Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Εκείνο το πρωινό της 4ης Αυγούστου...


4η Αυγούστου 1936...
Αν εκείνο το πρωινό ο Εθνικός Επαναστάτης, ο Ιωάννης Μεταξάς μίλαγε για... συναινέσεις, ειρηνικούς διακανονισμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις, κατανόηση και... δημοκρατικούς πολιτισμούς (!) συμβιβασμούς και όσα άλλα ακούμε σήμερα, κι όπως σήμερα θα... γιορτάζαμε... άλλη μία νίκη της ...

δημοκρατίας επί του έθνους με την πτώση της «δικτατορίας», με την επιστροφή των προθύμων ... «δημοκρατικών» εξαρτούμενων - ενεργούμενων πάσης φύσεων προστατών - αφεντικών! Δεδομένου μάλιστα του διακηρυχθέντος φιλικού «Συμφώνου Ριμπεντροπ - Μολότωφ» (Υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης») του προηγουμένου Αυγούστου! Κι ακόμη περισσότερο του μυστικού επίσης τότε συμπληρωματικού «Συμφώνου» που προέβλεπε λεπτομερώς τον διαμελισμό της Ευρώπης και δημιουργία γερμανικών και σοβιετικών σφαιρών επιρροής λεπτομερώς!

«Σύμφωνα» τα οποία ως γνωστόν παραβίασε αργότερα η Γερμανία με την επιθεσή της εναντίον της Σοβιετίας. Γεγονός που εξηγεί άλλωστε την αλλοπρόσαλλη και ενάντια στα πανεθνικά αισθήματα και ενθουσιώδη -ηρωϊκή θυσιαστικότητα ολοκλήρου του ελληνικκού λαού συσπειρωμένου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων γύρω από τον Ολύμπιο Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά, πλην των Ελληνφώνων Μπολσεβίκων του ΚΚΕ (με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις) που κατήγγειλαν με φυλλάδια και διακηρύξεις το «Όχι» και τον πόλεμο εναντίον του φασισμού σαν «καταχτητικό» και «ιμπεριαλιστικό» με εντολή του «πατερούλη» Στάλιν! Για να μετατραπούν σε «υπερπατριώτες» με τα ΕΛΑΣ και τα ΕΑΜ, όταν αργότερα η Γερμανία επετέθη στην Ρωσία, παραβιάζοντας το σύμφωνο «μη επίθεσης».
Εκείνο το πρωϊνό του 1940 ο αυθεντικός Ολύμπιος εθνάρχης αναβίωσε τις ύψιστες στιγμές του ελληνικού μεγαλείου. Ύψωσε περήφανα τα βλέμμα του, κύταξε τον συνομιλητή του, Ιταλό πρέσβη, κατάμαα και με λιτότητα δωρική του είπε περίπου αυτά τα λόγια: Η τιμή και η υπερηφάνεια του λαού, του οποίου ηγούμαι, δεν μου επιτρέπουν να δεχθώ το τελεσιγραφό σας.


Η απαντησή μου είναι: Πόλεμος!
Από το ίδιο το στόμα του ηγέτου της Νίκης, άκουσε, εμψυχώθηκε και γιγαντώθηκε ο Λαός των Σπαρτιατών των Θερμοπυλών. Του Λεωνίδα το «Μολών Λαβέ», ο Λαός των Σαλαμινομάχων, ο Λαός του Αλεξάνδρου, της χιλιόχρονης πόλης του Βυζαντίου με τους τόσους και τόσους επιδρομείς, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και η απάντησή του στον Μωάμεθ τον πορθητή: «το να παραδώσω την Πόλην δεν είναι δικό μου δικαίωμα, ούτε των κατοικούντων αυτήν, έτοιμοι να θυσιασθούν μέχρι ενός». Με την τραγική και ένδοξη κορωνίδα, το άψυχο κορμί του Παλαιολόγου στην Πύλη του Ρωμανού. Τα αστραπόβροντα του 21, την απάντηση του Αρχιστρατήγου Γέρου του Μωριά στον Ιμπραήμ, «μπορεί να κάψεις τα πάντα σ' αυτόν τον τόπο, που δεν θα σταματήσει ποτέ να γεννάει παλληκάρια, κι' όλους τους μετέπειτα σκληρούς αγώνες του ελληνικού εθνικισμού. Ηγέτης σε ίδιο βάθρο και βεληνεκές ο Ιωάννης Μεταξάς που ενσάρκωνε τέτοια κληρονομιά κι' ένοιωθε στην ψυχή του έντονα την συμπαράσταση των νεκρών του γένους, δεν μπορούσε παρά να βροντοφωνήσει το ΟΧΙ στον εισβολέα και το: «Νυν υπερ πάντων ο γών» και «Υπέρ την Νίκην η Δίξα» στο Λαό που ενέπνευσε, συνένωσε και οδήγησε στην Νίκη. Τα γεγονότα είναι γνωστά και γραμμένα με αίμα. Ολόκληρος ο Ελληνισμός έδωσε εξετάσεις ηρωϊσμού και αγωνιστικού πάθους. Εξετάσεις εθνοπροδοσίας έδωσε και το ΚΚΕ, που χαρακτήρισε τον πόλεμο εκείνο, επίσημα, αναφέραμε, «καταχτητικό» και επομένως «δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν μια τέτοια ... αντεθνική πολιτική.» Το γιατί αυτή η προδοτική στάση, ήδη το αναφέραμε. Εκείνο που όμως σήμερα προβληματίζει είναι ο ιστορικός παραλληλισμός της τότε περιόδου με την σημερινή, σε συνάρτηση με τις αντίστοιχες ηγεσίες.
Η εθνική συνέπεια και υπερηφάνεια της τότε ηγεσίας, σε σύγκριση με τον εθνικό πτωχοπροδρομισμό και την μειοδοσία και ακόμη την κοινωνικο-πολιτική αναλγησία της κάθε σημερινής ηγεσίας.
Και σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα και ανάλογους κινδύνους ή και χειρότερους.


Πώς αντιμετωπίζει η όποια σημερινή ηγεσία τις θανάσιμες απειλές για την χώρα και το Έθνος ολόκληρο;
Πώς αντιμετωπίζει η την οικονομική κατάρρευση και το ξεπούλημα κάθε εθνικού αποθέματος; Τις ρεμούλες και την καλπάζουσα διαφθορά και σαπίλα με συνέπεια την κοινωνική αναλγησία;
Ο Μεταξάς προσέφερε στους εργάτες συλλογικές συμβάσεις, κοινωνικές ασφαλίσεις, το οκτάωρο εργασίας. Προστασία των εθνικών προιόντων και αύξηση παραγωγής. Θεσμοποίησε την ιατρική περίθαλψη, τις υπερωρίεςκαι το περίφημο ΙΚΑ κλπ. Για να μην έχει προστεθεί σήμερα ούτε ένα λιθαράκι στο πρωτόγνωρο και τεράστιο κοινωνικό έργο του.
Πώς αντιμετωπίζονται σήμερα τα εθνικά μας θέματα; Με δειλία, φοβικά και υποτακτικά σύνδρομα, αναποφασιστηκότητα και κομπογιαννιτισμό. Αντί να φρονηματίσει εθνικά τον λαό και την Παιδεία, κάνει ότι μπορεί για τον εθνικό ευνουχισμό και τον διχασμό της κομματοκρατίας, ανοίγοντας μέχρι ενός τους ασκούς του Αιόλου. Και ενώ, ο Λαός, ο υπέροχος και πάντα προδομένος βροντοφωνάζει καθημερινά ΟΧΙ, η σημερινή του «ηγεσία» αποδεικνύεται όλο και πιο ενδοτική σε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Δεν αντέχουμε στον πειρασμό να θέσουμε μία οδυνηρή ερώτηση σε όσους θέλουν να «αμφισβητήσουν» την πατρότητα του «ΟΧΙ» του 1940.


