Αλλαγή δεδομένων για τις βροχές του διημέρου – Η έκτακτη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου (φώτο)

Ο έμπειρος μετεωρολόγος καιρού της ΕΡΤ με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ενημερώνει για την αλλαγή στα προγνωστικά στοιχεία, τις -τελικά- περιορισμένες ποσότητες νερού που θα πέσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά και εκείνες που εμφανίζονται να δέχονται αρκετά έντονα φαινόμενα.

Αναλυτικά όσα γράφει:

«”Μάζεψαν” πολύ τις βροχές τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία!

Φίλες και φίλοι

Είχα επισημάνει στο δελτίο καιρού της Παρασκευής ότι κατά τη διάρκεια του Σαβ/κύριακου θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά στο που θα εντοπίζονται οι πιο αξιόλογες βροχοπτώσεις.
Τελικά σημαντικές είναι οι αλλαγές στα προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στις βροχές το επόμενο 48ωρο στη χώρα.

Κι ενώ μέχρι και την Παρασκευτή το πρωί όλα έδειχναν ότι οι βροχές εκτός απο ποτιστικές θα ήταν και έντονες σε μεγάλο τμήμα της Ελλάδας τα τελευταία προγνωστικά στοχεία δείχνουν τις βροχές όχι μόνο να είναι πολύ λιγότερες και περιορισμένες σε έκταση αλλά και τελικά όχι τόσο έντονες όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Κάνοντας κλικ για μεγέθυνση στον προγνωστικό χάρτη θα δείτε ότι μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας οι περιοχές με ανοιχτό πράσινο το πολύ να δεχτουν κατά μέσο όρο από 1 έως 10 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο (οχι κάτι το ιδιαίτερο), οι περιοχές με το σκούρο πράσινο έως και 15 λίτρα (καλούτσικη βροχή), με σκούρο καφέ εώς και 20 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο (χορταστική ποτιστική βροχή)!

ΟΙ υπόλοιπες αποχρώσεις των 30 λίτρων/τετραγωνικό μέτρο και πάνω αποτελούν τιμές βροχοπτώσεων οι οποίες χρήζουν μεν προσοχής καθώς μεγάλο ρόλο θα παίξει και η ένταση με την οποία οι συγκεκριμένες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις συγκεκριμένες περιοχές!

Για ότι νεότερο ριχνετε μια ματιά στη σελίδα μου στο facebook εδώ:
https://web.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Mε εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

loading...

1 thought on “Αλλαγή δεδομένων για τις βροχές του διημέρου – Η έκτακτη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου (φώτο)

  1. ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΕΝΕ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
    ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ 'Η ΔΕ ΧΙΟΝΙΖΕ 'Η ΔΕΝ ΦΥΣΑΓΕ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΕΡΑΣ
    ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΤΕΡΑΤΑ

Comments are closed.