικαλούνταν πνεύματα (βλέπε παράγραφο 14). Αλλά είναι πασίγνωστο ότι και οι Παγανιστές αυτοκράτορες και οι αρχαίοι Έλληνες τιμωρούσαν τη μαύρη μαγεία με νόμους και ποινές.

  -Φυσικά και γίνονταν βασανιστήρια κατά ορισμένων κατηγορουμένων (όχι όλων, βλέπε παράγραφο 9). Όμως ο ίδιος ο παγανιστής Αμμιανός Μαρκελλίνος όχι μόνο δικαιολογεί τον ηγεμόνα που διατάσσει βασανιστήρια όταν απειλείται η εξουσία του, αλλά μας πληροφορεί ότι υπήρχαν οι (παγανιστικοί) «Κορνήλιοι νόμοι» (Lex Cornelia maiestatis) ήδη από τα προχριστιανικά χρόνια, τους οποίους «βελτίωσε» ο Ιούλιος Καίσαρ (Lex Iulia maiestatis), και οι οποίοι επέτρεπαν τη χρήση βασανιστηρίων στην ανάκριση προκειμένου να αποκαλυφθούν συνωμοσίες κατά του ηγεμόνα (βλ. παράγραφο 17).

  Συνοψίζοντας, καθίσταται σαφές σε κάθε αντικειμενικό άνθρωπο ότι:

  1. ούτε «στρατόπεδα θανάτου» ήταν τα δικαστήρια στη Σκυθόπολη,

  2. ούτε στρέφονταν κατά των Εθνικών βάσει της θρησκείας τους,

  3. ούτε τοπικός διωγμός κατά Εθνικών ήταν,

  4. ούτε απαραιτήτως θανατώνονταν από αυτά οι κατηγορούμενοι.

  5. Ούτε κάλυπτε την αυτοκρατορία η εξουσία του Παύλου για τη συγκεκριμένη έρευνα.

  6. Ούτε διώχθηκαν οι κατηγορούμενοι για μόνη τη χρήση θυσιών.

  7. Ακόμα και τα βασανιστήρια που υπέστησαν ΜΕΡΙΚΟΙ μόνο εξ αυτών, έγιναν ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟΥΣ αρχαιότερους νόμους.

  8. Έτσι κι αλλιώς ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος ήταν αιρετικός Αρειανός κι όχι Ορθόδοξος Χριστιανός, και μάλιστα εξόρισε στην Σκυθόπολη (στο «στρατόπεδο θανάτου»!) τον Χριστιανό Ορθόδοξο Άγιο Ευσέβιο!

  Έλεος λοιπόν… Παρακαλούμε τους νεόκοπους τυμβωρύχους παραχαράκτες της ιστορίας (τύπου Ρασσιά, Αμυρά και ΥΣΕΕ), να μη φορτώνουν στους Ορθοδόξους, και την Ορθοδοξία πράξεις των διωκτών τους!

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 156. Αν όλες μαζί αυτές οι συμπτώσεις, συνθέτουν ένα θεϊκό σενάριο, αναρωτιέμαι... ένα καλοστημένο ανθρώπινο σενάριο, τι παραπάνω θα έπρεπε να έχει;!
  Δυστυχώς για μας και την δακρύβρεχτη θρησκευτική μας ιστορία... τα "θαύματα", ο "θάνατος" και η "ανάσταση" του Ιησού, υπήρξαν εντελώς ανθρώπινες θεουργίες... τέτοιες που μόνο ένα ον διαχρονικής πανουργίας, όπως το ιουδαϊκό ιερατείο θα μπορούσε να οραματιστεί αλλά και να εκτελέσει!
  Πώς αλλιώς θα χαρακτηρίζατε εσείς, το προσχεδιασμένο αυτό παιγνίδι με την μοναδική ευκαιρία ετήσιας διαφυγής από τον σταυρικό θάνατο, παρά μόνο σαν προμελετημένο σενάριο ακριβείας;
  Ήταν ολοφάνερα ένα "παιχνίδι" ακριβείας, με τις ρωμαϊκές αρχές παγιδευμένες στις ίδιες τις νομικές τους δεσμεύσεις! Ήταν ένας προσχεδιασμένος άθλος, με αμετακίνητη στόχευση ετήσιας ακριβείας! Ένα θέατρο εικονικού θανάτου, με έπαθλο μια εμπορεύσιμη εικονική ανάσταση, που όμως είχε την δική της τεράστια αχίλλειο πτέρνα... το δικό της αποκαλυπτικό μυστικό... το μυστικό της "μεγάλης" Παρασκευής!
  Ναι, το ψυχόδραμα της ανάστασης μπορούσε να παιχθεί μόνο την συγκεκριμένη παραμονή της μεγάλης γιορτής του Πάσχα! Οποιαδήποτε άλλη μέρα του έτους, ο Ιησούς θα κατέληγε να παραμείνει ζωντανός ή νεκρός για μέρες πάνω στον σταυρό, χωρίς κανένα δικαίωμα αποκαθήλωσης! Οποιαδήποτε άλλη μέρα, σαν φυσιολογικός εσταυρωμένος θα έπρεπε να υποστεί την προβλεπόμενη φοβερή εκείνη διαδικασία της δημόσιας σήψης και αποστέωσης επί του σταυρού, χωρίς κανένα δικαίωμα έγκαιρης αποκαθήλωσης!
  Κάποιος Αρτεμίδωρος (2ος μ.Χ.αι.) έγραφε σχετικά για την φοβερή κατάληξη των νεκρών σωμάτων επί του σταυρού: «γυμνοί δε σταυρούνται και τας σάρκας αυτών (επί του σταυρού) απολλύουσιν οι σταυρωθέντες» Artemidorus Onir.: 2.53.6.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 157. Θλιβερό συμπέρασμα: Ήρθε λοιπόν ο θεός στη γη, σταυρώθηκε και αναστήθηκε την μοναδική ημέρα του έτους, που αυτό ήταν και ανθρωπίνως εφικτό! Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε όλα τα ενδεδειγμένα ανθρώπινα μέσα της εποχής εκείνης και μάλιστα... μέχρι το τέλος, με όλες τους τις δυνάμεις, τον βοήθησαν ακόμα και οι δεδηλωμένοι εχθροί του... οι διασημότεροι δάσκαλοι της υποκρισίας, οι Φαρισαίοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 158. Η μοίρα θέλησε να γεννηθώ «πολίτης» (στην ουσία «υπήκοος», υπακούων) ενός κράτους που μοιάζει να κατανόησε μέσες – άκρες τι περίπου είναι η Δημοκρατία μόλις πριν από 2 – 3 δεκαετίες, ενός κράτους που ποτέ του δεν γνώρισε Διαφωτισμό και ποτέ του δεν γνώρισε την πραγματική Παιδεία. Η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αυτού του κράτους ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να γέρνει σε ένδειξη υποταγής τον αυχένα μπροστά σε χρυσοστόλιστες φιγούρες αλαζονικών θεοκρατών, θρησκόληπτοι υπουργοί και βουλευτές καταθέτουν την υποτιθέμενη «βούλησή» τους σε ιδιόρρυθμους και ανέραστους «πνευματικούς», ενώ ένα τεράστιο ποσοστό του πλούτου της πατρίδας μου εξακολουθεί να κατέχεται παράνομα από τους θεοκράτες, προϊόν καταπατήσεων και απροκάλυπτης συνεργασίας με παλαιούς κατακτητές, δίχως κανείς πολιτικός να τολμά να κάνει νύξη έστω για την (κανονικά αυτονόητη) δήμευσή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 159. Μου επεφύλαξε επίσης η μοίρα την δυσάρεστη εμπειρία να αποτελώ ακούσιο μέλος μίας θεοκρατικής κοινωνίας, ξέχειλης από φανατισμό, δεισιδαιμονία και καθυστέρηση, μίας φοβικής, υποκριτικής και εσωστρεφούς κοινωνίας που έχει κουρδιστεί να μισεί κάθε διαφορετικότητα και φυσικά δεν εγείρει την ελάχιστη έστω ένσταση σε εκείνους (και δεν είναι και λίγοι!) που προπαγανδίζουν ανοικτά την επιστροφή στην σκοτεινή εποχή της βυζαντινής σηπεδόνας. Δούλοι της άγνοιας και της θεοφοβίας, οι περισσότεροι Νεοέλληνες, όλων μάλιστα των πολιτικών αποχρώσεων, όχι απλώς ανέχονται αλλά και υποστηρίζουν κι από πάνω εκείνους, των οποίων η επί αιώνες επίσημη πολιτική θέση ήταν (και κρυφίως εξακολουθεί να είναι!) το ότι δήθεν η Δημοκρατία αποτελεί… «civitas diaboli» («πολίτευμα του Διαβόλου»).

  Η ίδια μοίρα ωστόσο με προίκισε με την διάθεση για αντίσταση ενάντια σε κάθε μορφή πολιτικής και κοινωνικής ανελευθερίας και ενάντια σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό. Η τύχη να συμπέσει η βιολογική ενηλικίωσή μου με τα τελευταία χρόνια της συναρπαστικής και «όλως ενηλικιωτικής» δεκαετίας του 70, μου επέτρεψε να αγωνιστώ από πολύ νωρίς ενάντια στα παραπάνω, αλλά και να μπορέσω αργότερα να αποκτήσω αρκετά ευρεία και ολιστική ματιά, ώστε να εντάξω σε αυτόν τον αγώνα πράγματα που αρχικά έμοιαζαν (αλλά καθόλου μα καθόλου δεν ήσαν!) ξένα μεταξύ τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 160. 1. Τι πάνε να διαστρέψουν οι Νεοπαγανιστές

  Ψέματα διαδίδουν οι Παγανιστές για την κατοχή της Κρήτης από τους Άραβες και την απελευθέρωσή της από τον Νικηφόρο Φωκά. Λενε ότι ο Νικηφόρος Φωκάς έσφαξε τους αυτόχθονες δήθεν Ειδωλολάτρες Κρήτες, όταν την ανακατέλαβε. Φτάνουν στο σημείο να παρουσιάζουν ως μάρτυρα των γεγονότων ένα μυθικό πρόσωπο που, αν έζησε ποτέ, έζησε πριν το 1000 π.Χ. Το 824 οι Άραβες είχαν καταλάβει την Κρήτη που έγινε κέντρο Πειρατείας των Αράβων που λυμαίνονταν τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο κ.λ.π.. Μέχρι την Θεσσαλονίκη έφτασαν, σημειώνει ο Ιωάννης Καμενιάτης. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι αυτούς τους Άραβες εξόντωσε ο Νικηφόρος Φωκάς.  2. Ο Χριστιανισμός δεν χάθηκε στην Κρήτη

  Βέβαια, οι Άραβες δεν μπόρεσαν να καταλάβουν όλη τη νήσο. Σύμφωνα με αραβικές πηγές, μόνο τα Σφακιά και η περιοχή τους δεν υποδουλώθηκαν (Βασ. Ι. Καλαϊτζάκη, Η Κρήτη και οι Σαρακηνοί, εκδ. ΡΩΝΤΑ, σ. 156). Μια πόλη έμεινε ανάλωτη, κατά τον Ι. Γενέσιο (Bonn, σ. 47, 16-20) και κατά τον Γ. Φραντζή δύο, η Γορτύνη και η Κυδωνία (Lipsiae, σ. 104, 12-16). Από τα αδούλωτα Σφακιά και τις άλλες περιοχές οι γενναίοι Κρήτες συνέχισαν να αμύνονται. «Η άμυνα και η αντίσταση του πληθυσμού της Κρήτης κατά του κατακτητού ούδ’ επί στιγμήν εσταμάτησε» (Βασ. Ι. Καλαϊτζάκη, Η Κρήτη και οι Σαρακηνοί, εκδ. ΡΩΝΤΑ, σ. 160).

  Ο Παπαρηγόπουλος βέβαια γράφει πως (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, 1885, επανέκδ. εκδ. Κάκτος, 1992, τ. 10, 6): «Ο Αβού-Χαφί-Ομάρ Α’ (κατά τους Βυζαντινούς ιστορικούς «Απόχαψις») πίεσε τόσο πολύ τους κατοίκους [της Κρήτης] να δεχθούν το δικό του δόγμα, ώστε, όταν μετά από 138 χρόνια επανακτήθηκε το νησί, είχαν μείνει μόνο αμυδρά ίχνη χριστιανισμού. (...) και ο Ομάρ, αφού κάλεσε αποίκους από την Ισπανία, την Αίγυπτο και τη Συρία, ίδρυσε νέα πρωτεύουσα». Ωστόσο, μόνο οι εποικισμοί της Κρήτης με Άραβες είναι γεγονός. Τα περί εξάλειψης του Χριστιανισμού σήμερα δεν θεωρούνται ακριβή.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 161. 3. Ειδωλολάτρες στην Κρήτη δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν
  Το Κοράνι ως γνωστόν επιτρέπει την ανοχή στους «λαούς της Βίβλου», δηλ. στους Χριστιανούς και τους Ιουδαίους, αλλά όχι στους Ειδωλολάτρες. Κι όμως, Οι Νεοπαγανιστές φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι στην Αραβοκρατούμενη Κρήτη ενώ σφαγιάστηκαν οι Χριστιανοί, οι Άραβες θα ανέχονταν να υπάρχουν Ειδωλολάτρες, σε μια κτίση του Ισλάμ! Ακόμη κι αν υπήρχαν το 824 μ.Χ. Ειδωλολάτρες, πού θα τους έβρισκε για να τους "σφάξει ο Φωκάς" αργότερα; Τον είχαν προλάβει οι Άραβες!

  Ακόμη οι Νεοπαγανιστές ισχυρίζονται ότι οι ανύπαρκτοι, όπως δείξαμε, ειδωλολάτρες Κρήτες συνεργάζονταν με τους Μουσουλμάνους κατακτητές. Περιττό να αναφέρουμε ότι καμία πηγή, αραβική ή ελληνική, δεν αναφέρει ειδωλολάτρες τον 9ο και τον 10ο αιώνα ή νωρίτερα στην Κρήτη. Χώρια που ένας Μουσουλμάνος ΠΟΤΕ δεν θα συνεργαζόταν με ειδωλολάτρη εναντίον "λαών της Βίβλου"! Να πώς διαστρεβλώνεται η αλήθεια. Ο Ρασσιάς γράφει (Μια Ιστορία Αγάπης, τ. Γ’, σ. 94): «το ίδιο έτος ο Βυζαντινός στρατηγός Νικηφόρος Φωκάς εκστρατεύει κατά των Σαρακηνών και Ελλήνων αβάπτιστων και Εθνικών ("λέγεται γαρ κατόχους είναι Κρήτας μαντείαις και βωμολοχίαις και πλάναις" ομολογεί ο Λέων Διάκονος, στο 2ο βιβλίο της "Ιστορίας" του)». Κι ενώ ο Ρασσιάς στην αμέσως επόμενη σελίδα παραθέτει σχεδόν ολόκληρη την σχετική παράγραφο του Λέοντα Διάκονου, για να μας πει (ό.π., σ. 95) ότι «ο πολιορκούμενος πληθυσμός δεν ήταν τελικά, στο σύνολό του ή στο μεγαλύτερο τμήμα του, μωαμεθανικός» (έκανε και στατιστική εκτίμηση προφανώς), «ξέχασε» να παραθέσει επακριβώς τι λέει ο Λέων Διάκονος για τις «μαντείες» και «πλάνες» του παραπάνω αποσπάσματος (Λέοντα Διάκονου, Ιστορία, 2, 6): «Φημολογείται ότι οι Κρητικοί είναι γνώστες χρησμών και απόκρυφων τελετών και άλλων τέτοιων αγυρτιών, πράγματα που έχουν παραλάβει παλαιόθεν από τους Μανιχαίους και τον Μωάμεθ» («λέγεται γαρ κατόχους είναι Κρήτας μαντείαις και βωμολοχίαις και πλάναις, προς των Μανιχαίων και του Μωάμεθ παρειληφότας ανέκαθεν»). Άρα οι συγκεκριμένες «μαντείες» δεν είναι ένδειξη ύπαρξης Παγανιστών Κρητών, αλλά είναι επιρροή του Μανιχαϊσμού και του λαϊκού Ισλάμ. Στο κάτω-κάτω θα μπορούσαν να συνεπάγονται απλώς διατήρηση παγανιστικών εθίμων και λαϊκών παραδόσεων στους εξισλαμισμένους Κρήτες και Άραβες Μουσουλμάνους (όπως και η ασυναίσθητη διατήρηση παγανιστικών εθίμων από Έλληνες Ορθόδοξους (π.χ. καρναβάλι), διόλου δεν συνεπάγεται ότι αυτοί είναι Παγανιστές και όχι Ορθόδοξοι).

  Μάλιστα ο Ρασσιάς παραλείπει ακριβώς αυτήν την φράση του Λέοντα, «πράγματα που έχουν παραλάβει παλαιόθεν από τους Μανιχαίους και τον Μωάμεθ», λες και νόμισε ότι η Ιστορία του Λέοντα είναι τόσο δυσεύρετο κείμενο, ώστε αυτός να μπορεί να διαστρεβλώνει το νόημά της και να ισχυρίζεται ότι ο χριστιανός Λέοντας παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ύπαρξη Παγανιστών Κρητών. Αυτοσχεδιάζει λοιπόν ο Ρασσιάς θεωρώντας την εύκολη κατάκτηση, το 824, της Κρήτης, ως απόδειξη ότι οι τοτινοί Κρήτες «άλλοι είναι μόνο τύποις χριστιανοί, άλλοι άθρησκοι και άλλοι Εθνικοί» (Μια Ιστορία Αγάπης, τ. Γ’, σ. 27). Δηλαδή δίχως καμία απολύτως πληροφορία κανενός Άραβα ή Βυζαντινού συγγραφέα, η εύκολη υποδούλωση της Κρήτης για τον Ρασσιά συνεπάγεται ότι υπήρχαν τότε Παγανιστές Κρητικοί, ενώ απλούστατα συνεπάγεται ελλειπή αμυντική ικανότητα.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 162. 4. Ο λόγος της υποδούλωσης της Κρήτης στους Μουσουλμάνους

  Κατά πρώτον η Εικονομαχία (726-843 μ.Χ.) και η επανάσταση του Θωμά (821-823 μ.Χ.) είχαν εξασθενίσει τη Ρωμέηκη Αυτοκρατορία. Η επανάσταση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του στόλου του νησιωτικού θέματος των Κιβυρραιωτών: έτσι οι Άραβες μπορούσαν να καταπλεύσουν ανενόχλητοι στην Κρήτη. «Σύμφωνα με τις αραβικές πηγές [(67) Ν.Ε. Οικονομάκη, Η επιδρομή και η κατάκτηση της Κρήτης υπό των Αράβων κατά των Μπαλαδούρι, Κρητ. Χρον., τ. ΙΖ’, τχ. Α’, 1963, σ. 303-310] οι Σαρακηνοί συνάντησαν αντίσταση και για να το κατακτήσουν πολέμησαν αρκετό χρονικό διάστημα» (Βασ. Ι. Καλαϊτζάκη, Η Κρήτη και οι Σαρακηνοί, εκδ. ΡΩΝΤΑ, σ. 45). Πράγματι οι Άραβες αγωνίστηκαν επί έναν χρόνο (μέσα 823-μέσα 824 ή, κατ’ άλλους, μέσα 827-μέσα 828) για να καταλάβουν την Κρήτη: απόδειξη της λυσσαλέας αντίστασης των Ελλήνων Κρητών.  5. Οι Κρητικοί παρέμειναν στο πλευρό των Ρωμηών

  Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους τους Άραβες ιστοριογράφους της εποχής εκείνης, «Κατείχαν οι Μουσουλμάνοι... την Κύπρον και την Κρήτην... αλλά εγένετο κυρίαρχος εις αυτάς ο εχθρός [= οι Ρωμιοί]... οι δε κάτοικοί της [=της Κρήτης] διετέλουν εις κατάστασιν πολέμου και άλλοτε εις κατάστασιν εκεχειρίας... Και εκείνο το οποίον προεκάλεσεν την απώλειαν των δύο νήσων μετά την απόφασιν του εχθρού [= του Βυζαντίου] να επιτεθή εναντίον των, είναι η αδικία και ο φθόνος και η δυστροπία που έδειξαν οι κάτοικοί των κατά την εισβολή του [=του Νικηφόρου Φωκά]» (Ν. Ε. Οικονομάκη, Ειδήσεις Αράβων γεωγράφων-περιηγητών περί της εν Κρήτη αραβοκρατίας, ΠΒΔΚΣ, τ. Γ’, 1968, σ. 187-194, στο Βασ. Ι. Καλαϊτζάκη, Η Κρήτη και οι Σαρακηνοί, εκδ. ΡΩΝΤΑ, σ. 160). Δηλαδή οι Κρήτες, εκτός από τους συνήθεις λίγους εξωμότες, έδειχναν πολεμική και εχθρική διάθεση προς τους Μουσουλμάνους. Ακόμη και γι’ αυτούς τους λίγους που εξισλαμίστηκαν, μπορούμε να υποθέσουμε, σύμφωνα με τον Λόγο εις άγιον Βάρβαρον του Κωνσταντίνου Ακροπολίτη ότι παρέμειναν κρυπτοχριστιανοί: «και πρώτα μεν τας περιφήμους των νήσων Κρήτην τε και Σικελία... και το γε βαρύτατον συχνούς των ζωγρηθέντων, τούτο μεν τη εκ της σφετέρας αυτών ευτυχίας απάτη, τούτο δε τη εκ της αιχμαλωσίας ανάγκη, προς την ιδίαν φευ θρησκείαν μεταστήσαι». Ο Ακροπολίτης μιλά για εξισλαμισμό λόγω ανάγκης· επίσης μιλά για συχνούς εξισλαμισμούς, αλλά όχι για πλήρη εξισλαμισμό.  6. "Σαρακηνοί" = "Παγανιστές";

  Επιπλέον ο Ρασσιάς καταφεύγει στην γενική και αόριστη πληροφορία ότι οι Βυζαντινοί ιστοριογράφοι με το όνομα «Σαρακηνοί» εννοούσαν όχι μόνο τους Μουσουλμάνους αλλά ενίοτε και τους μη χριστιανικούς λαούς της Γης, «άρα» οι Σαρακηνοί της Κρήτης είναι (και) Παγανιστές ελληνικής καταγωγής. Τώρα, πώς στέκει το συμπέρασμα αυτό, ενώ δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη ένδειξη ειδικά για την αραβοκρατούμενη Κρήτη, είναι προφανώς περιττό να το εξηγήσει ο Ρασσιάς. Λογικά, εάν το «Σαρακηνοί» σημαίνει ενίοτε απλώς τους μη Χριστιανούς (κι όχι μόνον τους Μουσουλμάνους), αυτό δε συνεπάγεται ότι σημαίνει πάντοτε – ειδικά όταν δεν έχουμε κάποια ένδειξη – συμπαρουσία μη Μουσουλμάνων, ήτοι Παγανιστών ή Ιουδαίων.

  Ο Λέων Διάκονος αναφέρεται εξαρχής στη δυναστεία των «Αραβιτών Κρητών» (Ιστορία, 1, 2) οι οποίοι κατέκτησαν την Κρήτη, δηλώνοντας έτσι ότι αναφέρεται σε Μουσουλμάνους, έπειτα αναφέρει ξανά την αραβομουσουλμανική προέλευση (όπου μιλά για «παιδιά της Άγαρ»· και, αντίθετα με τον όρο «Σαρακηνοί» ο οποίος ενίοτε χρησιμοποιούταν και για τους μη Χριστιανούς απλώς, ο όρος «Αγαρηνοί» χρησιμοποιούνταν από τους Χριστιανούς για να δηλώσει αποκλειστικά τους Αραβομουσουλμάνους κι εξισλαμισθέντες και όχι τους «μη Χριστιανούς» γενικά) των υπερασπιστών του Χάνδακα (Ιστορία, 1, 6) και συνεχώς αποκαλεί τους εχθρούς που κατείχαν το Χάνδακα «βαρβάρους».
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 163. 7. Ποιοι ήταν οι επιζήσαντες που είχαν σφάξει τους Θεσσαλονικείς;

  Περιττό να προσθέσουμε, έπειτα από όλα αυτά, πως ο ισχυρισμός ότι «Όσοι από τους Σαρακηνούς και τους μη χριστιανούς Κρήτες έχουν επιζήσει και δεν έχουν προλάβει ν’ αποσυρθούν στα βουνά υποβιβάζονται σε καθεστώς δουλοπαροικίας» (Μια Ιστορία Αγάπης, τ. Γ’, σ. 96) είναι απλώς αποκύημα της τεράστιας φαντασίας του Ρασσιά, γιατί απλούστατα – το ξανατονίζουμε και θα το τονίζουμε – κανείς ιστοριογράφος, Άραβας ή Βυζαντινός δεν αναφέρει τίποτε από όλα αυτά. Ενδεικτικό της αγωνιώδους προσπάθειας του Ρασσιά για απόκρυψη της αντίστασης των Ελλήνων Κρητικών στην αραβική κατάκτηση της Κρήτης (αντίστοιχη με την παράλειψη παράθεσης της φράσης σχετικά με την προέλευση των «μαντειών»), είναι ότι αναφέρει ότι τα Σφακιά «θα αφεθούν σε καθεστώς πλήρους αυτονομίας» (Μια Ιστορία Αγάπης, τ. Γ’, σ. 28) από τους Κατακτητές, ενώ οι ίδιες οι αραβικές πηγές αναφέρουν ότι τα Σφακιά δεν υποδουλώθηκαν, προφανώς λόγω της ισχυρής αντίστασης των Κρητών. Και βέβαια αλλού αναφέρει αδιάφορα και σχεδόν ως ουδέτερος (παρουσιάζει την πράξη ως... αντίποινα!) την τρομερή καταστροφή της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας, το 904 από τους Σαρακηνούς της Κρήτης (με τον συνεπακόλουθο σφαγιασμό και εξανδραποδισμό των κατοίκων τους), πόλεις των οποίων τους κατοίκους ο Ρασσιάς αποκαλεί απλώς «χριστιανούς» (Μια Ιστορία Αγάπης, τ. Γ’, σ. 76) και όχι ελληνικής καταγωγής (ίσως να νομίζει ότι οι τοτινοί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ήταν Βούλγαροι ή Σλάβοι χριστιανοί, χριστιανοί αγνώστου εθνότητας – «οπότε τι μας ενδιαφέρει εμάς η άλωση της Θεσσαλονίκης» – και όχι Έλληνες Ορθόδοξοι: άποψη που φανταζόμαστε ότι θα χαροποιούσε πολλούς διεκδικητές της ελληνικής Μακεδονίας), ώστε να απαλύνει τις εντυπώσεις για τη δράση των ελληνομάχων Μουσουλμάνων (στους οποίους φυσικά συμπεριλαμβάνει και φανταστικούς Ειδωλολάτρες).  8. Οι Άραβες ιστορικοί διαψεύδουν τον Ρασσιά