Αν εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου ο Μεταξάς αντί Όχι, έλεγε Ναι, θα εγράφετο το έπος της Αλβανίας; Δεν θα εγράφετο, όπως δεν εγγράφη σήμερα το έπος του Αιγαίου και της Κύπρου!
Για να προσθέσω υποθετικά.
Αν εκείνο ή οποιοδήποτε άλλο πρωινό, με ας πούμε πρωθυπουργό κάποιο... Ζαχαριάδη, παρουσιάζετο, όχι ο Πρέσβης, αλλά ο ... ανθυποπρόξενος του Στάλιν και ζητούσε τα ίδια ή πολύ χειρότερα, θα είχε το σθένος, ή θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι υπήρχε άρνηση; Άλλωστε και όχι υποθετικά, έχουμε τα πεπραγμένα και την φανατική συναίνεση του ΚΚΕ για την ... «ανεξάρτητη Μακεδονία»! Την ελληνική!
Αλλά για τον «παράλογο μύθο» ότι το 'Όχι» δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο ... λαός, παραθέτω απόσπασμα της υπεράνω κάθε υποψίας «Καθημερινής» της 30/10/2007, άρθρο του επίσης υπεράνω πάσης ... φασιστικής υποψίας κ. Αντώνη Καρκαγιάννη!
Τίτλος: Τι να κάνουμε; Το «ΟΧΙ» το είπε ο Μεταξάς
"... Το «Όχι» το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς και το εννοούσε. Μάλιστα, όπως πολλά στοιχεία το επιβεβαιώνουν, ήταν από πριν και από καιρό έτοιμος να το πει! Δεν αιφνιδιάστηκε από τον Ιταλό Πρεσβευτή, ήταν άριστα πληροφορημένος για την συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων της Ιταλίας στην Αλβανία και είχε καταλήξει στην πολιτική απόφαση να πει το «ΟΧΙ»... "
Ο παράλογος αυτός μύθος ότι το «Όχι» δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο λαός, κυριάρχησε στην Αριστερά πολλά χρόνια.

Παρ' όλο που ο τότε ηγέτης του ΚΚΕ, ο Νίκος Ζαχαριάδης με το περίφημο γράμμα που έστειλε από τις φυλακές της Κέρκυρας τασσόταν ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Μεταξά... αναγνωρίζοντας έτσι τον ηγετικό του ρόλο σ' αυτόν τον αγώνα. Το ίδιο έπραξαν όλοι σχεδόν οι κομμουνιστές κρατούμενοι...
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που διαφώνησαν με αυτή την ...«ανεπιφύλακτα πατριωτική στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ».
Στα νεότερα χρόνια, ο πρώτος στην Αριστερά, αν θυμάμαι καλά, που προσπάθησε να αποκρούσει και να διαλύση αυτόν τον παράλογο μύθο, ήταν ο δημοσιογράφος και ιστορικός, ο μακαρίτης Σπύρος Λιναρδάτος... αισθάνθηκε την υποχρέωση και θέλησε να αποκαταστήσει και να σεβαστεί ιστορικά γεγονότα, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο Μεταξάς ήταν ο πρωτοπόρος και ο ηγέτης της αντίστασης και του αγώνα κατά της φασιστικής επίθεσης του 1949.

Η ιστορία βλέπετε, δεν είναι πάντοτε ευθύγραμμη και προπαντός δεν είναι πρόθυμη να υποταχθεί σε παράλογα ιδεολογικά σχήματα. Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν αυτός που ήταν, αλλά ήταν και αυτός που πήρε την ιστορική απόφαση να πεί το «Όχι» στους εισβολέις». Δεν θα πώ ... «ουδέν σχόλιο» γιτί θέλω να παρατηρήσω στον πολύ έγκριτο δημοσιογράφο, σχετικά με την τελευταία του φράση, ότι «Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν αυτός που ήταν, αλλά ήταν και αυτός που πήρε την ιστορική απόφαση να πεί το «Όχι» στους εισβολείς». Προσωπικά και συνειδητά είμαι και αισθάνομαι περήφανος, γι' αυτό Έλληνας εθνικιστής, θα διετύπωνα διαφορετικά αυτή την φράση: «Ο Ιωάννης Μεταξάς, ακριβώς γι' αυτό που ήταν, πήρε την ιστορική απόφαση να πει το «όχι» στους εισβολείς»!
Γιατί ο Μεταξάς ήταν ατόφιος Έλληνας εθνικιστής Επαναστάτης!


Όπως και το ανυπέρβλητο μεγαλείο αυτού του Έθνους και η συνέχειά του. Η ιστορία, η ένδοξη ιστορία του οφείλεται σε τέτοιους Άνδρες! Αυτό γράφει και ο αείμνηστος, μεγαλύτερος Ιταλός δημοσιογράφος και ιστορικός, που αναφερόμενος στην «Ιστορία των Ελλήνων» και όχι της «Ελλάδος», ιστορία «μεγάλων ανδρών» (σαν τον Μεταξά) και διά μέσου αυτών των προσωπικοτήτων, διηγείται την «Ιστορία των Ελλήνων»... Η Δημοκρατία που γεννήθηκε ή επινοήθηκε στην Ελλάδα, δεν έχει σχέση με εκείνη. Πρόκειται για έκτρωμα και «δημοκρατία - Φρανκενστάιν».
Η Δημοκρατία και ο Χρυσός αιώνας του Περικλέους, ή «του ενός ανδρός ισχύς», η οργανική, ή άμεση, η επιλεκτική καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τις σημερινές και δει παγκοσμιοποιημένες φαυλοκρατίες διεφθαρμένες και κατευθυνόμενες... «δημοκρατίες»! Άλλωστε, δεν υπάρχει ούτε το πλέον επαχθές πολίτευμα που να μην αυτοπροσδιορίζεται «Δημοκρατία» όπως «Λαϊκές Δημοκρατίες» κλπ. Αρκεί η ταυτότης Έλλην - Ελληνισμός και τα πάντα διευκρινίζονται.
Έλληνες, λοιπόν, ή «δημοκράτες». Η Ελλάδα έγινε αυτοκρατορία με μεγάλους Αλεξάνδρους και Βυζαντινούς Βασιλείς. Ξανάγινε κράτος ελεύθερο με Κολοκοτρωναίους, με Καποδίστρια και δοξάσθηκε με Μεταξάδες.


Οι... δημοκρατικοί ηγέτες συρρίκνωσαν και διαμέλησαν το Έθνος.
Οδήγησαν τον λαό μας σε διχασμούς και πένθος, στον πνευματικό μαρασμό και σκοταδισμό, σε εθνική παρακμή και διεθνώς κατέστησαν την χώρα μας «σφαίρα επιρροής» ξένων συμφερόντων και πιονι στις μηχανορραφίες ξένων δυνάμεων. Και πάλι όπως πάντα ... δεν μπορεί να είναι σύμπτωση η «νίκη της δημοκρατίας», Ιούλιος 1974 συνοδεύεται με πένθος και εθνικές ταπεινώσεις.
Ιούλιος 1974: επέτειος της νίκης της Δημοκρατίας. Μαύρη επέτειος για το Έθνος και τον κυπριακό Ελληνισμό.
Μέχρι πότε η Ελλάδα θα πληρώνει με το σώμα και το αίμα της αυτή την... «δημοκρατία»;
Οι «δημοκράτες» γιόρτασαν κι' αυτόν τον Ιούλιο την νίκη της Δημοκρατίας επί του Ελληνισμού.
Μετά τον Ιούλιο όμως ήλθε και ο Αύγουστος, η 4η Αυγούστου! Τώρα γιορτάζουν οι Έλληνες, οι εθνικιστές την Νίκη του Εθνικισμού, του ελληνισμού επί της «δημοκρατίας». Αλλιώς δεν θα υπήρχε Ελληνισμός τόσες χιλιάδες χρόνια. Και βέβαια δεν θα τελειώσει σήμερα.
Οι «δημοκρατίες» περνούν, η Ελλάς όμως παραμένει.

Σπύρος Σταθόπουλος

13 σχόλια :

 1. ΤΑ "ΟΧΙ",ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ,ΘΕΛΟΥΝΕ "ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ".
  ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΡΥΦΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα 'ναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ....
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΧΙ ΩΣ ΤΑΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΙΤΙΑΣ.
  Ο ΛΑΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μη ξεχνατε οτι οι ελληνες δουλευαν απο την ανατολη ως την δυση και ο Μεταξας εκανε το 8ωρο,επισης εκανε και το ΙΚΑ,το οποιο θα το πουλησουν σε καμια ασφαλιστικη εταιρεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να μου λειπουν οι αυτόκλειτοι Σωτήρες, κανεις δεν τον κάλεσε.... τον παλιοφασίστα... προτιμω τα λάθη των Δημοκρατικών κυβερνήσεων , που θα μου δίνουν φαγητό και όχι ρετσινόλαδο
  παλιοφασίστα Σταθόπουλε...
  Από πότε Η "Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν Ελληνική? Οι Νόμοι των κατακτητών ΧριστιανοΡωμαίων κατεληγαν ως εξής:επί τοις αλιτηρίοις Έλλησι ...δεδήλωται, νομοθετούμεν
  ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θεόδωρε για τη βυζαντινή αυτοκρατορία συμφωνώ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι που βλέπεις δημοκρατικές κυβερνήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
  ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΟΙ ΛΩΠΟΔΙΤΕΣ, ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ...ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ !
  ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΙΛΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΜΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ.
  ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.
  ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ. ΕΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ.
  ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ.
  ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ.
  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΩΦΕΛΗΘΙΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙ.
  ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΕ.
  Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
  ΕΝΩ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΣΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΙΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ !..
  ΜΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ !
  ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΛΙΛΙΑ ΧΡΌΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !

  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΙ ΕΝΑ "ΟΧΙ",ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΙ,ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ,ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ,ΚΡΥΦΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ;
  ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΜΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
  ΕΥΤΥΧΩς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ,ΥΠΑΡΚΤΟΙ,ΑΛΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εσεις! δεν θα ξυπνήσετε ποτέ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. οχι! Ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας, ο Τζέφρι ... δημοκράτης.
  Βλέπουνε το δέντρο και χάνουνε το δάσος.
  Κι εσείς οι υπόλοιποι προσέξτε. Δεν είναι πολιτικά ορθό να αποκαλείτε τους δικτάτορες πατριώτες.
  Το δικαίωμα του πατριωτισμού διατηρούν μόνο οι εκλεγμένοι Σημιτοπάγκαλοι, οι Μητσοτοκαραμανλήδες και οι Τζέφροδιαμαντόπουλοι της χώρας μας ... μετά της μανούλας κυρίας Μαργαρίτας, βεβαίως βεβαίως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. το σκουριασμένο μυαλό και τη νηπιακή πολιτική σκέψη που έχω συναντήσει στα σχόλια σε αυτό το blog, ομολογώ δεν τα φανταζόμουν.

  δείχνουν απερίφραστα το ποιόν του λαού και το ποια δίποδα πάνε και ψηφίζουν τους αλητήριους που μας κυβερνόύν.

  ο αρχισφαγέας του λαού μας Μεταξάς να παρουσιάζεται ως σωτήρας και οι ευκολόπιστοι να στέκονται στην ονομασία των σημερινών κομμάτων (σοσιαλιστικό, νέα δημοκρατία) για να ασκήσουν κριτική επί της θεωρίας!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

  είστε άξιοι της τύχης σας ανθρωπάκια, μίζερες υπάρξεις που παρακαλάτε για τα αποφάγια τους και για κανένα κοκκαλάκι να μπερδέψετε την πείνα σας.

  βάζετε στον εαυτό σας το δίλημα δικτατορία ή σαθρή και εκφυλισμένη έννοια δημοκρατίας κατά τα πρότυπα του ελληνικού κοινοβουλευτισμού. είναι λοιπόν ΤΟΣΟ δύσκολο να καταλάβετε ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ;

  τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι η απογοήτευση για τους θεσμούς και η οργή του κόσμου για την δημοκρατία είναι τεχνητώς προδιαγεγραμμένη για να αναδείξει τον ολοκληρωτισμό και τον φασισμό;

  αφού μετά από έναν χίτλερ, στάλιν, μουσολίνι, μεταξά, πινοσέτ και άλλα έρποντα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που επιθυμούν την υποταγή τους σε τέτοια καθεστώτα, τότε έχει έρθει το τέλος του κόσμου αλλά δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Tώρα φίλε, αν είμαι εγώ το δίποδο ή ο όποιος τρέχει σε εκδηλώσεις να σφίξει το χεράκι του Τζέφρι, το αφήνω στην κρίση αυτών που διαθέτουν.
  Όσο για σένα που η απλοική σου σκέψη είναι χίτλερ = δικτάτορας, Μεταξάς = δικτάτορας, άρα Χίτλερ = μεταξάς και ακολούθως κάνεις το ίδιο για τους εκλεγμένους δημοκράτες Περικλή και Τζέφρι, τι να πω...
  Οι ηγέτες κρίνονται συνολικά και χωρίς ταμπέλες.
  Πιάσε και γράψε μας τα δεινά που έφερε στη χώρα ο Μεταξάς, να γράψουν κάποιοι άλλοι τα καλά που έκανε και να τον κρίνουμε συνολικά.

  ΥΓ Και ο Μέγας Αλέξανδρος που δεν εκλέχτηκε και έσφαξε κόσμο, και έλληνες μαζί, φαντάζομαι για σένα έρπον (με ο ) ήταν. Και ο Ιουστινιανός και ο Θεοδόσιος θα έλεγα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή