Το απίστευτο σπίτι που ισορροπεί στον αέρα!

Η ρομαντική διαμονή εκεί – περιλαμβάνει πελώριο κρεβάτι και αιωρούμενο τζάκι αλλά
και την τελευταία λέξη οικιακής τεχνολογίας – κοστίζει…
λίγο πάνω από 3.500 δολάρια Αυστραλίας την εβδομάδα, την περίοδο off season και κοντά στα 5.000 τον Ιανουάριο, καρδιά του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο. Δεν είναι τυχαίο που οι πρώτοι επτά μήνες του ’15 ήταν σχεδόν «κλεισμένοι» και η διαθεσιμότητα τους επόμενους πέντε μήνες ήταν περιορισμένη.

Η κατοικία, η οποία από το 1978 θεωρείται εμβληματικό τοπόσημο του Great Ocean Road, αγοράστηκε το 2005 από το ζεύγος Κάθι και Ρέιμοντ Άνταμς. Δύο χρόνια αργότερα, οι καινούργιοι ιδιοκτήτες άρχισαν να σχεδιάζουν την ανακαίνιση. «Μετά από σχεδόν 40 χρόνια, το σπίτι είχε αρχίσει να καταρρέει» λέει η κ. Άνταμς. «Κατά βάση, ήταν φτιαγμένο από ξύλο και κεραμίδια τα οποία υφίστανται μεγάλη φθορά στον θαλασσινό αέρα». Μετά την ανακαίνιση, περηφανευόταν ότι όλοι ήταν ιδιαίτερα θετικοί με το αποτέλεσμα. «Κανείς δεν ήλθε να μου πει “Τι κάνατε;”» χαμογελά.

Στην παλιά κατοικία «υπήρχαν πολύ λίγα παράθυρα να εκμεταλλευτούν τη θέα που στα αγγλικά λέμε “million-dollar sea view”. Έτσι, αποφασίσαμε να το ξηλώσουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή» εξομολογείται.

Το αποτέλεσμα την δικαιώνει. Κι έχει απόλυτο δίκιο ο εκπρόσωπος του γραφείου ενοικιάσεων Great Ocean Road Holidays όταν λέει ότι «το Pole House είναι μια περιπέτεια αυτό καθαυτό».

loading...