  Η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη από την άποψη ότι όλοι οι Κρήτες εξισλαμίστηκαν. Αν και εξισλαμίστηκαν οι κάτοικοι των πεδινών περιοχών και διαδόθηκε δια της βίας το Ισλάμ από τους Άραβες, μεγάλο μέρος των Κρητικών παρέμεινε πιστό στη θρησκεία των προγόνων του: «Οι Άραβες ιστορικοί Ibn Istakhri, Ibn Hawkal και Abu Mas’udi αναγνωρίζουν και τονίζουν πως ο λαός της Κρήτης σε όλη της διάρκεια της αραβοκρατίας όχι μόνο δεν εξαραβίστηκε και δεν αφομοιώθηκε από τους Σαρακηνούς, αλλά αντίθετα ούτε μια στιγμή δεν έπαυσε να αμύνεται κατά του εισβολέα σθεναρά και να προβάλλει συνεχώς αποφασιστική κατά των κατακτητών αντίσταση˙ αδιάκοπη υπήρξε, όπως αυτοί διαβεβαιώνουν, και η τέλεση των εκκλησιαστικών και θρησκευτικών τους καθηκόντων σ’ όλη τη διάρκεια των 134 ετών της αραβικής κυριαρχίας» (Βασ. Ι. Καλαϊτζάκη, Η Κρήτη και οι Σαρακηνοί, εκδ. ΡΩΝΤΑ, σ. 182) – βλ. και Ν. Ε. Οικονομάκη, Ειδήσεις Αράβων γεωγράφων – περιηγητών περί της εν Κρήτηι αραβοκρατίας, ΠΒΔΚΣ, τ. Γ’, Αθήνα 1968, σ. 187-194 και 189-190. Δηλαδή η αλήθεια είναι πως ορισμένοι εξωμότες, γενίτσαροι και δοσίλογοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, κάνοντας ληστείες και επιτιθέμενοι στους ομοεθνείς τους Έλληνες των παραλίων του Αιγαίου, ενώ οι περισσότεροι Κρήτες παρέμειναν Χριστιανοί – έστω και με χαλαρώτερη την θρησκευτική συνείδηση – και αντιστέκονταν στους Άραβες, κι έρχονται οι Νεοπαγανιστές να ντροπιάσουν τους Κρητικούς, λέγοντας πως οι τελευταίοι συνεργάστηκαν με χαρά μαζί με τους Άραβες.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 164. 9. Οι Κρητικοί συνεργάσθηκαν με τους Ρωμηούς

  Κρητικοί αυτόμολοι είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης για την επικείμενη τρομερή επιδρομή του 904 στη Θεσσαλονίκη (Ι. Καμενιάτης στη Συνέχεια Θεοφάνους, Bonn, σ. 508, 5-14). Αλλά και κατά την απελευθέρωση της Κρήτης, «καθημερινώς αυτομολούσαν στο στρατόπεδο του Νικηφόρου Φωκά και του έδιναν βοήθεια και πολυτιμες πληροφορίες» (Βασ. Ι. Καλαϊτζάκη, Η Κρήτη και οι Σαρακηνοί, εκδ. ΡΩΝΤΑ, σ. 162): «Έκτοτε δε πολλοί καθ’ εκάστη ηυτομόλουν προς τον μάγιστρον» Συνέχεια Θεοφάνους, Bonn, σ. 476, 10-11. «Κρητικοί πήραν μέρος και συμπολεμήσανε μαζί με τους άνδρες του Νικηφόρου Φωκά κατά την πολιορκία του Χάνδακα» (Βασ. Ι. Καλαϊτζάκη, Η Κρήτη και οι Σαρακηνοί, εκδ. ΡΩΝΤΑ, σ. 162) (Συνέχεια Θεοφάνους, Bonn, σ. 476, 10-11). Μάλιστα, Κρητικοί ειδοποίησαν και οδήγησαν τον Νικηφόρο Φωκά κατά την πολιορκία του Χάνδακα κατά των Σαρακηνών της ενδοχώρας οι οποίοι κατείχαν το γήλοφο και είχαν συνεννοηθεί με τους πολιορκούμενους Σαρακηνούς να ενεργήσουν αιφνιδιαστική επίθεση κατά του Νικηφόρου Φωκά απ’ έξω και από μέσα από την πόλη, για να τον εξαναγκάσουν να λύσει την πολιορκία (Λέοντα Διάκονου, Ιστορία, 1, 7, όπου γράφει «Ιθαγενείς Άνδρας»).

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 165. 10. Ποιοι ήταν οι σφαγισθέντες;

  Οι σφαγιασθέντες αναφέρονται και από Βυζαντινούς χρονογράφους (π.χ. Λέων Διάκονος). Μόνο που δεν είναι Κρήτες, αλλά άνδρες εκστρατευτικού σώματος Αράβων που στάλθηκαν από τη Β. Αφρική για να ενισχύσουν τους πολιορκημένους Άραβες του Χάνδακα (Λέοντα Διάκονου, Ιστορία, 1, 7: «σε κάποιο μικρό λόφο άρχιζε να συγκεντρώνεται βαρβαρικό στράτευμα σαράντα περίπου χιλιάδων, με σκοπό να επιτεθούν αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα εναντίον των Ρωμαίων, να τους εκδιώξουν από το νησί και να απεγκλωβίσουν τους ομοφύλους τους που είχαν αποκλειστεί στην πόλη»). Το εκστρατευτικό αυτό σώμα, χάρη σε πληροφορίες χριστιανών Κρητών προς τον Φωκά, έπεσε σε ενέδρα και εξοντώθηκε. Αυτή είναι η ιστορία, την οποία διαστρεβλώνουν οι Νεοπαγανιστές.

  Οι Νεοπαγανιστές αποκαλούν «σφαγή Παγανιστών Κρητικών από τους Βυζαντινούς» την άλωση του Χάνδακα και την σφαγή των Μουσουλμάνων Αράβων υπερασπιστών της. «Τον 10ο αιώνα, με την άλωση του Χάνδακα από τον Νικηφόρο Φωκά, κατασφάζονται πολλές χιλιάδες Κρήτες που ζούσαν στα παραθαλάσσια πεδινά (...) ενώ οι Έλληνες υποχρεώνονται να αποσυρθούν στο εσωτερικό και εξ αυτών οι Εθνικοί στα βουνά» (Βλ. Ρασσιά, Υπέρ της των Ελλήνων νόσου, εκδ. Ανοιχτή Πόλη, τ. 3, σ. 100). Έτσι, οι ανύπαρκτοι Εθνικοί επανέρχονται... στη ζωή (κι ας αφήσουν οι Νεοπαγανιστές τις εντελώς αβάσιμες «υποθέσεις» τους ότι ο Αλέξιος Α’ με το «παράβαση» εννοεί την Ειδωλολατρία κι όχι τον Ισλαμισμό, γιατί, είπαμε, όσο πιο πολύ λεν τέτοια πράγματα, τύπου Κρήτης ή Ιπποδρόμου ή Μ. Χωνιάτη, ή ανυπαρξίας παπύρων, τόσο λιγότερο κανείς τους παίρνει στα σοβαρά). Όπως έχουμε πει, ο Χάνδακας ιδρύθηκε από τους Άραβες κατακτητές του νησιού και εποικίστηκε με Μουσουλμάνους από την Ισπανία, την Συρία και την Αίγυπτο. Η σφαγή των κατοίκων ήταν όντως τρομακτική, αλλά αυτό συνέβη λόγω της πεισματικής αντίστασής τους, κι επιπλέον, αυτοί που σφάχτηκαν, οι κάτοικοι του Χάνδακα, δεν ήταν Κρητικοί, αλλά ξενόφερτοι Μουσουλμάνοι έποικοι. Άλλωστε ο Νικηφόρος Φωκάς, βλέποντας τη σφαγή «μπήκε ανάμεσά τους και προσπαθούσε να κατευνάσει την ορμή των στρατιωτών, επιχειρώντας να τους μεταπείσει να μην σκοτώνουν όσους παρέδιδαν τα όπλα (...) Με τέτοια λόγια ο στρατηγός μόλις που κατόρθωσε να ανακόψει την ανελέητη ορμή των στρατιωτών» (Λέοντα Διάκονου, Ιστορία, 2, 7). Οι δε Μουσουλμάνοι της υπόλοιπης Κρήτης, έπειτα από την απελευθέρωση του Χάνδακα, έστελναν πρεσβείες υποταγής και, όπως έχουμε δει στο κεφάλαιο περί οσίου Νίκωνα, εξελληνίστηκαν και εκχριστιανίστηκαν ειρηνικά. Μαθαίνουμε ότι μετά την πτώση του Χάνδακα ο Νικηφόρος «οδήγησε τους στρατιώτες του στην ύπαιθρο. Αφού λοιπόν την υποδούλωσε και την λαφυραγώγησε και υπέταξε όλους τους αντιπάλους χωρίς σταγόνα αίμα...» (Λέοντα Διάκονου, Ιστορία, 2, 8). Δεν υπήρξαν άλλες εστίες αντίστασης λοιπόν. Όταν οι Νεοπαγανιστές αποκαλούν «Εθνικούς» τους Άραβες κατακτητές και τους δοσίλογους Αραβοκρητικούς εξωμότες (όπως ήταν εξωμότες και αγριότεροι των Τούρκων οι Τουρκοκρητικοί), οι οποίοι άλωσαν το 904 την Θεσσαλονίκη κατασφάζοντας τους Θεσσαλονικείς, και αλώνιζαν στο Αιγαίο με την πειρατεία, τρομοκρατώντας τους Έλληνες, ψεύδονται.
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 166. 11. Περισσότερες ιστορίες Παγανιστικής Φαντασίας...

  Ένας Νεοπαγανιστής συγγραφέας, μάλλον επιστημονικής φαντασίας γράφει: «Οι Κρητικοί ήταν ακατάβλητοι κυρίως για δύο λόγους, γράφει ο Συνεχιστής του Θεοφάνους: Πρώτον διότι είχαν διατηρήσει αλώβητο το Ελληνικό Ιερατείο τους, το οποίο προΐστατο στους Απελευθερωτικούς Αγώνες». Φαντάζεται κανείς πώς θα ακουγόταν, να έγραφε ο Χριστιανός Συνεχιστής του Θεοφάνη τέτοια πράγματα, ότι υπάρχουν ειδωλολάτρες Κρητικοί που είναι και ακατάβλητοι, και μάλιστα ότι αυτό οφείλεται στον Παγανισμό! Τόσο χοντρά παραμύθια πουλάνε οι Παγανιστές (εννοείται, ότι για να παραθέσουν οι Νεοπαγανιστές, ποιο είναι το συγκεκριμένο εδάφιο που λέει κάτι τέτοια, ούτε λόγος). Και το κείμενο που έχουν οι Νεοπαγανιστές έχει ως πηγή τάχα κάποιον Πρίσκο και την χρονογραφία του τα «Κρητικά» του από τη συλλογή του 19ου αι. «Jus Graeco-Romanum». Δύο Πρίσκοι υπάρχουν στην βυζαντινή εποχή: Ο ένας ήταν βυζαντινός στρατηγός του 6ου-7ου αι. μ.Χ.. Ο δεύτερος ήταν βυζαντινός ιστορικός του 5ου αι. μ.Χ. Η απελευθέρωση της Κρήτης έγινε τον 10ο αιώνα. Ποιος «Πρίσκος» έγραψε την χρονογραφία, απ’ την οποία ισχυρίζονται οι Νεοπαγανιστές ότι πήραν τα στοιχεία; Μήπως ο Πρίσκος του 4ου αι.; Αυτός δεν πρόλαβε να δει την απελευθέρωση της Κρήτης. Μήπως ο στρατηγός του 7ου αι.; Αυτός δεν συνέγραψε καμμιά χρονογραφία και δεν ήταν σύγχρονος του Νικηφόρου Φωκά. Αλλά το μεγαλύτερο ψέμα αφορά το Jus Graeco-Romanum. Αυτό είναι συλλογή νόμων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων. Καμία σχέση με Κρήτη και ανύπαρκτους Κρήτες Εθνικούς.

  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝΞ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 167. Το ψεύδος των Νεοπαγανιστών, περί δήθεν διωγμών των Παγανιστών από Χριστιανούς, είναι τόσο χοντροκομμένο, που ακόμα και στα ίδια τους τα συγγράμματα αντιφάσκουν! Το ακόλουθο άρθρο, εκθέτει μερικές ομάδες αντιφάσεων, από το γνωστό συκοφαντικό και εντελώς αστήρικτο από πηγές, κείμενο του Νεοπαγανιστή Βλάση Ρασσιά: "Ιστορίες Αγάπης". Δείτε πώς από παράγραφο σε παράγραφο, το κείμενο αυτό αυτοαναιρείται, δικαιολογώντας τον λόγο που ο συγγραφέας του απέφυγε να αναφέρει πηγές, γνωρίζοντας προφανώς το μέγεθος της απάτης που επιχειρούσε!.

  1. Περί δήθεν διωγμού των "τελευταίων" Παγανιστών Στρατιωτικών

  Α') Το κείμενο λέει:

  1) «365 Έδικτο της 17ης Νοεμβρίου απαγορεύει στους εθνικούς αξιωματικούς να διατάσσουν χριστιανούς στρατιώτες».

  2) «416 Στις 7 Δεκεμβρίου, καθαιρούνται όλοι οι μη χριστιανοί στρατιωτικοί, αυλικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστικοί».

  3) «486 Δολοφονούνται διάφοροι εθνικοί στρατιωτικοί, όπως λ.χ. ο νικητής των Βανδάλων στρατηγός Μαρκελλίνος».

  Πρώτη αντίφαση: πώς γίνεται (τουλάχιστον) ως τα 486 να υπάρχουν – σύμφωνα με το ίδιο κείμενο – «εθνικοί στρατιωτικοί» και μάλιστα διάσημοι και νικηφόροι στρατηγοί, αφού «όλοι οι εθνικοί αξιωματικοί» καθαιρέθηκαν 70 χρόνια πριν (στα 416); Δεύτερη αντιφάση: Και πώς γίνεται να υπάρχουν στα 486 μ.Χ. και στα 416 μ.Χ. παγανιστές αξιωματικοί, αφού ήδη από τα 365 μ.Χ. (εκατόν είκοσι ένα χρόνια πριν!) απαγορεύεται στους παγανιστές αξιωματικούς να διατάσσουν χριστιανούς στρατιώτες; Αφού από το 365 μ.Χ. απαγορεύτηκε οι παγανιστές αξιωματικοί να δίδουν διαταγές, τί δουλειά έκαναν οι παγανιστές αξιωματικοί στο στράτευμα επί 121 χρόνια μετά την απαγόρευση αυτή; Αξιωματικοί («νικηφόροι» σύμφωνα με το κείμενο) άνευ στρατιωτών ήταν; Η εξήγηση για τις αντιφάσεις αυτές είναι απλή: οι νομοθετικές αυτές διατάξεις περί καθαίρεσης κλπ δεν εφαρμόζονταν. Άλλωστε, πρώτος που συνέταξε τέτοιου είδους νόμους ήταν ο Παγανιστής Ιουλιανός, με νόμο του που επέβαλε σε κάθε στρατιώτη να προσφέρει θυσίες στους θεούς (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., τ. Ζ', σ. 341). Τι διαμαρτύρονται οι Νεο-Παγανιστές λοιπόν;

  Και πώς γίνεται να «καθαιρούνται οι παγανιστές δημόσιοι υπάλληλοι» στα 416 μ.Χ., ενώ ο φανερά παγανιστής (ώς το τέλος (545 μ.Χ.) της ζωής του) Τριβωνιανός, νομοδιδάσκαλος και παντοτινός νομικός σύμβουλος του Ιουστινιανού, κατείχε – μαζί με πολλούς άλλους παγανιστές – δημόσια αξιώματα, 1,5 αιώνα μετά την καθαίρεση των παγανιστών υπαλλήλων; Ο παγανιστής Κύρος έπαρχος της Πόλης και του πραιτωρίου της Ανατολής (439-441), ύπατος το 441; Ο παγανιστής ρήτορας Θεμίστιος, παιδαγωγός των γιών του Θεοδόσιου του Μεγάλου, ο οποίος του έστησε και δύο χάλκινους αδριάντες; Ο παγανιστής έπαρχος Οπτάτος, στα 404 μ.Χ.; Πώς γίνεται ο Θεοδόσιος Α΄ το 391 μ.Χ. να διορίζει έπαρχο Ιλλυρικού, Ιταλίας και Αφρικής τον εθνικό Νικομάχο Φλαμιανό, να διορίζει ύπατους της Δύσης τους εθνικούς Σύμμαχο και Τατιανό, και να διορίζει έπαρχο Ρώμης τον εθνικό Ρούφιο Αλβίνο, αφού υποτίθεται πως εδίωξε τους εθνικούς από τα δημόσια αξιώματα με βάση δικούς του νόμους;
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 168. 2. Περί δήθεν διωγμού των "τελευταίων" Παγανιστών Ιερέων

  Β') Το κείμενο λέει:

  1) «396 Οι τελευταίοι εθνικοί ιερείς και ιεροφάντες καθαιρούνται και φυλακίζονται».

  2) «398 Ο εκχριστιανισμένος Βάνδαλος στρατηγός Στηλίχων πρωτοστατεί σε (..) σφαγές ιερέων και θρησκευτών».

  3) «399 Στη Βόρειο Αφρική οι διωγμήτες Ιόβιος και Γαυδέντιος θανατώνουν τους ιερείς».

  4) «415 έδικτο απαιτεί να συλλαμβάνονται και να σταυρώνονται ή καίγονται ζωντανοί όλοι οι εθνικοί ιερείς της Βορείου Αφρικής».

  Καλά, ακόμη υπήρχαν το 415 οι «τελευταίοι εθνικοί ιερείς» στην Βόρεια Αφρική; Δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους οι «διωγμήτες» Ιόβιος και Γαυδέντιος το 399; Τι πήγαν να κάνουν εκεί, διακοπές; Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια (399-415) και δεν τους αφάνισαν τους παγανιστές ιερείς. Είναι διασκεδαστική η αυτοαναίρεση των νεοπαγανιστικών ισχυρισμών.

  Φαίνεται πως οι αιμοχαρείς διωγμήτες (sic) Γαυδέντιος και Ιόβιος το 399 θανάτωσαν τους βορειοαφρικάνους ιερείς, αλλά μετά τους επανέφεραν στη ζωή, για να τους ξανασκοτώσουν!

  Φαίνεται πως το 396 μ.Χ. οι τελευταίοι ιερείς φυλακίζονται και καθαιρούνται˙ αλλά μετά από δύο χρόνια οι Χριστιανοί διορίζουν κι άλλους παγανιστές ιερείς, ώστε να τους βρει και να πρωτοστατήσει στους φόνους τους ο Στηλίχωνας!  3. Περί δήθεν καταστροφής "τελευταίων" Παγανιστικών ναών

  Γ') Το κείμενο λέει:

  1) «397 Νέος νόμος του Αρκαδίου απαιτεί την ισοπέδωση όλων των εθνικών Ναών της Ανατολικής Αυτοκρατορίας που τυχόν στέκουν ακόμη όρθιοι».

  2) «399 Νέος νόμος (13 Ιουλίου) του αυτοκράτορος Αρκαδίου απαιτεί την ισοπέδωση και των ελαχίστων πλέον Ναών των εθνικών».

  Ο νέος νόμος του Αρκάδιου, το 399 (13 Ιουλίου), απαιτεί ή επαιτεί την ισοπέδωση των ναών; Διότι, αν την απαιτεί, τότε γιατί νόμος του ίδιου έτους (Ιουστινιανός Κώδικας I.11.3 και Θεοδοσιανός Κώδικας XVI.10.18 της 20ης Αυγούστου 399) απαγορεύει την καταστροφή των ναών;
  ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ(ΕΕΕ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 169. ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ, 2000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 170. ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΟΥΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΓΙΕ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΔΙΧΑΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ Ο ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ ΤΑΧΑ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΑΝΑΗΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 171. Εκείνο που δεν αναφέρθηκε στα σχόλια είναι ότι χιλιάδες χριστιανοί πέρασαν φρικτά μαρτύρια απο τους εθνικούς και χιλιάδες γνωστοί και άγνωστοι αγίασαν. Η χριστιανική πίστη είχε εξ αρχής πόλεμο, ο ίδιος ο Χριστός μας είχε προετοιμάσει λεγοντάς μας ρτι ήρθε να βάλει μάχαιραν επί της γής. Θα ξεσηκωθεί αδελφός εναντίον αδελφού και για την αγάπη του Χριστού και αυτό συνεχίζεται μέχρι των ημερών μας.Υπήρξαν πολλά φρικτά εγλήματα εναντίων των χριστιανών οι οποίοι για αιώνες εκτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε κατακόμβες με απόλυτη μυστικότητα. Εχουν καεί άπειροι χριαστιανοί σαν λαμπάδες πασαλειμένοι με πίσσα στους δρόμους της Ρώμης φωτίζοντας τους δρόμους!!! και σε ρωμαϊκές αρένες έγιναν τροφή για άγρια ζώα γιατί οι εθνικοί δεν δεχόντουσαν μα με τίποτα τους χριστιανούς. Να γνωρίζουμε ιστορία δεν λέω άλλα να γνωρίζουμε και τις δύο πλευρές. Περισσότερη καταστροφή σε σύγκριση έχουν υποστεί οι χριστιανοί παρά οι εθνικοί που έχασαν κυρίως αγάλματα και ναούς των. Απεναντίας οι χριστιανοί έχουν χιλιάδες γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της ορθοδοξίας που προτιμούσαν να χάσουν την ζωή τους με φρικτά μαρτύρια για την αγάπη του Χριστού.
  Ορθόδοξος Ελληνας και δούλος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 172. Λοιπον συνοψιζοντας τι μαθαμε σημερα:
  Οτι η Ελληνικη μυθολογια εχει τεραστιο πλουτο το ξερατε,ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΙΩΝΑ ΟΜΩΣ δεν τον ξερατε,οπως οτι ο John Keats εγραψε ποιημα με 4000 στιχους με τιτλο Ενδυμιων....Γιαυτο οπου βλεπετε χριστιανους καθηστε γυρω τους θα μαθετε πραγματα για πραγματα που νομιζατε οτι ξερατε....μονο να εχετε ανοιχτα τα αυτια και τα ματια σας.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ αυτια σας ανοιχτα για το παρακατω:
  Ο εφευρετης του εμβολιου για την πολυομελιτιδα ειναι ο Jonas Salk.Αμερικανος απο ρωσοεβραιους γονεις....Η εφευρεση εγινε το 1952 και θα μπορουσε να γινη τρισεκατομυριουχος αν πατενταριζε την ανακαλυψη του....Αρνηθηκε λεγοντας...Ο Ηλιος μπορει να γινη πατεντα?????
  Αγαπητοι χιτλερικοι βλεπετε οτι και οι Εβραιοι ανθρωποι ειναι σαν εσας,ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ......

  Καλο διαβασμα στην Ελληνικη Νομαρχια,και ειπαμε μπητε στο greatlie.com θα μαθετε τοοοοοσες αληθειες που θα σας φυγη το τσερβελλο.....
  Γεια χαρα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 173. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΥΝ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ????

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ,ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΙΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ...
  ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΑΙΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΖΑΛΗΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

  ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΧΧ ΑΔΕΛΦΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 174. @7.19
  Διαβαζοντας τα σχολια του Καπσουλη,να μαντεψω οτι εισαι ειτε χιτλερικος ειτε δωδεκαθειστης ειτε και τα δυο???Νουμερατζα παντως εισαι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 175. ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ

  Η κυρία Ι.Α- ήταν στο εξοχικό της, το περασμενο καλοκαίρι σε κάποιο νησί της Ελλάδας και παραθέριζε εκεί.
  Δεν ήταν άνθρωπος ένθερμος στην πίστη παρόλο που ...
  πήγαινε κάπου κάπου στη Εκκλησία.
  Θα ξημέρωνε του Αγίου Φανουρίου και την προηγούμενη ημέρα είχε χάσει 50 ευρώ και είχε φάει τον τοπο μέσα και εξω από το σπίτι να τα βρει γιατί με αυτά θα περνούσε μέχρι να ξαναπληρωθεί (σε 2 εβδομάδες) την σύνταξή της και ήταν πολύ στενοχωρημένη.
  Ολες οι φίλες της στη γειτονιά την συμπονεσαν και προθυμοποιήθηκαν να της δανείσουν μέχρι να πάρει την σύνταξή της.
  Εκείνη ομως είχε απογοητευτεί πολύ.
  Κάποια γυναίκα της γειτονιάς της είπε να φτιάξει μια Φανουρόπιτα στον Αγιο προκειμένου να της φανερώσει το πενηντάευρω .
  Πήγε σπίτι της,στενοχωρημένη και είπε φωναχτά στον Αγιο Φανουριο...
  "Αγιε που είναι το πενηντάρικο, οέο;"
  Μπήκε ,βγήκε έψαχνε συνέχεια στις ντουλάπες,στα συρτάρια παντού.
  Νευρίασε πολύ ...μονολόγησε και είπε...
  "Αφου λοιπόν δεν μου βρίσκεις το πενηνταρικο και εγω δεν σου κάνω πίτα...".
  Κοιμήθηκε το βράδυ, και δίπλα στο κομοδίνο εβαλε το χέρι της να σπρωξει το σταχτοδοχείο λίγο πιο μέσα για να μην πέσει μέσα στη νύχτα.
  Εκεινη την στιγμη επιασε το πενηντάρικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 176. Εκεινη την στιγμη επιασε το πενηντάρικο .
  Σηκώθηκε ,άναψε το φως ,θύμιατισε,και προσευχήθηκε...
  "Αρα Αγιέ μου υπάρχεις!!!!".
  Το πρωι εφτιαξε την Φανουρόπιτα και τόλεγε σε ολους στη γειτονιά για το θαύμα που της έγινε που παρόλο που έψαξε πριν σε όλο το σπίτι δε βρήκε τα χρήματα ουτε και στο κομοδίνο επάνω ήταν.
  Αλλά...ήταν δυσπιστη .
  Την άλλη ημέρα έψαχνε να βρεί στο πανηγυρι εικονα του Αγιου Φανουριου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 177. Χλιαρή χριστιανή μπορώ να πώ μιας και έχω γνωρίσει ορθοδόξους που εγώ μπροστά τους δεν μπορώ να συγκριθώ, έφτιαξα την πρώτη μου φανουρόπιττα δειλά δειλά και την πήγα στην εκκλησία, περί υγείας. Καμμιά δεκαριά μέρες μετά πήγα διακοπές στην Ρόδο. Στην πανσιόν που μείναμε στην παλιά πόλη γνωρίσαμε κάποιους άλλους που έμεναν εκεί και λέγαμε και καμμιά κουβέντα. Ενας κύριος που έμενε δίπλα μας μας παρακίνησε να πάμε μαζί του σε μια εκκλησούλα που ήταν εκεί κοντά γιατί ήθελε να ανάψει ένα κεράκι. Πήγαμε και όταν φτάσαμε μας εξήγησε ότι εκεί ήταν ο ναός που βρέθηκε η εικόνα του Αγίου Φανουρίου που απεικονίζει τα μαρτυριά του!! Εμεινα άφωνη είμαι σίγουρη πως ,ο Αγιος Φανούριος με πήγε εκεί να σας πληροφορήσω ότι δεν ήξερα τίποτα περισσότερο για τον συγκεκριμένο άγιο, ούτε και ότι η εικόνα του βρέθηκε στη Ρόδο.
  Τώρα ποα είναι απ΄τους αγαπημένους μου αγίους.
  Καταθέτω αυτό απο καρδιάς για όσους καλόπιστους μπορούν να το κατανοήσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 178. Οι εποχές και η εξέλιξη των Φυσικών επιστημών

  Ομηρική Εποχή (900 π. Χ. - 700 π.Χ.)
  Οι πρώτες φυσιογνωστικές γνώσεις των Αρχαίων Ελλήνων παρουσιάζονται μέσα από τα Ομηρικά Έπη και μέσα από τα ποιήματα του Ησιόδου. Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια δίνουν πολλές πληροφορίες για φυτά και ζώα, για πέτρες και ορυκτά. Αναφέρονται όλα τα γνωστά μέταλλα της εποχής αυτής (σίδηρος, μόλυβδος, χαλκός, ορείχαλκος, χρυσός, άργυρος, ήλεκτρον(=λευκόχρυσος)). Αναφέρονται ακόμα χρωστικές και απολυμαντικές ουσίες, καθώς και οι γνώσεις της τυροκομίας, της οινοποιίας, της αρωματοποιίας, της μεταλλουργίας κ.ά. Το θέμα των έργων του Ησιόδου είναι καθαρά κοσμολογικό και φυσιογνωστικό. Από τα ποιήματα του Ησιόδου αντλούνται οι σχετικές κοσμολογικές και φυσιογνωστικές γνώσεις της εποχής που γράφτηκαν.

  Πρώτη περίοδος (600 π.Χ. - 300 π.Χ.)

  α) Ιωνική Σχολή
  Η Ιωνική Σχολή παραδέχεται την αρχέγονη ύλη αγέννητη και άφθαρτη. Ο Θαλής ο Μιλήσιος (640 - 546 π.Χ.) θεώρησε ως πρώτη ύλη το "ύδωρ" από το οποίο με πύκνωση και αραίωση παράγονται τα σώματα. Κατά τον Αναξίμανδρο (611 - 546 π.Χ.), μαθητή του Θαλού, αρχή των όντων είναι η "ύλη". Τη μητρική αυτή ύλη ονόμασε "άπειρον". Ο μαθητής του Αναξίμανδρου, Αναξιμένης (560 - 500 π.Χ.) θεωρεί ως αρχή των πάντων τον άπειρο αέρα. Μεταγενέστεροι οπαδοί των ιωνικών δογμάτων ήταν ο Ίππων ο Σάμιος (5ος π.Χ. αιώνας) που αντικατέστησε το "ύδωρ" του Θαλού με το εν γένει "ύγρόν" και ο Διογένης ο Απολλωνιάτης (5ος π.Χ. αιώνας) που θεωρούσε τον "αέρα" ως αίτιο σχηματισμού των σωμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 179. Κατά τον Πυθαγόρα και τους μαθητές του, η ύλη παρουσιάζεται στις δημιουργίες διαιρεμένη κατά μονάδες. Τα σώματα είναι αρμονικός συνδυασμός αριθμών - στοιχείων. Μελέτησαν πειραματικά τον ήχο και ασχολήθηκαν με την οπτική. Οι Πυθαγόρειοι ήταν οι πρώτοι επιστήμονες που θεώρησαν τα φυτά ως όντα οργανικά και ζώντα. Εκπρόσωποι των Πυθαγορείων είναι ο Πυθαγόρας, ο Φιλόλαος, ο Αρχύτας ο Ταραντίνος, ο Ίππασος, η Θεανώ, η Δαμώ κ.ά.

  γ) Ελεατική Σχολή
  Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ελεατικής φιλοσοφίας είναι ότι η αρχική ύλη δεν περιέχει καμία δημιουργική δύναμη. Δηλαδή υπάρχει το "είναι", αλλά όχι το "γίγνεσθαι".
  "Ουδέν γαρ γίγνεσθαι, ούτε φθείρεσθαι των όντων, άλλα μόνο δοκείν ήμΐν".
  Εκπρόσωποι της Ελεατικής Σχολής είναι ο Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος (5ος -4ος π.Χ. αιώνας), ο Παρμενίδης (6ος - 5υς π.Χ. αιώνας), ο Ζήνων ο Ελεάτης (495 - 435 π.Χ.) και ο Μέλισσος (5ος π.Χ. αιώνας).

  δ) Ο Ηράκλειτος
  Οι Φυσικοί Επιστήμονες της Αρχαίας ΕλλάδαςΟ Ηράκλειτος (540 - 480 π.Χ.) απορρίπτει το "είναι" και παραδέχεται το "γίγνεσθαι". Υποστηρίζει ότι αρχή των όντων είναι το "πυρ" (η ενέργεια) και ότι στη φύση υπάρχει μία συνεχής ανάγκη μεταβολής των σωμάτων. Θεμελιώδες γεγονός της Φύσεως είναι η "αέναος μεταβολή".
  Μέσα από τα αποσπάσματα του έργου του "Περί φύσεως" που σώθηκαν παρουσιάζονται βαθυστόχαστες και προχωρημένες αρχές της φυσικής, καθώς και οι απαρχές της χημείας.

  ε) Νέα Ιωνική Σχολή (ή Ατομική Σχολή)
  Η αρχική ύλη με την ενέργεια της παράγει τα διάφορα σώματα χωρίς η ίδια να μεταβάλλεται Γενικό γνώρισμα της Σχολής είναι το ότι η αρχέγονη ύλη διαιρείται σε ελάχιστα σωματίδια αδιαίρετα, ασυμπίεστα και αόριστα, τα άτομα. Η Νέα Ιωνική Σχολή δέχεται την "αρχή της αφθαρσίας της ύλης" και δίνει εξηγήσεις σε διάφορα φυσικά φαινόμενα. Εκπρόσωποι είναι ο Εμπεδοκλής (495 - 435 π.Χ.), ο Λεύκιππος (5ος π.Χ. αιώνας), ο Δημόκριτος (460 - 360 π.Χ.) και ο Αναξαγόρας (500 - 424 π.Χ.).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 180. Μεταριστοτελική φιλοσοφία

  Στωικοί
  Ο αρχηγός των Στωικών ήταν ο Ζήνων ο Κιτιεύς (4ος π.Χ. αιώνας). Κατά τη φυσική των Στωικών μόνο τα υλικά σώματα υπάρχουν. Η ύλη είναι μείγμα μίας πυκνής και μίας αιθερώδους ύλης. Η αιθερώδης ύλη με τη βοήθεια του "τόνου" (της ενέργειας) δημιουργεί τα σώματα. Υπάρχουν φυσικοί νόμοι, αλλά δεν υπάρχει φυσική επιστήμη παρά μόνο εμπειρία. Η στωική φιλοσοφία διατηρήθηκε μέχρι και τον 2° μ.Χ. αιώνα. Εκπρόσωποι της Στοάς είναι ο Κλεάνθης (332 - 232 π.Χ.), ο Χρύσιππος (281 - 204 π.Χ.), ο Παναίτιος (2υς - 1υς π.Χ. αιώνας).

  Επικούρειοι
  Ιδρυτής της επικούρειας φιλοσοφίας ήταν ο Επίκουρος ο Αθηναίος (341 - 270 π.Χ.). Η φυσική φιλοσοφία του Επικούρου είναι η δημοκρίτειος ατομική θεωρία. Ο Επίκουρος ερμηνεύει τις ελκτικές ιδιότητες του μαγνήτη και του ήλεκτρου με τη θεωρία των ατόμων, αναφέρεται σε θέματα βαρύτητας και διατυπώνει προχωρημένες αρχές της φυσικής (αρχή απροσδιοριστίας). Εκπρόσωποι της επικούρειας φιλοσοφίας θεωρούνται ο Μητρόδωρος (4ος π.Χ. -3ος π.Χ. αιώνας), ο Αθηναίος (4ος π.Χ. - 3ος π.Χ. αιώνας), ο Τιμοκράτης (4ος π.Χ. - 3ος π.Χ. αιώνας), ο Έρμαχος (4ος π.Χ. - 3ος π.Χ. αιώνας) κ.ά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 181. Δεύτερη περίοδος (Αλεξανδρινή) (300 π.Χ. - 415 μ.Χ.)

  Η Σχολή του Μουσείου
  Στην Αλεξάνδρεια ο Πτολεμαίος ο Σωτήρ (337 - 283 π.Χ.) ίδρυσε το "Μουσείον", ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο με μία τεράστια βιβλιοθήκη από 490.000 (τόμους). Το Μουσείο πλαισιώθηκε από εκατοντάδες λόγιους που κατέφυγαν στην Αλεξάνδρεια από την Αθήνα. Ο διάδοχος του ο Πτολεμαίος ο Φιλάδελφος (285 - 247 π.Χ.) προίκισε το Μουσείο με επιστημονικές συλλογές, με αστεροσκοπείο, με επιστημονικά όργανα, με ζωολογικό και γεωπονικό κήπο και με μία νέα βιβλιοθήκη στο Σεράπειο (Σχολείο Ελληνικής Παιδείας) 42.800 τόμων. Αργότερα, επί Πτολεμαίου του Ευεργέτου (247 - 222 π.Χ.) η βιβλιοθήκη του Σεραπείου εμπλουτίσθηκε με βιβλία από τις βιβλιοθήκες του Αριστοτέλους και του Θεοφράστου κι έτσι έφτασε τους 100.000 κυλίνδρους (τόμους). Στις Σχολές του Μουσείου"προάγονταν εκτός από τα μαθηματικά και την αστρονομία και οι φυσικές επιστήμες, ιδίως οι κλάδοι της Γενικής Φυσικής: Μηχανική των στερεών, Υδροστατική, Ακουστική και Οπτική. Για πρώτη φορά γίνεται εφαρμογή σε διάφορες κατασκευές των μαθηματικών και των φυσικών γνώσεων, γεγονός που προϋποθέτει δοκιμασίες και πειραματισμούς Κατά τον Ευάγγελο Σταμάτη το Μουσείο διέθετε και εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας για την εποχή του. Η ίδια Σχολή έχει να επιδείξει μεγάλα επιτεύγματα στη φυτολογία και τη ζωολογία.

  Νεοπλατωνική Σχολή της Αλεξανδρείας (85μ.Χ. - 415μ.Χ.)
  Στον νεοπλατωνισμό κυριαρχεί η μορφή του Πλάτωνος και δεν εκδηλώνονται τάσεις κάποιας ρήξης με την παράδοση. Επομένως η Νεοπλατωνική Σχολή είναι προσηλωμένη στα πλατωνικά φυσιογνωστικά δόγματα. Εκπρόσωποι της Σχολής είναι ο Απολλώνιος ο Τυανεύς (1ος μ.Χ. αιώνας), ο Νικόμαχος ο Γερασηνός (1ος - 2ος μ.Χ. αιώνας), ο Αμμώνιος Σακκάς (2ος - 3ος μ.Χ. αιώνας), ο Πλωτίνος (3υς μ.Χ. αιώνας), ο Θέων ο Σμυρναίος (2ος μ.Χ. αιώνας), η Υπατία (370 - 415 μ.Χ.), ο Συνέσιος (370 - 412 μ.Χ.), κ.ά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 182. Νεοπλατωνική Σχολή της Αλεξανδρείας (85μ.Χ. - 415μ.Χ.)
  Στον νεοπλατωνισμό κυριαρχεί η μορφή του Πλάτωνος και δεν εκδηλώνονται τάσεις κάποιας ρήξης με την παράδοση. Επομένως η Νεοπλατωνική Σχολή είναι προσηλωμένη στα πλατωνικά φυσιογνωστικά δόγματα. Εκπρόσωποι της Σχολής είναι ο Απολλώνιος ο Τυανεύς (1ος μ.Χ. αιώνας), ο Νικόμαχος ο Γερασηνός (1ος - 2ος μ.Χ. αιώνας), ο Αμμώνιος Σακκάς (2ος - 3ος μ.Χ. αιώνας), ο Πλωτίνος (3υς μ.Χ. αιώνας), ο Θέων ο Σμυρναίος (2ος μ.Χ. αιώνας), η Υπατία (370 - 415 μ.Χ.), ο Συνέσιος (370 - 412 μ.Χ.), κ.ά.

  Νεοπλατωνική Σχολή των Αθηνών (415 μ.Χ. - 525 μ.Χ.)
  Μετά τη δολοφονία της Υπατίας πολλοί αλεξανδρινοί φιλόσοφοι κατέφυγαν στην Αθήνα, όπου συγκρότησαν τη Νεοπλατωνική Σχολή των Αθηνών. Η σχολή αυτή διαλύθηκε το 526 με διαταγή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Εκπρόσωποι της Σχολής είναι ο φιλόσοφος, μαθηματικός, φυσικός και αστρονόμος Πρόκλος ο Διάδοχος (410 - 485 μ.Χ.), ο Αμμώνιος (5ος - 6ος μ.Χ. αιώνας), ο Σιμπλίκιος (5ος -6ος μ.Χ. αιώνας) και ο Δαμάσκιος (6ος μ.Χ. αιώνας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 183. "ό μέν ήλιός ποτε άμαυρωθείς τήν γήν σκιά,
  τότε δέ ναοί οί συνεχώς στάντες άποφθερούνται,
  αιθήρ δέ φθίσεται καί Θεοί έπί χθονί πεσούνται.
  Οί μέν ήσσονές ποτε τών κρεισσόνων έσονται Κύριοι,
  τότε δέ άοιδοί άείδοντες παύσονται
  καί μάλλον τά όπλα άναλήψονται."
  ~Αντάρης~

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 184. 7.56, 50.000 χριστιανοί εβραίοι αρχές της χρονιάς έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας γιατί καταπιέζονται και έχουν ρατσιστική συμπεριφορά λόγω θρησκεύματος. Φυσικά τους καταχέριασαν κανονικά οι δυνάμεις καταστολής. Είναι γνωστό ότι οι Σιωνιστές είναι αυτοί που εγύρονται εναντίον της ανθρωπότητας δεν φταίει στο συνολό του όλος ο λαός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 185. Τον κόσμο αυτό, τον ίδιο για όλα τα όντα, ούτε κάποιος θεός ούτε άνθρωπος τον έκανε αλλά ήταν πάντα είναι και θα είναι πυρ αείζωο, ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο.[30] Ηράκλειτος

  Η ζωή του πυρός οφείλεται στον θάνατο του χώματος, η ζωή του αέρα στον θάνατο του πυρός, η ζωή του ύδατος στον θάνατο του αέρα, η ζωή του χώματος στο θάνατο του ύδατος.[76] Ηράκλειτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 186. ohara.gr είπε...
  Π Α Γ Α Ν=80+1+3+1+50=135=9=ΑΛΗΘΕΙΑ

  20 Οκτωβρίου 2010 7:21 μ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 187. TΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ "ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή